Pelikonsoli-, mobiili- ja tietokonepelien johtavan julkaisijan, Ubisoftin huippusuosittu Rainbow Six: Siege -verkkopeli laajenee maailmanlopun jälkeiseen sotimiseen uuden pelimuodon myötä.

Kymmenien miljoonien pelaajien pelaama Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege -verkkopeli tunnetaan ennen kaikkea sen taktisesta luonteesta ja jännittävistä tiimitaisteluista. Siinä missä pelin taistelut kenttineen sijoittuvat nykyaikaiseen maailmaan todellisentuntuisiin paikkoihin, pelin Apocalypse-tapahtuma esittelee vaihtoehtoisen asetelman. Lähitulevaisuuden maailmassa klaanit käyvät sotaa toisiaan vastaan ja tunnelma on apokalyptisen synkkä.

Tänään alkanut Apocalypse-tapahtuma kestää 18. toukokuuta saakka. Se vie pelaajat tuhon jälkeiseen maailmaan Outbreak-pelikartan uusitussa versiossa. Terroristien ja erikoisjoukkojen sijasta yhteen ottavat kaksi toinen toistaan vastaan taistelevaa klaania, Keeperit ja Warband. Molemmat taistelevat oman asiansa puolesta ja pyrkivät saamaan maan uuteen kukoistukseen valtavan tuhon jälkeisessä maailmassa.

Uudessa Canister-pelimuodossa pelaajat toimivat joko Keeper-puolustajina tai Warband-joukkueen hyökkääjinä. Puolustajat voivat liikkua ympäri kenttää kasvikanisteria puolustaen, kun taas hyökkääjät yrittävät saada kanisterin haltuunsa. Hyökkääjät voivat helpottaa työtään hyödyntäen alueen skannereita. Hyökkääjät voittavat taistelun, mikäli he saavat kanisterin haltuunsa ja onnistuvat sammuttamaan sen. Puolustajat saavuttavat voiton, mikäli onnistuvat puolustamaan kanisteria aikarajan loppumiseen saakka. Voitto voidaan saavuttaa myös kilpaileva tiimi eliminoimalla.

Apocalypse-tapahtuma sisältää 35 uutta keräilytarviketta, joita ovat erilaiset univormut, aseskinit ja päähineet. Jokaisen eri operaattorihahmon rajoitetun ajan saatavilla olevat kustomointiesineet ovat ostettavissa pelin R6-krediiteillä tai Renown-pisteillä pelin sisäisestä kauppapaikasta.

Pelitapahtuman esittelyvideon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/xPewqrTrMVg.

Moninpelivetoisella Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege -toimintapelillä on maailmanlaajuisesti yli 60 miljoonaa rekisteröitynyttä pelaajaa. Samalla pelin suosio elektronisen urheilun saralla on kasvanut kovaa vauhtia. Taktisen ja toimintapitoisen erikoisryhmätoiminnan ykkösnimi vie pelaajansa jännittävän ja kiihkeätunnelmaisen toiminnan maailmaan, jossa lainvalvojat ja ammattirikolliset ottavat yhteen toistensa kanssa. Rainbow Six -pelisarja ei kuitenkaan edusta suoraviivaista räiskimistä, vaan rakentuu tarkkaan laadittujen strategioiden ja taktisten toimintamallien varaan. Poliisin ja armeijan erikoisryhmistä tutut erikoisvälineet, kuten erilaiset räjähteet, kranaatit, suojakilvet ja monet muut apuvälineet ovat yhtä tärkeässä osassa kuin vaativaan voimankäyttöön tarkoitetut ampuma- ja lähitaisteluaseet. Tom Clancy’s Rainbow Six Siege onkin yhdistelmä sekä kiivasta räiskintää, vaarallisia lähitaistelutilanteita että taktista osaamista ja strategista pohdintaa. Yksinpelin lisäksi Tom Clancy’s Rainbow Six Siege tarjoaa monipuoliset moninpelitilat, joissa pelaajat voivat toimia ryhmissä toisiaan vastaan. Peli soveltuukin erinomaisesti myös elektronisen urheilun temmellyskentäksi.

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege on saatavana sekä PlayStation 5-, PlayStation 4-, Xbox Series X- ja Xbox One -pelikonsoleille että pc-tietokoneille. Se on saatavana myös Ubisoftin Uplay+ -tilauspalvelussa. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Lisätietoja
https://www.ubisoft.com/fi-fi/game/rainbow-six/siege/
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vhcsQf8-elFZKUkLVBg?e=cNLadH (kuvia)

Ubisoft
Ubisoft on maailman johtava interaktiivisten viihdetuotteiden tekijä, julkaisija ja jakelija, jolla on laaja valikoima maailmanluokan pelibrändejä, kuten Assassin’s Creed, Far Cry, For Honro, Just Dance, Watch Dogs, Tom Clancy’s -pelisarja mukaan lukien The Division, Ghost Recon ja Rainbow Six. Ubisoftin maailmanlaajuinen pelistudioiden ja myyntitoimistojen verkosto on sitoutunut toimittamaan omaperäisiä ja muistettavia pelikokemuksia kaikilla suosituilla pelialustoilla mukaan lukien pelikonsolit, älypuhelimet, tablettilaitteet ja tietokoneet. Ubisoftin myynti vuonna 2018-2019 oli yli kaksi miljardia euroa. Lisätietoja osoitteessa www.ubisoftgroup.com.