PAN Vision Finland Oy (www.panvision.com) julkaisee Cyanide-pelistudion upean ja toimintapitoisen tulkinnan suositusta miniatyyripelistä.

confrontation

Confrontation tuo taktisen roolipelaamista ja taistelua yhdistävän miniatyyripelin myös tietokonepelaajien iloksi. PC-tietokoneille ilmestyvä Confrontation perustuu Rackham-peliyhtiön luomaan fantasiamaailmaan ja siihen sijoittuvaan miniatyyripeliin, joka on sittemmin laajentunut myös suosituiksi lauta- ja korttipeleiksi.

Confrontation-pelin PC-version tehnyt Cyanide-pelistudio on työskennellyt aiemminkin fantasia-aiheisten tietokone- ja konsolipelien parissa. Näistä parhaiten tunnettuja ovat menestyneeseen lautapeliin perustuva Blood Bowl sekä kirja- ja televisiosarjaan perustuva Game of Thrones, joka ilmestyy myöhemmin keväällä.

Confrontation vie pelaajat Aarklashin sodan repimään fantasiamaailmaan. Pelätty Ragn’arokin aikakausi on lähestymässä ja neljä eri tahoa sotii maailman hallinnasta periksi antamatta ja vihollisia säälimättä. Erilaisuutta mukaan tuovat tulta ja valoa edustavat Griffinit, pimeyden hirviömäiset Scorpion-joukot, susimaiset Wolfenit ja barbaariset örkkijoukot, Jackalit.

Pelaajan johdettavana on erilaisista ihmisistä koostuva ryhmä Griffin-eliittisotilaita, joiden tehtävänä on soluttautua Scorpion-joukkojen maille ja tuhota vihollisensa. Matka on kaikkea muuta kuin helppo, sillä Aarklashin kaoottisessa maailmassa väkivaltaiset kohtaamiset ja taistelut ovat alati uhkana. Lukemattomat hirviöt ja erilaiset viholliset aina Bran-O-Korin örkeistä raivopäisiin Wolfen-sotureihin ovat valmiina juomaan vastustajiensa verta.

Confrontation tempaisee pelaajan mukaansa näihin taisteluihin uskomattomalla vetovoimaisuudella. Taisteluissa toisiinsa yhdistyvät taktiset ominaisuudet, monipuoliset hyökkäys- ja puolustustaidot sekä lukemattomat erikoiskyvyt. Myös maaston taidokas hyödyntäminen voi merkitä eroa voiton ja tappion välillä.

Helposti opittava, mutta monipuolinen pelimekaniikka ja sulavaksi hiottu pelattavuus tekevät Confrontationista ainutlaatuisen mehevän teoksen. Roolipelivivahteet puolestaan rikastavat hahmojen kehitystä ja tarinaa omilla yksityiskohdillaan. Upea peligrafiikka ja elävä äänimaailma viimeistelevät kokonaisuuden tyylikkäästi.

Tarunhohtoisen ja kiehtovan yksinpelin lisäksi Confrontation tarjoaa huipputason moninpelikokemuksen. Pelin neljä eri tahoa ovat kaikki pelattavissa erilaisine ominaisuuksineen ja taktiikoiltaan eroavine pelityyleineen. Yksinpelin lailla myös moninpelissä noustaan kokemustasoissa ja uusia joukkoja on saatavissa lisää etenemisen myötä.

Confrontation julkaistaan Suomessa 5. huhtikuuta PC-tietokoneille 39,90 euron kuluttajahintaan. Hinta sisältää 23 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja internetissä
www.confrontation-thegame.com
www.panvision.com/pelit

Lisätietoja ja testikappaleet
Visionist / Jerry Kurunen, 050 56 98 320, jerry@visionist.fi
PAN Vision / Niklas Von Schoneman, 010 843 8492, niklas.vonschoneman@panvision.com

PAN Vision on johtava interaktiivisen viihteen julkaisija ja jakelija Pohjoismaissa ja Baltiassa. Päätoimialana ovat pelit ja IT-oheislaitteet. PAN Vision edustaa useita johtavia maailmanlaajuisia tuotemerkkejä. Yli sadan henkilön yhtiönä PAN Visionilla on toimipisteet kaikissa Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Tukholmassa. Vuodesta 2001 PAN Visionin on omistanut KF-ryhmä, joka on merkittävä toimija vähittäismyynnin saralla pohjoismaisilla markkinoilla. Lisätietoa löytyy osoitteesta www.panvision.com.

Cyanide on yksityisomistuksessa oleva, vuonna 2000 perustettu pelistudio. 70 ihmistä työllistävän yhtiön pääkonttori sijaitsee Pariisissa. Sen lisäksi Cyanidella on toimipiste myös Montrealissa, Kanadassa. Cyanide tunnetaan parhaiten urheiluaiheisista simulaattoripeleistään (mm. Cycling Manager, Pro Rugby Manager), sekä Blood Bowl -lautapelin tietokone- ja konsolipelikäännöksestä. Cyanide työskentelee parhaillaan fantasiakirja- ja tv-sarjaan perustuvan Game of Thrones -roolipelin parissa. www.cyanide-studio.com