Pohjoismaiden suurin pelinkehittäjien kokoontuminen, Nordic Game Conference, järjestää NG19 Impact -sessioita, joissa pohditaan pelien syvällisemmistä vaikutuksista maailmaan.

Peliteollisuus rikkoo ennätyksiä maailmanlaajuisesti, ja pelialan yhteisö pyrkii vastaamaan koviin kysymyksiin alan tulevaisuudesta. Koska pelit ovat taiteen lisäksi keino kouluttaa ja viihdyttää, on pelialalla myös valta tehdä enemmän, olla enemmän ja vaikuttaa ihmisiin entistä syvemmin.

Nordic Game Conferencen NG19 Impact -sessioissa puhutaan peleistä viihteen ulkopuolella ja kannustetaan pelinkehittäjiä miettimään, miten pelit voivat tehdä vaikutuksen maailmaamme. Kate Edwardsin (Geogrify, ex-IGDA) ja Tsahi Libermanin (GameIS, Funnel Entertainment) kuratoimissa NG19 Impact -sessioissa ovat mukana ainakin seuraavat henkilöt ja aiheet:

William Kelly (Tutkija, Oxfordin yliopisto)
Sensuuri ja edunvalvonta: oppeja Japanista
Koska videopelien kehittäjät ja lokalisaatioasiantuntijat hyvin tietävät, eri markkinoilla on erityiset kriteerit pelin sisällön luokittelulle ja sensuurille. Japaniin keskittyvä sessio tutkii mikä on potentiaalisesti ongelmallista videopelien sisältöä ja käsittelee sensuuria.

Licia Prehn (Tuotantopäällikkö, Nopia)
Helppokäyttöisyys ja vammaisuus vuonna 2019
Muutosvauhti kiihtyy. Kuluneen vuoden aikana alan toimijat ovat tehneet yhteisiä ponnisteluja vammaisten pelaajien ottamiseksi mukaan. Xbox on tuonut uuden saavutettavan ohjaimen, peliasiakkaiden odotukset ovat nousseet saavutettavuuden suhteen ja lainsäädäntö on kehittynyt. Liity keskusteluun missä olemme tällä hetkellä ja missä voisimme olla.

Kevin Agwaze (Rahastonhoitaja, Game Workers Unite)
Miten ammattiliitot voimaannuttavat työntekijöitä ja parantavat työoloja
Vuoden aikana yritykset ovat ilmoittaneet ennätysmyynneistä ja joukkoirtisanomisista samaan hengenvetoon. Näinä aikoina ihmiset etsivät ammattiliittoja ratkaisemaan erilaisia ongelmia alalla. Mutta mitä ongelmia pelityöntekijät kohtaavat vuonna 2019 ja miten ammattiliitot sekä muut työjärjestöt ratkaisevat niitä?

Lisätietoja
www.nordicgame.com
http://bit.ly/2En2aW5 (kuvia)

Nordic Game Conference
Nordic Game on Euroopan johtavia pelialan tapahtumia. Vuoden 2019 tapahtuma tulee olemaan järjestyksessään jo kuudestoista. Yli 2 000 pelialan ammattilaista vuosittain Ruotsin Malmöön keräävä Nordic Game on ainutlaatuinen kotimarkkinoiden kokoontumispaikka Suomen, Ruotsin, Tanskan, Norjan ja Islannin kansainvälisesti menestyneille pelinkehittäjille. Lue lisää Malmössä, Ruotsissa järjestettävästä Nordic Game 2019 -tapahtumasta 22.-24.5.2019 osoitteessa https://conf.nordicgame.com/.