Boston Group tuo myyntiin DJI Ronin -tuoteperheen DJI RS 3 -kameravakaimet, joilla kuvaajat voivat kuvata entistä ammattimaisemmin, nopeammin, helpommin, vakaammin ja saumattomammin kuin koskaan ennen.

Uuden sukupolven Ronin-ekosysteemin avulla sisällöntuottajat voivat keskittyä siihen, mitä tapahtuu heidän kameransa edessä yksinkertaistamalla kaiken kameraan ja kuvaamiseen liittyvän. DJI RS 3- ja DJI RS 3 Pro -kameravakaimet tuovat merkittäviä parannuksia ammattimaisille kuvaajille tuttuun ja luotettavaan Ronin-tuoteperheeseen. Lisäksi DJI:n ensimmäinen itsenäinen langaton DJI Transmission -videolähetinjärjestelmä tuo videoiden lähettämisen, katselemisen, ohjaamisen ja tallennuksen yhteen täysin uudenlaisella tavalla.

DJI RS 3
DJI RS 3 sisältää joukon uusia ominaisuuksia, joiden avulla elokuvantekijät voivat toimia mahdollisimman nopeasti. Uudelleen suunniteltu akselien lukitusjärjestelmä on nyt kokonaan automatisoitu. Kameravakaimen automatisoidut akselilukot avautuvat ja laite avautuu käyttövalmiuteen sekunneissa, kun virta kytketään päälle. Kameravakain menee virtanäppäintä napauttamalla lepotilaan, mikä nopeuttaa laitteen käynnistämistä, säilyttämistä ja siirtämistä huomattavasti. Vakaimessa on myös asentomuisti ja pikakiinnikkeet, jolloin kamera pysyy täydellisessä tasapainossa ilman toistuvaa tasapainotusta. Bluetooth-yhteydellä toimiva kuvauspainike ottaa kameraan yhteyttä automaattisesti ilman ohjauskaapelia.

DJI RS 3 -kameravakain painaa vain 1,3 kilogrammaa, joten sitä voi käyttää helposti yhdellä kädellä. Silti se tukee jopa kolmen kilogramman taakkaa ja on näin yhteensopiva useimpien laajasti saatavilla olevien kameroiden kanssa.

Kolmannen sukupolven RS-vakautusalgoritmin ansiosta DJI RS 3 kameravakain toimii jopa 20 prosenttia suorituskykyisemmin kuin aiemmat mallit. Siksi sitä on helppo käyttää etenkin kuvattaessa matalalta, juostessa tai vaikkapa liikkuvasta ajoneuvosta kuvatessa. SuperSmooth-vakaustila auttaa vakauttamaan entisestään kuvattaessa jopa 100 millimetrin polttovälin objektiiveilla.

DJI RS 3 on myös helpompi käyttää ja määritellä entistä isommalla 1,8 tuuman värikkäällä OLED-kosketusnäytöllä, joka on 80 prosenttia aiempien mallien näyttöjä suurempi. Useimmat asetukset voidaan tehdä suoraan kameravakaimessa ilman yhteyttä puhelinsovellukseen. Uusi vakaustilan vaihtokytkin auttaa kuvaajaa vaihtamaan eri seurantatiloja nopeasti.

Uusi akkukahva tarjoaa jopa 12 tunnin akunkeston, joten sisällöntuottajat voivat keskittyä kuvaamiseen akusta murehtimatta. Lisäksi akun pikavapautus mahdollistaa akun nopean vaihdon ja itsenäisen lataamisen.

DJI RS 3 Pro
DJI RS 3 Pro on perusmallia ammattimaisempi kameravakain, joka tarjoaa laajemman valikoiman kuvaustoimintoja. Yhdestä leikkaamattomasta hiilikuitupalasta valmistettu runko tekee Pro-mallista kevyemmän ja vahvemman kuin aiemmista malleista. Runkoa on myös kasvatettu tuomaan enemmän tasapainottavaa tilaa yleisesti käytetyille ammattikameroille, kuten Sony FX6, Canon C70 ja RED Komodo. Silti kameravakaimen paino on saatu pidettyä vain 1,5 kilogrammassa, vaikka se kykenee kannattelemaan 4,5 kilogramman hyötykuormaa.

Manuaalisesti säädettävät linssit voivat aiheuttaa tarkennushaasteita yksin kuvaaville ammattilaisille. DJI RS 3 Pro sisältää Ronin 4D -kamerajärjestelmän edistyneen LiDAR-tarkennusjärjestelmän, joka kykenee sisätiloissa projisoimaan 43 200 etäisyyspistettä 14 metrin etäisyydelle. Uuden sukupolven tarkennusmoottori tarjoaa kolme kertaa voimakkaamman vääntömomentin yksivaiheisella kiinnityksellä. Se mahdollistaa automaattisen tarkennuksen manuaalisilla objektiiveilla ilman toistuvaa kalibrointia. LiDAR-tarkennusjärjestelmä sisältää DJI:n kehittämän suorittimen ja sisäänrakennetun 30 millimetrin kameran, mikä lisää ActiveTrack-seurannan laskentatehoa yli 60-kertaisesti. Koska kohteen tunnistaminen ja seuranta on herkempää ja tarkempaa kuin koskaan ennen, kameravakain mahdollistaa ammattimaisilla kameroilla vakaan ja selkeän kuvan entistä monipuolisemmissa tilanteissa.

DJI Transmission
DJI Transmission on DJI:n ensimmäinen itsenäinen langaton videolähetinjärjestelmä. Ronin 4D -kamerajärjestelmän edistyneen videosiirtoteknologian pohjalta kehitetty järjestelmä tuo videoiden lähettämisen, katselemisen, ohjaamisen ja tallennuksen yhteen, mikä vie kuvaamiskokemuksen aivan uudelle tasolle.

O3 Pro -siirtoteknologian ansiosta videolähetinjärjestelmä pystyy tarjoamaan uskomattoman kuuden kilometrin lähetysetäisyyden erittäin lyhyellä viiveellä. Video lähetetään 1080p/60 fps -kuvanlaadulla sekä 16 bitin ja 48 kilohertsin äänenlaadulla.

Perinteisten 2,4 ja 5,8 gigahertsin lähetystaajuuksien lisäksi järjestelmä tukee dynaamista DFS-kanavanvalintaa. Se tuo kuvausryhmälle entistä yhteensopivammat ja häiriöttömämmät yhteydet muista signaaleista ja esteistä huolimatta.

Kirkas 1 500 nitin ja seitsemän tuuman etänäyttö sisältää yhdysrakenteisen langattoman vastaanottimen, joten näyttöön ei tarvitse liittää videokaapeleita. Järjestelmä tukee yhtä lähetintä ja useita vastaanottimia, jolloin kuvausryhmän eri toimijat voivat seurata kuvauksen etenemistä samanaikaisesti.

DJI Transmission ei ole tarkoitettu pelkästään tehokasta videosiirtoa varten, vaan se on myös kattava ohjausjärjestelmä. Yhdessä DJI RS 3 Pro -kameravakaimen kanssa kokonaisuus voi toimia kameravakaimena ja -ohjaimena, mikä tuo lisää ammattimaisia toimintoja kuvaamiseen. Etänäytössä on myös yhdysrakenteinen gyroskooppianturi, joka toimii erillisenä liikeohjaimena DJI RS 3 Pro -kameravakaimelle. DJI Transmission toimii saumattomasti myös DJI Master Wheel- ja DJI Force Pro -kameraohjainten kanssa, jotka tuovat kuvaajalle lisää erilaisia tapoja ohjata kameran liikettä.

Hinta ja saatavuus
DJI RS 3 ja DJI RS 3 Pro tulevat myyntiin välittömästi 569 ja 899 euron kuluttajahintoihin. DJI Transmission Combo tulee myyntiin syyskuussa 2 379 euron kuluttajahintaan. Kaikki hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja
www.dji.com/fi/rs-3
www.dji.com/fi/rs-3-pro
www.dji.com/fi/transmission
www.boston.fi
https://youtu.be/5bHaYAq19b4 (DJI RS 3 -esittelyvideo)
https://youtu.be/q3LYo4JkG64 (DJI RS 3 Pro-esittelyvideo)
https://youtu.be/j09bNsk4e1M (DJI Transmission -esittelyvideo)
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_viKY6hvyadaxYJy6fwQ?e=iqGmsk (kuvia)

DJI
Kiinan Piilaaksoksi kutsutussa Shenzenissä pääkonttoriaan pitävä DJI on maailman johtava luovan kamerateknologian valmistaja. Se tunnetaan ennen kaikkea suosituista Mavic- ja Phantom-kuvauskoptereistaan sekä useista laadukkaista kuvanvakaustuotteistaan. DJI on noussut kymmenessä vuodessa yli 3 000 työntekijän maailmanlaajuiseksi valmistajaksi. Lisätietoja osoitteessa www.dji.com.

Boston Group
Boston Group on yksi suurimmista Pohjoismaissa toimivista tietotekniikan ja kulutuselektroniikan jakelijoista. Boston etsii aktiivisesti uusia innovatiivisia tuotteita jälleenmyyntiin pohjoismaisille markkinoille. Bostonin liikevaihto on noin 70 miljoonaa euroa vuodessa ja se toimii Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Boston on perustettu jo vuonna 1990, ollen näin yksi vanhimmista it-alan maahantuojista. Suomen tytäryhtiö perustettiin syksyllä 2015. Lisätietoja osoitteessa www.boston.fi.