Berkshire Hathaway Inc. ilmoitti marraskuussa 2014 aikeistaan ostaa Duracell-liiketoiminnan. Duracell toimii nyt Berkshire Hathaway -konsernin itsenäisenä tytäryhtiönä. Aiemman Duracell-yhtiön johto jatkaa tehtävissään ja vastaa uuden Duracellin toiminnasta erillisenä yhtiönä.

AuroraDuracell

Aurora Group hoitaa suurimman osan Pohjoismaiden Duracell-liiketoiminnasta keskittymällä ensisijaisesti pohjoismaisiin kulutuselektroniikan jälleenmyyjiin ja yritysmyyjiin sekä tanskalaiseen elintarvikekanavaan. Pohjoismaisena pääjakelijana Aurora Group vastaa myös kuluttajien Duracell-tuesta sekä lakisääteisistä vastuuvaatimuksista. Aurora Group toivottaa tervetulleiksi suuren joukon uusia kollegoja lisäämään myyntiä ja kiihdyttämään operatiivisia toimintoja.

”Haluamme osana Berkshire Hathaway Inc. -konsernia keskittyä Pohjoismaihin entistä enemmän ja kasvattaa Duracellin markkinaosuuksia. Siksi meillä on ilo päästä tekemään pitkäjänteistä yhteistyötä Aurora Groupin kanssa saavuttaaksemme tulevaisuuden tavoitteemme”, kertoo vasta nimitetty Duracell Nordic AB:n toimitusjohtaja Annika Bondeson.

”Arvioimme Pohjoismaiden markkinat yksityiskohtaisesti löytääksemme sopivan ehdokkaan, joka olisi kehittynein ja pätevin toimimaan Duracellin pääjakelijana Pohjoismaissa. Aurora Group osoittautui todella ammattimaiseksi yhtiöksi, jolla on kokonaisvaltaista IT-, logistiikka- ja myyntiosaamista”, sanoo Pohjois-Euroopan Procter & Gamblen kaupallinen johtaja Gustav Hasselgren.

”Olemme erittäin innostuneita tästä uudesta mahdollisuudesta lisätä Aurora Groupin kattavuutta Pohjoismaissa. Aiomme hyödyntää nykyisiä toimintojamme ja voimavarojamme parhaalla mahdollisella tavalla. Olemme ylpeitä ja tyytyväisiä siitä, että maailmanlaajuisesti kuuluisa Duracell-tuotemerkki luottaa yritykseemme laajentaakseen kattavuuttaan markkinoilla ja kasvattaakseen markkinaosuuksiaan. Me todella odotamme uuden liiketoiminnan käynnistymistä. Toivotamme kaikki uudet ja nykyiset asiakkaat sekä suuren joukon uusia kollegoja tervetulleiksi Aurora Groupiin”, kertoo Aurora Groupin toimitusjohtaja Bent B. Madsen.

Procter & Gamblen asiakkaat siirtyvät Aurora Groupiin lähikuukausina ja heille tiedotetaan tulevista muutoksista.

Lisätietoja saa ottamalla yhteyttä paikalliseen myyntiedustajaan tai alla mainittuun henkilöön.

Richo A. Jacobsen Kohl
Pohjoismaiden PR & markkinointijohtaja
Matkapuhelin: +45 53 74 58 00
Sähköposti: raj@auroragroup.eu

Duracell

Tarinamme alkoi 1920-luvun alussa, kun keksijä-tiedemies Samuel Ruben ja innokas volframihehkulangan valmistaja Philip Rogers Mallory tapasivat. Ruben meni vierailulle P.R. Mallory -yritykseen etsiessään laitteita koettaan varten. Silloin Ruben ja Mallory näkivät tilaisuutensa koittaneen: he voisivat yhdistää Rubenin kekseliään nerokkuuden ja Malloryn valmistuspotentiaalin. Heidän kumppanuutensa jatkui Malloryn kuolemaan asti vuoteen 1975, ja se oli Duracell Internationalin alku.

Samuel Ruben ja P.R. Mallory – 1940-luku
Samuel Rubenin keksinnöt mullistivat paristoteknologian. Esimerkiksi Toisen maailmansodan aikana Ruben keksi elohopeakennon, jossa oli enemmän kapasiteettia pienemmässä tilassa. Lisäksi se oli kestävä sodan äärimmäisissä ilmasto-olosuhteissa Pohjois-Afrikassa ja Tyynellämerellä. Näissä paikoissa taskulamppujen, miinaharavien ja radiopuhelinten tavalliset sinkki-hiiliparistot eivät kestäneet. P.R. Mallory valmisti miljoonia elohopeakennoja sotakäyttöön. Pian sen jälkeen perustettiin Mallory Battery Company.

AAA-pariston synty
1950-luvulla Samuel Ruben alkoi kehittää alkali-mangaaniparistoa tehden siitä kompaktimman, kestävämmän ja pitkäikäisemmän kuin mikään paristo sitä ennen. Samoihin aikoihin Eastman Kodak toi markkinoille sisäänrakennetulla salamalla varustettuja kameroita, jotka vaativat enemmän tehoa kuin sinkki-hiiliparistot pystyivät tuottamaan. Kamerat tarvitsivat alkali-mangaanikennoja, mutta uutena AAA-kokona. Mallory alkoi valmistaa niitä ja myönsi valmistuslisenssin muillekin yhtiöille, koska hänen yrityksellään ei ollut vielä kuluttajajakelua.

Tuotemerkin synty
Valokuvaamisen aiheuttama kysyntä oli menestys alkalikennoille, ja 1964 syntyi Duracell-tuotemerkki. Paristojemme kysyntä lähti hurjaan nousuun kuluttajamarkkinoilla, ja tarvikkeita täytyi säännöstellä 1970-luvulla, jotta valmistusmäärät riittäisivät kysynnän tarpeisiin.

Kaikkialla luotettu tuotemerkki
Huomasimme, että paristoillemme oli tarvetta (ja on edelleen) lukuisia eri käyttötarkoituksia varten. Teknologian edistyessä paristojen käyttö vain lisääntyi. Meistä tuli pian maailman johtava huipputehokkaiden alkaliparistojen valmistaja. Jotkut tarvitsivat paristoja lapsensa uutta lelua varten ja jotkut puolestaan palohälyttimiinsä. Mutta olipa sitten kyse lapsen saamisesta iloiseksi tai kodin turvallisuuden varmistamisesta, tiesimme, että paristoiltamme edellytetään toimivuutta. Luotettavan ja yhdenmukaisen tuotantomme ansiosta tuotemerkkiimme luotetaan edelleen kaikkialla maailmassa.

Saat lisätietoja vierailemalla osoitteessa www.duracell.com.

Procter & Gamble

P&G on maailmanlaajuinen pörssinoteerattu Fortune 500 -listalla oleva yritys, joka on perustettu vuonna 1837.

P&G-yhtiöllä on 23 tuotemerkkiä, joiden vuosittainen myynti on 1–10 miljardia dollaria ja 14 tuotemerkkiä, joiden vuosimyynti on 0,5–1 miljardia dollaria. Vähemmän myyvilläkin tuotemerkeillä on kuitenkin miljardiluokan potentiaali. Lähes kaikki miljarditason tuotemerkit ja suurin osa muista ovat sijoilla yksi tai kaksi omissa tuotekategorioissaan ja -segmenteissään. Lisäksi kaikilla tuotemerkeillä on huomattavan suuri kasvu- ja arvonmuodostuspotentiaali.

P&G:n tuotemerkkejä käyttää lähes viisi miljardia ihmistä ympäri maailmaa. Yhtiön tuotevalikoima koostuu vahvoista, johtavista ja luotettavista tuotemerkeistä, joita ovat esimerkiksi Always®, Ambi Pur®, Ariel®, Bounty®, Charmin®, Crest®, Dawn®, Downy®, Fairy®, Febreze®, Gain®, Gillette®, Head & Shoulders®, Lenor®, Olay®, Oral-B®, Pampers®, Pantene®, SK-II®, Tide®, Vicks®, Wella® and Whisper®.

Saat lisätietoja vierailemalla osoitteessa http://news.pg.com.

Berkshire Hathaway

Monilla eri aloilla toimiva Berkshire Hathaway on holding-yhtiö, jonka johdossa on toimitusjohtaja Warren Buffett. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Omahassa Nebraskan osavaltiossa. Yritys aloitti toimintansa tekstiilitehdasryhmittymänä, mutta kun Buffettista tuli hallitseva osakkeenomistaja 1960-luvun puolivälissä, hän käynnisti progressiivisen strategian, joka perustui ydinliiketoiminnan kassavirtojen suuntaamisen muihin investointeihin. Vakuutusyhtiöt ovat nykyisin pääosissa Berkshire Hathawayn toiminnassa, mutta yhtiöllä on satoja muitakin eri alan yrityksiä ympäri maailmaa.

Saat lisätietoja vierailemalla osoitteessa www.berkshirehathaway.com.

Aurora Group

Kulutuselektroniikan tarvikkeet ovat toimialamme, ja me luomme lisäarvoa pohjoismaisille asiakkaillemme innovatiivisten konseptien, tuotteiden, palveluiden ja kilpailukykyisten hintojen kautta. Haluamme olla tehokas ja vahva liikekumppani Pohjoismaissa. Haluamme olla tunnettuja konsepteistamme ja palveluistamme sekä luotettu ja arvostettu kumppani korkean innovaationopeutemme ansiosta.

Aurora Group perustettiin vuonna 1999 neljän yrityksen yhdistyessä: Rudolph Schmidt A/S, (Tanska 1915), OSK Elektrotilbehør AS (Norja 1937), Ortoconnex AB (Ruotsi 1981) ja Teletarvike Järvinen Oy (Suomi 1982). Vuonna 2006 norjalainen tCom AS (1995) liitettiin osaksi Aurora Groupia ja vuonna 2010 toimintomme laajenivat entisestään kahdella ruotsalaisella kodinkonemerkillä Hanestrom (1999) ja Gameo (1930). Vuonna 2013 Aurora Groupin osti ruotsalainen pörssinoteerattu jakelualan konserni DistIT AB, jolla on määrätietoinen kasvustrategia, joka perustuu IT-alalla toimivien menestyksekkäiden ja erikoistuneiden jakeluyritysten ostamiseen.

Nykyään Aurora Group on kulutuselektroniikan tarvikkeiden johtava jakelija Pohjoismaissa yli sadan vuoden kokemuksella ja toiminnoilla kymmenessä maassa. Logistiikka on keskittynyt Ruotsin Jönköpingiin ja osin Lilla Edetiin. Aurora Groupin hallinto ja tukitoiminnot sijaitsevat Kööpenhaminassa, Tanskassa.

Saat lisätietoja vierailemalla osoitteessa www.auroragroup.eu.