Suomen johtava räätälöityjen tietokoneiden valmistaja ja tietotekniikan verkkokaupan pioneeri, Jimm’s PC-Store (www.jimms.fi) uskoo tietokoneiden kehityksen ja räätälöinnin menevän yhä voimakkaasti eteenpäin tänä vuonna ja vielä entisestään tänä vuosikymmenenä.

Jimm’s PC-storen toimitusjohtaja Antti Järvinen kommentoi mennyttä ja käynnistynyttä vuotta seuraavasti:

Viime vuosina tietokoneiden kehitys ja räätälöinti ovat lisääntyneet räjähdysmäisesti, olipa sitten kyse itse tietokoneesta, niiden lisälaitteista, tarvikkeista tai sovelluksista ja palveluista. Silti uskon, että olemme etenkin räätälöinnissä vasta alkutaipaleella, sillä tietokoneet ovat entistä henkilökohtaisempia ja etenkin aktiiviset tietokoneharrastajat arvostavat omintakeisia ratkaisuja.

Vuonna 2019 tietokoneharrastusta vei eteenpäin alati kehittyvä peliala ja erityisesti kilpapelaaminen (esports), joka vaatii tekniikalta toimintavarmuutta ja tehoa. AMD:n ja Intelin välinen kaksintaistelu suoritinmarkkinoiden herruudesta kävi poikkeuksellisen kuumana. Markkinat kääntyivät AMD:n eduksi todella nopeasti Ryzen 3000 -suorittimien julkaisun jälkeen.

Tietokoneharrastajat tunnustavat väriä muutenkin kuin vain suoritinasioissa, sillä kaikenlainen RGB-värivalaistus lisääntyi pelitietokoneissa selvästi. Värivaloa tulee riittämään paljon tietokoneharrastajien pelivälineissä tänäkin vuonna, olipa sitten kyseessä pc-kotelot, virtalähteet, jäähdytystarvikkeet, muistikammat, ulkoiset pelivälineet tai jopa koko huoneen värimaailma. Tietokoneen valaistus voi integroitua saumattomasti koko pelitilan värimaailmaan ja sitä muokkaamalla voi saada myös hyötyä pelitilanteissa, kun esimerkiksi taistelupeleissä hyökkäyksen suuntaa voidaan kuvata vaihtuvalla värimaailmalla.

Myös vesijäähdytys ja kaikenlainen muu tietokoneen suorituskyvyn optimointi lisää suosiotaan. Aloitimme viime vuonna suorittimien korkkaamisen eli niin sanotun deliddauksen tekemisen omana palvelunamme. Tietokoneharrastusta helpottamaan voi hankkia monia muitakin valmiita palveluja, kuten erilaisten suoritinjäähdyttimien asennuksen tai vaikkapa pelituolin kokoonpanon ja kotiinkuljetuksen. Vuonna 2020 tulemme tarjoamaan myös muita uusia palveluja tietokoneharrastajien iloksi.

Räätälöinti näkyy myös hallintalaitteiden ja äänentoiston kehityksessä. Yhä useammin hiiriä, näppäimistöjä, kuulokkeita ja kaiuttimia voi räätälöidä omiin tarpeisiin sopivaksi ja omaan värimaailmaan sopivaksi. Myös äänentoistoa voi säätää haluamakseen entistä monipuolisemmin. Lisäksi langattomuus on tullut jäädäkseen, koska yhä useampi kilpapelaajakin hyväksyy langattomat laitteet omaan varustearsenaaliinsa.

Käynnistynyt vuosi 2020 tuo varmasti tullessaan täysin uusiakin asioita, mutta monesta viime vuonna julkaistusta teknologiasta tulee tänä vuonna massojakin puhuttelevaa arkea. Yksi näistä teknologioista tulee taatusti olemaan NVIDIA RTX -säteenseuranta, joka parantaa tietokonepelien ulkoasua selvästi. Näytönohjainten lisäksi myös näytöt kehittyvät nopeasti ja etenkin kilpapelaamisessa hyödyllinen 240 hertsin virkistystaajuus ei ole tänä vuonna enää vain harvojen herkkua. Esimerkiksi Asus on jo julkaissut 360 hertsin näytöt, jotka tulevat asettamaan uusia standardeja pelinäyttöjen kuvanlaadulle.

Uskon, että pelit jatkavat tietokoneiden kehityksen veturina. Vuosi 2020 tulee olemaan merkittävä pelivuosi ja tulemme näkemään useita uuden sukupolven pelejä, jotka edelleen tarvitsevat tuoretta tekniikkaa täysipainoisen pelikokemuksen tueksi. Alustavien tietojen mukaan viime vuoden myyntimme kasvoi yli 18 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna, joten sekin kertoo selvää kieltä tietokoneharrastuksen kehittymisestä.

Jimm’s PC-Store on tietotekniikkaan ja viihde-elektroniikkaan keskittynyt verkkokauppa, jonka ydinkohderyhmä on tietokonepelaajat ja muut tietotekniikasta kiinnostuneet harrastajat. Jimm’s PC-Store ja sen saksalainen emoyhtiö Caseking kehittävät alaa eteenpäin uusilla ideoilla ja vahvalla osaamisellaan. Caseking on johtava eurooppalainen PC-pelaamiseen ja tietokoneiden verkkokauppaan keskittynyt yritys, jolla on toimintaa Saksassa, Benelux-maissa, Ranskassa, Ruotsissa, Portugalissa, Unkarissa ja kumppaniyrityksen kautta Iso-Britanniassa. Berliinissä päämajaansa pitävä ja vuonna 2003 perustettu Caseking GmbH työllistää yli 150 työntekijää. Lisäksi brittiläinen kumppaniyritys Overclockers UK työllistää yli 80 henkilöä.

Lisätietoja
www.jimms.fi
http://bit.ly/JimmsPCstore (kuvia)

Jimm’s PC-Store
Jimm’s PC-Store Oy on sekä Suomen johtava räätälöityjen tietokoneiden valmistaja että asiantunteva tietotekniikan, komponenttien ja viihde-elektroniikan verkkokauppa, jolla on uutuudet ensimmäisenä. Vuoden 2018 liikevaihto oli 47,2 miljoonaa euroa ja henkilökuntaa on 47 henkilöä. Toimipaikka sijaitsee Turussa. Lisätietoja osoitteessa www.jimms.fi.