Pelikonsoli-, mobiili- ja tietokonepelien johtava julkaisija Ubisoft käynnisti Rainbow Six Siege -pelin uuden Operation Vector Glare -kauden.

Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege -toimintapelin seitsemännen pelivuoden toinen kausi nimeltään Operation Vector Glare on nyt käynnistynyt. Se tarjoaa lisää pelattavaa ja monia uusia ominaisuuksia.

Uutena hyökkäysoperaattorina aloittaa belgialainen Sens. Hän on erinomainen taktikko, jolla on sotilaskokemusta ja psykologiakoulutus. Hänen erikoisuutenaan on R.O.U.-projektorilaite, joka kulkee pyörien suoria linjoja ja pudottaa matkansa varrelle miniprojektoreita. Miniprojektorit luovat pelaajien näkökyvyn estäviä valoseinämiä, jonka ansiosta Sens kykenee puikahtamaan sisään huomaamatta. R.O.U. myös tuhoaa itsensä automaattisesti pienen aikaviiveen jälkeen. Nopeasti liikkuvalla Sensillä on reilusti osumapisteitä ja käytössä pääaseenaan joko uusi POF-9-konepistooli tai 417-tarkkuuskivääri. Käsiaseena vaihtoehdot ovat SDP 9MM -pistooli tai GONNE-6-käsikanuuna.

Kreikkaan sijoittuva Close Quarter on ensimmäinen pelin Team Deathmatch -muotoon varta vasten tehty pelikartta. Sen painopiste on nopeassa liikkumisessa ja hyökkäysvetoisessa toiminnassa. Kentän yhdistelmä pyöreähköjä muotoja ja suoria tulilinjoja tekee kartasta ainutlaatuisen pelikokemuksen.

Pelin seitsemäs vuosi keskittyy hiomaan pois huonoa pelaajakäytöstä ja yksi merkittävistä uudistuksista on mainejärjestelmä. Käänteinen friendly fire -tila tulee automaattisesti käyttöön, mikäli pelaajahahmo vahingoittaa liian monia tiimikavereitaan. Pelaaja saa kuitenkin kaksi varoitusta ennen tilan aktivoitumista. Rangaistustila myös poistuu hahmolta, kun tällä pelataan useita otteluita vahingoittamatta omia tiimikavereita. Lisäksi peliin tuodaan uusia ominaisuuksia pelin aloituksen perumisen väärinkäyttäjille.

Uutena ominaisuutena peliin tulee myös Squad Up -aktivointiohjelma. Pelaajat voivat kutsua jopa neljä entistä joukkuetoveriaan mukaan peliin, mikäli nämä eivät ole pelanneet aiemmin seitsemännen pelivuoden aikana. Pelattuaan viisi ottelua yhdessä missä tahansa PVP-pelitilassa, uudet pelaajat ansaitsevat palkintoja. Myös joukkuetovereitaan kutsunut pelaaja ansaitsee palkintoja jokaisesta aktivointiohjelman suorittavasta ystävästään.

Uuden pelikauden kausikortin esittelyvideon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/t-qQ4jrI3No. Aiemmin julkaistun uuden pelikauden julkistusvideon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/70c5-RTV3Es. Kauden CGI-esittelyvideon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/WNOe6M0FfuY ja vinkkivideon osoitteessa https://youtu.be/qKaNGhDPErQ. Close Quarter -kartan saloihin voi perehtyä osoitteessa https://youtu.be/EcOm_grLf8I ja Yakuza-yhteistyötä esitellään osoitteessa https://youtu.be/iaYKBTgSzR4.

Moninpelivetoisella Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege -toimintapelillä on maailmanlaajuisesti yli 60 miljoonaa rekisteröitynyttä pelaajaa. Samalla pelin suosio elektronisen urheilun saralla on kasvanut kovaa vauhtia. Taktisen ja toimintapitoisen erikoisryhmätoiminnan ykkösnimi vie pelaajansa jännittävän ja kiihkeätunnelmaisen toiminnan maailmaan, jossa lainvalvojat ja ammattirikolliset ottavat yhteen toistensa kanssa. Rainbow Six -pelisarja ei kuitenkaan edusta suoraviivaista räiskimistä, vaan rakentuu tarkkaan laadittujen strategioiden ja taktisten toimintamallien varaan. Poliisin ja armeijan erikoisryhmistä tutut erikoisvälineet, kuten erilaiset räjähteet, kranaatit, suojakilvet ja monet muut apuvälineet ovat yhtä tärkeässä osassa kuin vaativaan voimankäyttöön tarkoitetut ampuma- ja lähitaisteluaseet. Tom Clancy’s Rainbow Six Siege onkin yhdistelmä sekä kiivasta räiskintää, vaarallisia lähitaistelutilanteita että taktista osaamista ja strategista pohdintaa. Yksinpelin lisäksi Tom Clancy’s Rainbow Six Siege tarjoaa monipuoliset moninpelitilat, joissa pelaajat voivat toimia ryhmissä toisiaan vastaan. Peli soveltuukin erinomaisesti myös elektronisen urheilun temmellyskentäksi.

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege on saatavana sekä PlayStation 5-, PlayStation 4-, Xbox Series X- ja Xbox One -pelikonsoleille että pc-tietokoneille. Se on saatavana myös Ubisoftin Uplay+ -tilauspalvelussa. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Lisätietoja
https://www.ubisoft.com/fi-fi/game/rainbow-six/siege/
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vhcsQf8-elFZKUkLVBg?e=cNLadH (kuvia)

Ubisoft
Ubisoft on maailman johtava interaktiivisten viihdetuotteiden tekijä, julkaisija ja jakelija, jolla on laaja valikoima maailmanluokan pelibrändejä, kuten Assassin’s Creed, Brawlhalla, Far Cry, For Honor, Just Dance, Watch Dogs, The Crew, Tom Clancy’s -pelisarja mukaan lukien The Division, Ghost Recon ja Rainbow Six. Ubisoftin maailmanlaajuinen pelistudioiden ja myyntitoimistojen verkosto on sitoutunut toimittamaan omaperäisiä ja muistettavia pelikokemuksia kaikilla suosituilla pelialustoilla mukaan lukien pelikonsolit, älypuhelimet, tablettilaitteet ja tietokoneet. Ubisoftin myynti vuonna 2020-2021 oli yli 2,241 miljardia euroa. Lisätietoja osoitteessa www.ubisoftgroup.com.