PAN Vision Finland Oy (www.panvision.com) tuo Peppi Pitkätossun suositut ja hauskat seikkailut Nintendo DS -käsikonsolille kesällä 2012.

peppi

Astrid Lindgrenin luoma Peppi Pitkätossu on yksi kaikkien aikojen suosituimmista ja rakastetuimmista lastenkirjahahmoista. Pepistä ja kumppaneista kertovia kirjoja onkin julkaistu peräti 64 eri kielelle ympäri maailmaa. Pepin seikkailut ja huikeat tarinat tuntevat paitsi lapset, myös heidän vanhempansa.

Maailman vahvimman tytön, Peppi Pitkätossun tarinat saivat alkunsa jo 1940-luvun alussa, kun Lindgren halusi kertoa tarinoita sairaana olleelle tyttärelleen. Myöhemmin, lastenkirjakisan voittaneena, Peppi alkoi saada suosiota ja hänestä kertovia kirjoja onkin ilmestynyt toistakymmentä. Yhteensä Peppi-kirjoja on myyty maailmanlaajuisesti kymmeniä miljoonia kappaleita.

PAN Vision julkaisee norjalaisen Ravn Studion luoman Peppi Pitkätossu -pelin Nintendo DS -käsikonsolille kesän 2012 aikana. Ravn Studio on hankkinut kannuksia muiden muassa sellaisilla pelinimikkeillä kuin Pinchkliffe Grand Prix, Knerten Gets Married ja Blåfjell, jotka on julkaistu aiemmin pohjoismaisilla markkinoilla.

Peppi Pitkätossun seikkailut maailman suosituimmalla käsikonsolilaitteella sisältävät seikkailua Pepin maailmasta tutuissa ympäristöissä sekä valikoiman erilaisia minipelejä. Luvassa on Peppi-kirjoista ja -elokuvista tuttuja tapahtumapaikkoja ja hahmoja, unohtamatta Pepin kuuluisia eläinkavereita, Herra Tossavaista ja Pikku-Ukkoa.

Peli on suunnattu erityisesti 4-10-vuotiaille lapsille. Se tarjoaa kokonaisvaltaisen Peppi-pelikokemuksen täynnä hauskoja hetkiä ja Astrid Lindgrenin hellyttäviä hahmoja.

Saatavuus ja hinnoittelu
Peli julkaistaan Suomessa kesän 2012 aikana. Hinta vahvistetaan lähempänä ajankohtaa.

Lisätietoja internetissä
www.panvision.com/pelit

Lisätietoja ja testikappaleet
Visionist/Jerry Kurunen, 050 56 98 320, jerry@visionist.fi
PAN Vision/Niklas Von Schoneman, 010 843 8492, niklas.vonschoneman@panvision.com

PAN Vision on johtava pohjoismainen interaktiivisen viihteen julkaisija ja jakelija. Päätoimialana ovat pelit sekä IT-oheislaitteet ja edustamme useita johtavia maailmanlaajuisia tuotemerkkejä. Yhtiön vuosittainen liikevaihto on noin 120 miljoonaa euroa.

Saltkråkan AB on Astrid Lindgrenin lasten ja lastenlasten omistama perheyritys. Yrityksen tarkoituksena on valvoa edesmenneen kirjailijan töitä ja saavutuksia siinä hengessä, jossa hän olisi itse halunnut niiden toteutuvan.

Ravn Studio on Drammenista, Norjasta kotoisin oleva riippumaton pelistudio. Studion perustivat Stine Wærn ja Tinka Town vuonna 2002 ja nyt yritys toimii yli viidentoista kokeneen työntekijän voimin.