DJI Mini 2 SE

Boston Group tuo myyntiin äärimmäisen helposti lennätettävän ja huippukevyen DJI Mini 2 SE -kuvauskopterin.

Kompakti, kevyt ja helposti hallittava kuvauskopteri on laite, jonka ottaa mielellään mukaansa. Kun jokainen taival ja jokainen reissu ovat mahdollisia kuvauskohteita, ei pienen ja lentävän kuvauskaluston pois jättämiselle löydy hyvää syytä.

Pienikokoinen DJI Mini 2 SE on kuvauskopteri, joka kulkee mukana vaikkapa taskussa. Se painaa niin vähän, että sitä voi lennättää isoja koptereita huolettomammin lähes missä tahansa. Kun käyttöönottokin sujuu käytännössä sekunneissa, on käsissä varsin vastustamaton lentävä kamera.

Pienestä koostaan huolimatta DJI Mini 2 SE pitää sisällään lähes kaikki DJI Mini 3 -kopterin tärkeimmät ominaisuudet. Siinä on ainoastaan hieman heikompaan tarkkuuteen kykenevä videokamera, hieman rajatummin liikkuva gimbaali ja muutaman minuutin lyhyempi lentoaika. Yhdellä latauksella lentoaikaa kopterilla on kuitenkin jopa 31 minuuttia.

Kokoon taitettuna DJI Mini 2 SE on pituudeltaan, leveydeltään ja painoltaan vain nykyaikaisen älypuhelimen luokkaa. Vain 246 gramman painoinen kopteri mahtuukin helposti aikuisen ihmisen kämmenelle. Keveydestään ja koostaan huolimatta pienet puhurit eivät kopteria haittaa, sillä se kestää voimakkaitakin tuulia (10,7 m/s).

Aiempia malleja tuntuvasti edullisempi DJI Mini 2 SE -minikopteri yhdistää 2,7K-videokameran ja 12 megapikselin valokuvakameran toisiinsa. Nämä mahdollistavat vaikuttavat valokuvat ja videoinnin ilmasta käsin. Kameralla voi kuvata teräväpiirtoisia 2,7K-videoita 30 kuvan sekuntinopeudella tai 12 megapikselin valokuvia. Kuvaamisessa hyödynnetään 1/2,3 tuuman CMOS-kuvakennoa ja f/2.8-objektiivia. Laadukas gimbaali pitää kuvamateriaalin terävänä ehkäisemällä tuulen ja kopterin oman liikkeen aiheuttamat epätasaisuudet.

Erilaisten kuvaustilojen ja lentoautomaation ansiosta ilmakuvaaminen sujuu myös aloittelevalta lennättäjältä vaivattomasti. Kameran nelinkertaisen optisen tarkennuksen ansiosta tarkat valokuvat onnistuvat myös kauempaa kuvattuna. Kameran gimbaali kääntyy lisäksi alaspäin täydet 90 astetta, jolloin kopterilla voi kuvata myös ylhäältä alaspäin otettuja pystykuvia helposti. LightCut-ohjelmistolla kuvien ja videoiden jälkikäsittely on vaivatonta. Ohjelmisto auttaa kuvien rajaamisessa ja neuvoo erilaisten valmistilojen käytössä.

Älykkään RTH- eli kotiinpaluutoiminnon ansiosta lennätys on turvallista. Halutessaan kopterin voi käskyttää palaamaan lähtöpaikkaansa, jolloin paluu tapahtuu automaattisesti turvallista reittiä pitkin. Kopteri tekee paluun myös automaattisesti silloin, kun akun varaus on riittävän alhainen.

Kopterin mukana toimitetaan DJI RC-N1 -ohjain, joka hyödyntää Android- tai iOS-älypuhelinta ja helppokäyttöistä DJI Fly -sovellusta. Ohjaimessa käytetään luotettavaa DJI O2 -yhteyttä, jonka kantama on enimmillään jopa kuusi kilometriä.

DJI Mini 2 SE -kuvauskopterin keveys ja helppokäyttöisyys mahdollistavat käyttöönoton välittömästi ilman minkäänlaisia verkkokokeita. Pelkkä drone-operaattoriksi rekisteröinti Traficomille riittää lennättämisen aloittamiseen.

Hinta ja saatavuus

DJI Mini 2 SE tulee myyntiin huhtikuussa 369 euron kuluttajahintaan. Hinta sisältää 24 prosentin arvonlisäveron. Lisäksi minikopteriin on saatavana kattava valikoima muitakin lisätarvikkeita, kuten propellisuojia, latausyksiköitä sekä kätevä kantolaukku kopterin ja sen varusteiden kuljettamiseen.

Lisätietoja

www.dji.com/fi/mini-2-se
www.boston.fi
www.dji.com/fi/mini-2-se/video (esittelyvideo)
https://1drv.ms/f/s!Avh8gGYzxU_viPVnvd8oGP2mG90C1A?e=CqyXvA (kuvia)

DJI

DJI on maailman johtava siviilikäyttöön suunniteltujen kuvauskoptereiden ja monenlaisen muun kuvaustekniikan kehittäjä. DJI:n valmistamat henkilökohtaiseen ja ammattikäyttöön suunnitellut kopterit, kamerat ja kuvanvakautustuotteet ovat luotettavia ja helppoja käyttää kaikissa tilanteissa ja ympäristöissä. Lisätietoja osoitteessa www.dji.com.

Boston Group

Boston Group on yksi suurimmista Pohjoismaissa toimivista tietotekniikan ja kulutuselektroniikan jakelijoista. Boston etsii aktiivisesti uusia innovatiivisia tuotteita jälleenmyyntiin pohjoismaisille markkinoille. Bostonin liikevaihto on noin 120 miljoonaa euroa vuodessa ja se toimii Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Boston on perustettu jo vuonna 1990, ollen näin yksi vanhimmista it-alan maahantuojista. Suomen tytäryhtiö perustettiin syksyllä 2015. Lisätietoja osoitteessa www.boston.fi.