Boston Distribution on tuonut myyntiin OBSBOT Tail -älykameran, jolla liikkuvia kuvauskohteita on helppo videoida automaattisesti ja vakaasti.

OBSBOT Tail -älykamera hyödyntää tekoälypohjaista kohteentunnistusta havaitakseen ja seuratakseen liikkuvia kuvauskohteita uskomattomalla tarkkuudella. Usean erilaisen kuvaustilan ansiosta monenlaisten tilanteiden ja nopeasti ohimenevien hetkien videointi on helppoa. Tekoälypohjaiset algoritmit tekevät kuvausjäljestä upeaa katsottavaa.

Alun perin OBSBOT Tail esiteltiin Kickstarter-joukkorahoituspalvelussa, jossa älykamera ylitti tavoitteensa peräti kahdeksankertaisesti. Erityistä suosiota älykamera sai puoliammattimaisilta videokuvaajilta, jotka kiinnostuivat kameran kyvystä taltioida huipputarkkaa videokuvaa (4K, 60 fps) ilman kuvaajaa. OBSBOT Tail mahdollistaa esimerkiksi lavaesitysten ja kaikenlaisten liikkuvien kohteiden taltioinnin. Vauhdikkaiden videoiden tekeminen, livestriimaaminen ja monet muut liikkuvan kohteen kuvaamiseen liittyvät asiat onnistuvat nyt automaattisesti.

OBSBOT Tail toimii älykkäiden toimintojensa ansiosta omatoimisesti eikä kuvaajan tai kuvattavan kohteen tarvitse huomioida kameraa kuvaamisen aikana. Seuranta-algoritmien ansiosta kuvattava kohde voi vaikka poistua välillä kuvausalueen ulkopuolelle tai esineiden taakse ja kamera osaa silti seurata kohdettaan. Myös älykäs tarkennus sujuu automaattisesti. Kameraa voi myös kätevästi ohjata erilaisin elekomennoin, joiden ansiosta yksinkertaisten kuvaustoimintojen tekeminen sujuu kirjaimellisesti kädenkäänteessä.

Älykameran gimbaali tarjoaa 360 asteen kääntyvyyden, joten kamera kykenee seuraamaan liikkuvaa kohdetta monipuolisesti ja tarkasti jopa 40 metrin etäisyydeltä kuvan tärisemättä. Kameralla voidaan kuvata sekä pysty- että vaakakuvia. Videon kuvasuhde on 16:9 ja valokuvien 16:9, 4:3 tai 1:1. Lopputulos on helppo sovittaa haluttuun sosiaalisen median palveluun. OBSBOT Tail osaa myös upeat timelapse-videot, joiden ansiosta voidaan ottaa pitkäkestoista kamerakuvaa tyylikkäästi nopeutettuna.

Teknisiltä ominaisuuksiltaan OBSBOT Tail -älykamera on pätevä työjuhta. Kameran Hoya-linssissä on 3,5-kertainen optinen tarkennus ja jalustan kolmiakselinen gimbaali takaa monipuoliset kuvausmahdollisuudet. Huikean laskentatehon ansiosta tekoäly pysyy kuvattavan kohteen perässä vaikeissakin kuvausolosuhteissa. Akku tarjoaa täydellä latauksella virtaa jopa kolmeksi tunniksi. Tiedostojen siirto onnistuu langattomasti Miracast-teknologialla ja akun lataaminen usb c -liitännällä.

OBSBOT Studio -älypuhelinsovelluksella videoiden ja valokuvien muokkaaminen on helppoa ja nopeaa. Erilaiset erikoisefektit ja värisäädöt on helppo suorittaa älypuhelimen avulla. OBSBOT Tail -älykamerapaketti sisältää kameran, suojakotelon, 16 gigatavun muistikortin ja latauskaapelin.

OSBBOT Tail -älykameran käyttöä voi tehostaa neljällä pyörällä liikkuvalla OBSBOT Turtle -kuvausalustalla, joka on varustettu omilla älykkäillä toiminnoillaan. Turtle-kuvausalusta osaa automaattisesti väistää esteet ja rullata kuvauskohteen mukaan automaattisesti säätyvällä nopeudella. Turtlen neljä eri liikkumiskuviota mahdollistavat ammattitason kuvauskulmat, sillä suoraan kulkemisen lisäksi Turtle osaa kulkea kuvauskohteen ympärillä, tehdä puolia vuorottelevaa S-kuviota tai kuvata kohdetta eri etäisyyksiltä ympyrän muotoisesti kulkien. Eri liikekuvioita hyödyntäen tämä mahdollistaa todella luovien kuvauskulmien käytön sekä kiehtovat tarkennukset ja loitonnukset. Lisäksi Turtlessa on tehokas jousitus ja tärinänvaimennus, joiden ansiosta se soveltuu myös epätasaiseen maastoon.

OBSBOT Tail -älykameraan on saatavana myös kattava valikoima muita lisätarvikkeita.

Hinta ja saatavuus
OBSBOT Tail tulee myyntiin lokakuussa 699 euron suositushintaan. OBSBOT Turtle tulee myyntiin marraskuussa 399 euron suositushintaan. Hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja
https://remo-ai.com
www.boston.fi
https://youtu.be/UwB7gs9fKAc (OBSBOT Tail -esittelyvideo)
https://youtu.be/BYJyYfvnh9U (OBSBOT Turtle -esittelyvideo)
http://bit.ly/35jfFkX (kuvia)

Boston Distribution
Boston Distribution on yksi suurimmista Pohjoismaissa toimivista tietotekniikan ja kulutuselektroniikan jakelijoista. Boston etsii aktiivisesti uusia innovatiivisia tuotteita jälleenmyyntiin pohjoismaisille markkinoille. Bostonin liikevaihto on noin 30 miljoonaa euroa vuodessa ja se toimii Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Boston on perustettu jo vuonna 1990, ollen näin yksi vanhimmista it-alan maahantuojista. Suomen tytäryhtiö perustettiin syksyllä 2015. Lisätietoja osoitteessa www.boston.fi.