Pelinkehityskoferenssi Northern Game Summit (NGS) järjestetään tällä viikolla 6.-7. lokakuuta kauniissa ja ruskan värittämässä Kajaanissa. Konferenssin aikana on useita lisäsisältöä tuovia tapahtumia pelikehittäjille ja muille pelialan ammattilaisille.

NGS-logo

Day Zero on eksklusiivinen osa NGS:ää tänä vuonna. Se pidetään keskiviikkona 5. lokakuuta Kajaanin Ammattikorkeakoululla. Se sisältää kivuliaan realistisia puheita alan veteraaneilta ja paneelikeskustelun osanottajien kanssa, verkostoitumista unohtamatta. Yksi panelisteista on Housemarquen toimitusjohtaja Ilari Kuittinen. Lopuksi kuusi Nordic Game Discovery Contestin semifinalistia nousevat lavalle ja pitchaavat peliään tuomariston edessä.

Keskiviikko huipentuu NGS Business Mixeriin, joka tuo yhteen peli-, elokuva-, TV- ja sarjakuva-alan huiput. Illan isäntänä toimii IGDA Kajaani Hub. Mixeri järjestetään Kajaanin keskustan sydämessä sijaitsevassa Kulma-nimisessä baarissa. Se tarjoaa livemusiikkia, itsetehtyä ruokaa, monenlaisia oluita ja drinkkejä, biljardia sekä muutenkin mukavan tunnelman. Mixeri on paikka, jossa voi suunnitella tulevaisuutta ja tämänpäivän diilejä, joilla tuoda yllämainittuja viihteen aloja lähemmäs toisiaan.

Northern Game Summit käynnistyy varsinaisesti torstaina 6. lokakuuta. Ovet avataan kello 9:00 elokuvateatteri BioRexissä. Teknologiajohtaja Tsahi Liebermanin avajaispuhe käynnistää tämän vuoden tapahtuman.

Ensimmäisen päivän aihepolut ovat Design, Tech ja Business. Torstain puhujia ovat muun muassa kiintoisat nimet Brie Code, Jukka Nousiainen ja Walid O. El Cheikh. Näiden eeppisten esitysten jälkeen seuraa VIP-illallinen, jonka avaa Kajaanin kaupunginjohtaja Jari Tolonen.

Illalla on aika sekoittaa huvi ja hyöty, jolloin suuntaamme Club 96 -yökerhoon. Siellä järjestetään iltajuhla Bonus Stage Party. Juhlaa isännöi jälleen kerran, yksi ja ainoa, Fingersoft.

Toinen konferenssipäivä starttaa perjantaina 7. lokakuuta kello 10:00 BioRexissä. Päivän aihepolut ovat Art, Business ja Virtual Reality. Todennäköisesti odotetuin NGS 2016 -puhuja on Jim Jiang Blizzard Entertainmentilta, joka kertoo kokemuksistaan Overwatch-pelin kehittämisestä.

Myös Kajaani ja ammattikorkeakoulumme ovat hyvin edustettuina, kun KAMK:sta valmistunut Samuli Jääskeläinen kertoo virtuaalitodellisuudesta.

Northern Game Summit päättyy paneelikeskusteluun. Tämän vuoden paneelikeskustelussa pääaiheena on pelien julkaisijat ja mitä he voivat tehdä pelialan hyväksi. Panelistit ovat Mikael Haveri, Veli-Pekka Piirainen, Juhana Virtanen ja Jason Garber. Jos haet pelillesi julkaisijaa, kannattaa todella kuunnella näitä herroja.

Tämä on Northern Game Summitin viides juhlavuosi. Seremoniamestarina on Ruotsista Johan Toresson. Hän teki lähtemättömän vaikutuksen viime vuoden NGS-puheellaan Fuck Advertising – Do Something. Hän on palannut, ja odotamme innolla, onko hänelle sukat jalassaan tällä kertaa.

Tarkemmat tiedot, aikataulu, kaikki puhujat ja aihepolut löytyvät osoitteesta www.northerngamesummit.org.

Yhteyshenkilö medialle on Suvi-Pauliina Peräsarka, suvi-pauliinaperasarka@kamk.fi tai Twitterissä @NGS_2016.

Kuvia ja logo on ladattavissa osoitteesta http://bit.ly/2bOkObo.