Kajaanilaiset pelinkehittäjäopiskelijat organisoivat jälleen Northern Game Summit -pelitapahtuman lokakuussa 2018.

Northern Game Summit on vuosittainen pelikonferenssi, jonka järjestävät Kajaanin ammattikorkeakoulun (KAMK) pelinkehittäjäopiskelijat. Vuosittainen tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012. Siitä onkin tullut tunnettu sekä merkittävien kotimaisten että kansainvälisten puhujien arvostama pohjoismainen pelialan ammattitapahtuma.

Tapahtuma on kuutena toimintavuotenaan nähnyt monia kuuluisia puhujia. Viime vuoden tähtivieras oli John Romero, joka on yksi Id Softwaren perustajista. Hänestä tuli pelialan legenda Doom-pelin tekijänä (1993). Tämän vuoden jo julkistettuja puhujia ovat Chris Remo (säveltäjä ja suunnittelija peleistä Firewatch, Gone Home, The Cave, Thirty Flights of Loving), David Dunham (HeroQuest, King of Dragon Pass, Six Ages: Ride Like The Wind), Bjarni Arnason (Duke Nukem Forever, Borderlands 2, Battleborn), Arcade Berg (Gears of War 2, Wolfenstein: The New Order) ja Felicia Prehn (Nopia Oy:n näkörajoitteinen tuottaja ja johtaja, esteettömyyden puolestapuhuja). Lisää tämän vuoden puhujia julkaistaan ennen tapahtumaa. Päivitetyt puhujatiedot löytyvät tapahtuman viralliselta verkkosivulta.

Northern Game Summit järjestetään Bio Rex -elokuvateatterissa ja sen lähellä olevissa tiloissa Kajaanin keskustassa 4.-5. lokakuuta 2018. Kajaani sijaitsee 550 kilometriä Helsingistä pohjoiseen helppojen suorien lentomatkojen päässä.

Northern Game Summit tarjoaa rennon ja intiimin ympäristön pelinkehittäjien tapaamiseen, seurusteluun ja ideoiden jakamiseen. Kehittäjät, sijoittajat, julkaisijat ja monet muut pelialan ammattilaiset pääsevät nauttimaan kauniista Kajaanista ja pelinkehittäjien kuumimmista juoruista. Northern Game Summit on ehdottomasti vuoden tärkeimpiä pelinkehittäjien tapahtumia!

Northern Game Summit on jaettu kolmeen osaan. Ennakkobileet tunnetaan nimellä The Business Mixer. Niiden aikana kaikki pelikonferenssiin osallistuvat voivat tutustua toisiinsa. Nämä ennakkobileet järjestetään 3. lokakuuta eli päivää ennen varsinaista tapahtumaa. Northern Game Summitin pääbileet kulkevat puolestaan nimellä Bonus Stage Party. Nämä iltabileet järjestetään 4. lokakuuta. Itse päätapahtuma 4. ja 5. lokakuuta on jaettu kuuteen polkuun, jotka ovat Design, Production, Art, Level Up, Business ja Tech.

Pääsyliput kahden päivän tapahtumaan ovat myynnissä tapahtuman viralliselta verkkosivulta. Toisen ja kolmannen asteen opiskelijat voivat hankkia itselleen edullisen akateemisen passin. Rajattu määrä Early Bird -lippuja on myynnissä 15. elokuuta asti.

Lisätietoja, lipunmyynti ja uusimmat julkistukset löytyvät osoitteesta www.northerngamesummit.org.

Yhteyshenkilöt medialle ovat Tony Salkovuo (tony@northerngamesummit.org) ja Antti Tiiro (antti@northerngamesummit.org).

Kuvia ja logo on ladattavissa osoitteesta http://bit.ly/NGS-photos.