Tietoturvayhtiö Palo Alto Networks päivitti PAN-OS-ohjelmistonsa reaaliaikaisesti syväoppimista hyödyntävällä Nebula-suojausjärjestelmällä.

PAN-OS 10.2 Nebula on iso ja merkittävä päivitys yhtiön turvajärjestelmään. Alan ensimmäisenä lajissaan Nebula kerää tietoa ja analysoi tietoa sekä tulkitsee mahdolliset uudet uhat hyödyntäen kehittynyttä reaaliaikaista syväoppimistekniikkaa. Sen etuna on äärimmäinen nopeus alati muuttuvien uhkien mukaan. Kun yrityksen järjestelmää uhataan uudenlaisella kyberhyökkäyksellä, Nebula oppii nopeasti torjumaan sen. Näin hyökkäys voidaan estää ennen kuin suurta vahinkoa ehtii tapahtua.

Nebula on äärimmäisen tehokas, sillä se kykenee jopa kuusi kertaa nopeampaan uhkien torjuntaan ja havaitsee uhat jopa 48 prosenttia muita paremmin. Nebulan myötä esitellään Palo Alto Networksin kymmenes turvajärjestelmä, AIOps, ja uusi Advanced Threat Prevention -palvelu. Samalla päivittyvät jo olemassa olevat turvaominaisuudet, kuten kehittynyt URL-suodin, DNS-turva, IoT-turva ja muut käytössä olevat turvallisuusratkaisut.

”Aiemmin valtiotason johtamat kyberhyökkäykset miellettiin harvinaisimmiksi ja kehittyneimmiksi. Nykyään tilanne on toinen ja kaikenlaisilla hyökkääjillä on käytössään kehittyneitä ohjelmistoja ja menetelmiä. Siksi jokaisen organisaation täytyy olla varautunut valtiotasoisen hyökkäyksen varalta”, kommentoi Palo Alto Networksin tuotejohtaja Lee Klarich. ”Ajan tasalla oleva verkkoturvallisuus vaatii täysin uudenlaisen lähestymiskulman. Palo Alto Networksin nyt esittelemä tapa on koneoppimisella vahvistettu uuden sukupolven palomuuri, joka hyödyntää pilvipohjaista suoritintehoa syväoppimisen mahdollisuuksiin. Uskomme vakaasti, että tämä on tulevaisuuden verkkoturvallisuuden uusi malli.”

Nebulaan lisätyt uudet ja parannetut palvelut sisältävät monia uusia ominaisuuksia. Uusi huipputason tunkeutumisenestojärjestelmä tuo turva-analyysin offline-tilasta avoimeen tilaan hyödyntäen pilvipalveluiden tehoa tekoälyn käyttöön ja syväoppimisen tekniikoihin suorituskykyä heikentämättä. Advanced Threat Prevention -palvelu voi havaita monia tuntemattomia ja kohdistettuja komenna ja hallitse- eli C2-hyökkäyksiä sekä Cobalt Striken kaltaisia hyökkäystyökaluja.

Uusi AIOps hyödyntää koneoppimista ennakoidakseen NGFW-palveluihin kohdistuvia häiriötekijöitä ennen niiden osumista palomuureihin. Ennakointi kykenee jopa 51 prosentin tarkkuuteen. Lisäksi yli 6 000 eri toimipisteestä kerättyjen telemetriatietojen perusteella AIOps pystyy kehittymään paremmaksi suosittelemalla parhaita toimintamalleja eri kokemuksiin perustuen.

Päivitetty DNS-turvapalvelu kattaa nyt viimeisimmätkin DNS-pohjaiset hyökkäystekniikat, mukaan lukien strategisesti vanhentuneet verkkotunnukset eli domainit. Päivitetty DNS-turva on alansa kattavin palvelu ja tarjoaa jopa 40 prosenttia paremman kattavuuden kuin kilpailevat palvelut.

Kehittynyt URL-suodin suojaa uusilta ja vaikeasti torjuttavilta tiedonkeruuhyökkäyksiltä, kiristyshyökkäyksiltä ja muilta verkkopohjaisilta hyökkäyksiltä hyödyntämällä verkkoliikenteen syväoppimispohjaista analyysitekniikkaa sekä tosiajassa että palvelun sisäisellä avoimella käytöllä.

IoT-turva 2.0 yksinkertaistaa laitteiden internetin näkyvyyttä ja automatisoi laitteiden käyttöoikeuksia verkossa koneoppimista hyödyntäen.

Nebula-julkistuksen yhteydessä Palo Alto Networks esitteli myös uuden sukupolven koneoppivat PA-3400- ja PA-5400-palomuurit. Edellisen sukupolven malleihin nähden uudet mallit tarjoavat peräti kolminkertaista suorituskykyä. Näin ne täydentävät Palo Alto Networksin muita neljännen sukupolven NGFW-tuotteita tarjoamalla ennennäkemättömän vahvaa suojausta datakeskuksille, internet-palveluille ja kampuksille. Uudet mallit vievät jopa puolet vähemmän palvelintilaa räkeistä ja tarjoavat entistä parempaa energiatehokkuutta. Tämä helpottaa organisaatioiden kestävää kehitystä ja tekee niistä entistä ympäristöystävällisempiä.

Tämänhetkiset palomuuripalvelut voidaan päivittää Nebulaan arviolta maaliskuusta lähtien. Osa uusista ominaisuuksista vaatii tiettyjen turvallisuuspalveluiden tilaamista.

Lisätietoja
https://www.paloaltonetworks.com/network-security/whats-new-in-nebula
https://www.paloaltonetworks.com/network-security/next-generation-firewall/pa-3400-series
https://www.paloaltonetworks.com/network-security/next-generation-firewall/pa-5400-series
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vh_lWwmGCJbjRMdQ7Lg?e=NwG2Tr (kuvia)

Palo Alto Networks
Palo Alto Networks, maailman johtava kyberturvallisuustoimittaja, muovaa pilvipalvelukeskeistä tulevaisuutta teknologialla, joka muuttaa ihmisten ja organisaatioiden toimintatapoja. Tehtävämme on olla ensisijainen kumppani kyberturvallisuuden saralla ja suojata digitaalista elämäntapaamme. Me autamme kohtaamaan maailman suurimmat turvallisuushaasteet alati kehittyvillä innovaatioilla, joihin lukeutuvat uusimmat läpimurrot tekoälyn, analytiikan, automaation ja järjestelyiden saralla. Toimittamalla integroidun alustan ja vahvistamalla kumppaneidemme kasvavia ekosysteemejä, olemme organisaatioiden suojaamisen etulinjassa huolehtimassa pilvipalveluista, yritysverkoista ja mobiililaitteista. Visionamme on maailma, jossa jokainen päivä on aiempaa turvallisempi. Lisätietoa löytyy osoitteesta www.paloaltonetworks.com.