Nordic Game Conference 2014 juhlii tällä viikolla kymmenettä juhlavuottaan Ruotsin Malmössä. Konferenssi on Euroopan tärkein pelialan ammattitapahtuma.

NG2014-logo

Nordic Game Conference 2014:n kohokohtina ovat pohjoismainen palkintogaala ja pelisijoittamiseen keskittyvät tilaisuudet. Paikalla on pelialan maailmanlaajuinen kerma ja pohjoismaisia suurnimiä. Konferenssissa on puhujia niin pelialan kuin sijoitusmaailmankin huipulta.

Konferenssi koostuu useista eri tilaisuuksista, kuten Pitch & Match, Nordic Live Pitch, Nordic Fast Track, Nordic Game Indies Night ja tietenkin Nordic Game Awards.

Nordic Game Awards 2014
Nordic Game Awards 2014 -palkintogaala järjestetään The Unreal -teatterissa Malmön Slagthusetissa 22. toukokuuta klo 18:00. Gaalassa palkitaan pohjoismaiden parhaat pelit ja niiden tekijät useissa eri kategorioissa.

Suomalaiset ehdokkaat vuoden parhaaksi pohjoismaiseksi peliksi ovat Facepalm Gamesin The Swapper ja Housemarquen Resogun. Muissa kategorioissa suomalaisina ehdokkaina ovat mm. Rovion Angry Birds Go, Mountain Sheepin King Hunt ja Cornfox Brothersin Oceanhorn.

Nordic Game Awards -palkintogaalan järjestää Nordic Game Institute yhteistyössä Nordic Game Resourcesin ja Nordic Game Conferencen kanssa. Nordic Game Institutessa on mukana kaikkien pohjoismaiden pelikehittäjien etujärjestöt, kuten Neogames (FI), Dataspelsbranschen (SE), Icelandic Gaming Industry (IS), Spillprodusentforeningen (NO) ja Producentforeningen (DK).

Etujärjestöt ovat koonneet palkintotuomariston, jonka jäsenet ovat Aki Järvilehto (FI), Ann-Sofie Sydow (SE), Bjarni Þór Jónsson (IS), Jon Cato Lorentzen (NO) ja Thomas Vigild (DK).

Investing in Games Summit
Nordic Game Conference 2014 kokoaa yhteen menestyneet pohjoismaiset peliyrittäjät ja pelialan sijoittajat unohtamatta alan tuoreita lupauksia. Paikalla on useiden johtavien peliyritysten johtajia ja merkittäviä sijoitusyhtiöitä, kuten Vision Plus (FI), Northzone Ventures (NO), Spintop Ventures (SE) ja London Venture Partners (UK).

Konferessin aikana järjestetään myös Nordic Live Pitch -kilpailu, jossa pelialan yrittäjät esittelevät tuoreimpia aikaansaannoksiaan potentiaalisille sijoittajille. Nordic Live Pitch -kilpailun sijoittajapaneelissa ovat mukana Gorilla Venturesin Petri Lehmuskoski (FI), London Venture Partnersin David Gardner (UK), Northzonen Torleif Ahlsand (NO), Agnito Capitalin Shum Singh (UK) ja Epic Gamesin Mark Rein (US).

Lisätietoja

Nordic Game Community


http://nordicgame.com/?id=27 (lehdistömateriaali)