Pelikonsoli-, mobiili- ja tietokonepelien johtavan julkaisijan, Ubisoftin huippusuosittu Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege -toimintapeli aloittaa Six Invitational -kisakarsinnat tänään Tukholmassa.

Koko vuoden tärkein Rainbow Six Siege -pelitapahtuma alkaa tänään, kun maailman huiput kokoontuvat ottamaan mittaa toisistaan Rainbow Six Invitational 2022 -mestaruuskisoissa. Tänään 8. helmikuuta alkava ja 20. helmikuuta päättyvä mestarien koitos huipentuu pelin maailmanmestaruuden ratkaisevaan ottelukokonaisuuteen.

Tukholmassa järjestettävässä kisatapahtumassa edetään osallistujien ja henkilökunnan turvallisuus edellä. Tämän takia paikalla ei ole yleisökatsomoa, vaan pelit esitetään striimilähetyksenä suoraan tapahtumapaikalta. Turnauspelejä voi katsoa osoitteessa https://www.twitch.tv/rainbow6.

Monivuotinen Rainwbow Six Invitational ei ole vain pelkkä peliturnaus, vaan kokonaisen peliyhteisön kohtaaminen. Otteluiden lisäksi tapahtumassa julkistetaan peliaiheisia uudistuksia ja muutoksia sekä nautitaan yhteisötapahtumista ja tietenkin kiehtovista joukkueiden välisistä yhteenotoista peliareenoilla. Rainbow Six Siegen seuraavan kauden yksityiskohdat paljastetaan tapahtumassa 19. helmikuuta ja heti seuraavana päivänä julkistetaan pelin seitsemännen pelivuoden tapahtumakalenteri.

Pelistriimin ohella ennalta valitut striimaajat ja sisällöntuottajat saavat mahdollisuuden luoda ainutlaatuista lisäsisältöä Six Invitational -tapahtumasta omille kanavilleen. Tämä on osa Ubisoftin uutta Watch Party -ohjelmaa, joka tuo kiehtovaa lisäsisältöä peliyhteisölle ja pelin faneille.

Kilpailutapahtuma alkaa ryhmävaiheella, jossa mukaan valitut 20 joukkuetta pelaavat viiden tiimin ryhmissä neljässä eri lohkossa. Jokaisen lohkon neljä parasta joukkuetta etenee karsintakisoihin. Ryhmävaihe pelataan 8.-12. helmikuuta ja karsintakisat käydään 14.-16. helmikuuta sekä 18.-19. helmikuuta välisenä aikana. Lopulta varsinainen huipennus eli mestaruusottelu nähdään 20. helmikuuta.

Varsinaisten kilpailuotteluiden lisäksi kisatapahtumassa nähdään näytösottelu, johon osallistuu kymmenen huippuluokan Rainbow Six Siege -sisällöntuottajaa peliyhteisöstä. Näytösottelussa on SpecialEffectin lahjoittama 50 000 dollarin palkintopotti, joka jaetaan osallistujien kesken. Ottelu on etukäteen taltioitu ja se striimataan kisatapahtumassa 18. helmikuuta kello 17.30 Suomen aikaa.

Lisätietoja, kuten joukkueet, otteluaikataulut ja tarkemmat esitysajat löytyvät osoitteesta https://www.ubisoft.com/fi-fi/esports/rainbow-six/siege/events/six-invitational.

Moninpelivetoisella Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege -toimintapelillä on maailmanlaajuisesti yli 60 miljoonaa rekisteröitynyttä pelaajaa. Samalla pelin suosio elektronisen urheilun saralla on kasvanut kovaa vauhtia. Taktisen ja toimintapitoisen erikoisryhmätoiminnan ykkösnimi vie pelaajansa jännittävän ja kiihkeätunnelmaisen toiminnan maailmaan, jossa lainvalvojat ja ammattirikolliset ottavat yhteen toistensa kanssa. Rainbow Six -pelisarja ei kuitenkaan edusta suoraviivaista räiskimistä, vaan rakentuu tarkkaan laadittujen strategioiden ja taktisten toimintamallien varaan. Poliisin ja armeijan erikoisryhmistä tutut erikoisvälineet, kuten erilaiset räjähteet, kranaatit, suojakilvet ja monet muut apuvälineet ovat yhtä tärkeässä osassa kuin vaativaan voimankäyttöön tarkoitetut ampuma- ja lähitaisteluaseet. Tom Clancy’s Rainbow Six Siege onkin yhdistelmä sekä kiivasta räiskintää, vaarallisia lähitaistelutilanteita että taktista osaamista ja strategista pohdintaa. Yksinpelin lisäksi Tom Clancy’s Rainbow Six Siege tarjoaa monipuoliset moninpelitilat, joissa pelaajat voivat toimia ryhmissä toisiaan vastaan. Peli soveltuukin erinomaisesti myös elektronisen urheilun temmellyskentäksi.

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege on saatavana sekä PlayStation 5-, PlayStation 4-, Xbox Series X- ja Xbox One -pelikonsoleille että pc-tietokoneille. Se on saatavana myös Ubisoftin Uplay+ -tilauspalvelussa. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Lisätietoja
https://www.ubisoft.com/fi-fi/game/rainbow-six/siege/
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vhcsQf8-elFZKUkLVBg?e=cNLadH (kuvia)

Ubisoft
Ubisoft on maailman johtava interaktiivisten viihdetuotteiden tekijä, julkaisija ja jakelija, jolla on laaja valikoima maailmanluokan pelibrändejä, kuten Assassin’s Creed, Brawlhalla, Far Cry, For Honor, Just Dance, Watch Dogs, The Crew, Tom Clancy’s -pelisarja mukaan lukien The Division, Ghost Recon ja Rainbow Six. Ubisoftin maailmanlaajuinen pelistudioiden ja myyntitoimistojen verkosto on sitoutunut toimittamaan omaperäisiä ja muistettavia pelikokemuksia kaikilla suosituilla pelialustoilla mukaan lukien pelikonsolit, älypuhelimet, tablettilaitteet ja tietokoneet. Ubisoftin myynti vuonna 2020-2021 oli yli 2,241 miljardia euroa. Lisätietoja osoitteessa www.ubisoftgroup.com.