Boston Distribution tuo myyntiin Parrot ANAFI USA -kuvauskopterin, jossa yhdistyvät yritysluokan tietoturva monipuolisiin ja helppokäyttöisiin huippuominaisuuksiin.

Parrot ANAFI USA on tehokas kuvauskopteri, joka on rakennettu vastaamaan etsintä- ja pelastushenkilöstön, armeijan, rajavalvonnan, erilaisten tarkastajien sekä monien muiden ammattilaisten vaatimuksiin. Se on ensimmäinen kuvauskopteri, jossa on 32-kertainen suurennus, 4K HDR -tason videokuvaus sekä kunnon lämpökuvausominaisuudet kannettavassa, turvallisessa ja kestävässä laitteessa.

Yhdysvalloissa valmistettu Parrot ANAFI USA tarjoaa samat huippuluokan turvallisuus-, kestävyys- ja kuvankäsittelyominaisuudet kuin Parrotin lyhyen kantaman tutkimuksen kopteri, joka on suunniteltu Yhdysvaltain armeijalle. Tietojen salaus ja yksityisyyden suojausominaisuudet ovat Euroopan unionin yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaisia. Kopteri tarjoaa luokkansa parhaan yksityisyyden ja turvallisuuden arkaluonteisiin tehtäviin. Kopterin kuvat ja videot salataan SD-muistikortille käyttämällä 512-bittistä AES-XTS-suojausavainta. Sillä varmistetaan, ettei tallennettuja tietoja voida lukea, jos kopteri tai muistikortti katoaa.

Kuvauskopterin 32-kertainen suurennus on suunniteltu kahden 21 megapikselin kameran ympärille. Näin kopteri näkee yksityiskohtia jopa viiden kilometrin päästä ja ihmisen jopa kahden kilometrin päästä. Lämpökamera havaitsee ihmisen luonnossa jopa 100 metrin päästä. Ainutlaatuisen kamerarakenteen ansiosta kuvauskopterilla voi kuvata myös ylöspäin.

Lämpökameralla etsintätiimi voi helposti hakea ihmisiä tai eläimiä luonnossa, hakea kaukolämpöverkon vuotokohtia maastossa, tarkistaa sähkölinjojen kuntoa tai vaikkapa tarkastaa aurinkopaneelien kunnon ilman katolle kiipeämistä. Esimerkiksi rakennusteollisuudessa käytetään paljon lämpökamerakoptereita rakennusten lämpövuotojen tarkastuksiin. Palomiehet voivat puolestaan arvioida entistä paremmin tulipalojen kokonaistilanteen seuraamalla kuumimpia kohtia, joihin suunnata sammutustoimet nopeammin.

Vain puoli kiloa painava Parrot ANAFI USA -kuvauskopteri on helppo ja nopea ottaa käyttöön. Se on toimintavalmis alle 55 sekunnissa ja sen voi lähettää lentoon myös kädestä. Se kykenee lentämään myös sisätiloissa ilman GPS-signaalia ja lentää yhdellä akulla jopa 32 minuuttia. Se on myös luokkansa hiljaisin kopteri vain 79 desibelin käyntiäänellään. Se käyttää tavallista USB-C-laturia, joten akkuja on vaivaton ladata.

Kopteri käyttää luotettavia standardeja ja avoimia protokollia (kuten Wi-Fi, WPA2, RTP/RTSP, H.264 ja GUTMA) varmistaakseen kaikkien tallennettujen tietojen parhaan mahdollisen yhteensopivuuden ja turvallisuuden. Kopteri on myös yhteensopiva alan johtavan Pix4Dreact-kartoitusohjelmiston kanssa.

Kopteri kestää IP53-luokituksensa ansiosta sadetta ja pölyä. Se sietää myös enintään 15 metrin sekuntinopeudella puhaltavan tuulen. Parrot ANAFI USA sopii täydellisesti kaikenlaiseen pelastustyöhön, valvontatehtäviin ja tarkastuksiin viranomaisten, yritysten ja yksittäisten ammattilaisten käyttöön.

Parrot ANAFI -kopterimallisto
Parrot ANAFI -mallistoon kuuluu useita kuvauskoptereita, joista edullisin perusmalli sopii harrastajille monipuoliseen ja laadukkaaseen ilmakuvaamiseen. Laadukkaan 4K HDR -kameran, kolminkertaisen suurennuksen ja 180 asteen pystykääntyvyyden ansiosta kuvaaminen on helppoa ja tulokset ällistyttäviä. Parrot ANAFI Thermal -paketissa on puolestaan tavallisen kameran lisäksi myös lämpökamera, joka soveltuu monipuoliseen lämpöseurantaan ja vaikkapa lentäväksi riistakameraksi. Mukana on myös kolme akkua, latauskeskus, kantolaukku ja muita tarvikkeita.

Hinta ja saatavuus
Parrot ANAFI USA -kuvauskopteri tulee saataville elokuussa 8 700 euron suositushintaan. Parrot ANAFI ja Parrot ANAFI Thermal ovat saatavana 699 ja 2 395 euron suositushintoihin. Kaikki hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja
www.parrot.com
www.boston.fi
https://youtu.be/Z82e0lwslp0 (esittelyvideo)
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vhIYxNW_uLrx0Ag2gCQ?e=tf02Lc (kuvia)

Parrot
Vuonna 1994 perustettu ranskalainen Parrot on johtava ja nopeasti kasvava eurooppalainen kuvauskopterien kehittäjä ja valmistaja. Kuluttajille suunnattujen kopterien lisäksi Parrot keskittyy vahvasti ammattilaitteisiin, joiden tietoturva ja ominaisuudet ovat omaa luokkaansa. Lisätietoja osoitteessa www.parrot.com.

Boston Distribution
Boston Distribution on yksi suurimmista Pohjoismaissa toimivista tietotekniikan ja kulutuselektroniikan jakelijoista. Boston etsii aktiivisesti uusia innovatiivisia tuotteita jälleenmyyntiin pohjoismaisille markkinoille. Bostonin liikevaihto on noin 50 miljoonaa euroa vuodessa ja se toimii Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Boston on perustettu jo vuonna 1990, ollen näin yksi vanhimmista it-alan maahantuojista. Suomen tytäryhtiö perustettiin syksyllä 2015. Lisätietoja osoitteessa www.boston.fi.