PAN Vision Finland Oy (www.panvision.com) tuo marraskuussa Peppi Pitkätossun seikkailut ensimmäistä kertaa Nintendo 3DS -käsikonsolille.

peppi3ds

Punahiuksinen Peppi Pitkätossu on yksi kaikkien aikojen suosituimmista lastenkirjahahmoista. Maailman vahvimpana tyttönä tunnettu Peppi on suurta arvostusta ja suosiota nauttivan Astrid Lindgrenin luomus. Peppi-tarinat ovatkin poikineet vuosikymmenten varrella suuren määrän erilaisia kirjoja, sarjakuvia sekä tietysti erilaisia elokuvia.

Alkunsa Peppi Pitkätossu sai jo 1940-luvun alussa, kun kirjoittamisessa kunnostautunut Lindgren halusi piristää sairastavaa tytärtään kertomillaan tarinoilla. Tästä hellyttävästä alusta sai alkunsa kokonainen tarinoiden saaga, jotka ovat innostaneet, piristäneet ja hauskuuttaneet lukijoitaan kautta maailman ja sukupolvesta toiseen.

Viime vuosina Peppi on tehnyt yhä enemmän aluevaltausta myös pelien saralla. Nyt tämä monien rakastama tyttösankari on saanut vihdoin ensimmäisen 3D-pelinsä suositulla Nintendo 3DS -käsikonsolilla.

Peppi Pitkätossu 3D vie pelaajansa yhdessä Pepin ja ystäviensä kanssa hauskaan ja kutkuttavaan seikkailuun, jossa sankarittarelle ominaiseen tapaan tapahtuu kaikkea hassua ja kummallista. Värikylläinen ja aidosti kolmiulotteinen pelimaailma on kuvattu niin sanotusta lintuperspektiivistä – yläviistosta hahmojen ja pelimaailman yläpuolelta kuvattuna.

Seikkailun myötä Peppi joutuu osoittamaan neuvokkuuttaan, kuuluisia voimiaan sekä tekemään kaikkea kivaa arjesta poikkeavaa. Pelin tyyli on opettavainen ja myös nuoremmille lapsille sopiva. Yksityiskohtainen grafiikka, pirteä äänimaailma ja kaikenlaiset hauskat tapahtumat tuovat iloa moniksi pelitunneiksi.

Peppi Pitkätossu 3D -pelin teknisestä toteutuksesta vastaa norjalainen, erityisesti lastenpeleistä tunnetuksi tullut Ravn Studio. Peppi-peli on luotu yhteistyössä Saltkråkan AB:n kanssa, joka on vastannut Peppi-pelin uskollisuudesta Astrid Lindgrenin luomia hahmoja, paikkoja ja tyyliä kohtaan.

Peppi-pelin autenttisuudesta vastaa myös pelin graafinen tyyli. Grafiikka ja yleinen visuaalisuus perustuvat pitkäaikaisen Peppi-kuvittajan Ingrid Vang Nymanin luomaan taiteeseen. Kaikki Peppi-kirjat ja -sarjakuvat vuosien 1945–1959 välisenä aikana olivat Nymanin kuvittamia.

Peppi Pitkätossu 3DS julkaistaan Suomessa marraskuun aikana Nintendo 3DS -käsikonsolille 44,90 euron kuluttajahintaan. Hinta sisältää 23 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja internetissä
www.panvision.com/pelit

Lisätietoja ja testikappaleet
Visionist / Jerry Kurunen, 050 56 98 320, jerry@visionist.fi
PAN Vision / Niklas Von Schöneman, 010 843 8492, niklas.vonschoneman@panvision.com

Saltkråkan AB on Astrid Lindgrenin lasten ja lastenlasten omistama perheyritys. Yrityksen tarkoituksena on valvoa edesmenneen kirjailijan töitä ja saavutuksia siinä hengessä, jossa hän olisi itse halunnut niiden toteutuvan.

Ravn Studio on Drammenista, Norjasta kotoisin oleva riippumaton pelistudio. Studion perustivat Stine Wærn ja Tinka Town vuonna 2002 ja nyt yritys toimii yli viidentoista kokeneen työntekijän voimin.

PAN Vision on johtava interaktiivisen viihteen julkaisija ja jakelija Pohjoismaissa ja Baltiassa. Päätoimialana ovat pelit ja IT-oheislaitteet. PAN Vision edustaa useita johtavia maailmanlaajuisia tuotemerkkejä. Yli sadan henkilön yhtiönä PAN Visionilla on toimipisteet kaikissa Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Tukholmassa. Vuodesta 2001 PAN Visionin on omistanut KF-ryhmä, joka on merkittävä toimija vähittäismyynnin saralla pohjoismaisilla markkinoilla. Lisätietoa löytyy osoitteesta www.panvision.com.