Maailman johtava oheislaitteiden valmistaja, Logitech (www.logitech.fi) julkaisee vinkkejä miten jokainen voi ottaa sydäntalven haltuunsa ja saada enemmän aikaan niin työ- kuin vapaa-aikanaan.

winter2011relax

Kun ulkona on kylmää ja pimeää, monien mielestä talviuni on parasta mitä voi tehdä. On helppoa jäädä sisälle, eristäytyä muusta maailmasta ja vaipua talvimasennukseen. Logitechilla on kuitenkin vinkkejä miten myös keskitalvella voi pysyä yhteyksissä, motivoituneena ja hyvillä mielin.

Alkuvuoden talvikuukaudet ovat sopivaa aikaa asettaa tavoitteita, selvittää raha-asioita, aloittaa uusi harrastus, ottaa yhteyttä vanhoihin ystäviin ja suunnitella miten saat kaiken irti kuluvasta vuodesta. Logitechin palkkaama englantilainen psykologi ja hyvänolon asiantuntija, Mamta Bhatia tarjoaa vinkkejä miten voit käyttää sylimikroasi tehokkaammin Logitechin tuotteilla ja saada kaiken irti itsestäsi myös talvikuukausina.

Vinkki 1: Kuntoile. Vaikka et haluaisi lähteä ulos tai salille, voit kuntoilla myös kotonasi. Nostele painoja tai tee punnerruksia katsellessasi elokuvaa tai hanki kuntoiluvideo, jota voit katsella vaikka sylimikrostasi käsin.

Vinkki 2: Tee ruokaa. Internet on pullollaan reseptejä ja muuta opetusmateriaalia, jotta voit kehittyä kotikokkina. Tutustu talvikauden aineksiin ja tee niistä herkkuja koko perheelle. Kutsu myös ystäviä kylään ja järjestä illalliskutsut, niin voit vaihtaa lähipiirin kuulumisia. Se vähentää stressiä ja ahdistusta sekä lähentää ihmissuhteita.

Vinkki 3: Pidä yllä yhteyksiä. Talvikuukausina on helppo eristäytyä, koska ulos ei huvita lähteä. Yhteyttä lähimmäisiin voi pitää myös internetin ja sosiaalisen median avulla. On helppoa seurata ystävien puuhia Twitterin ja Facebookin kautta ja ottaa heihin yhteyttä Logitech Vid- tai Skype-videopuheluiden avulla. Muista käyttää Logitech Lapdesk -alustaa sylimikron alla, jolloin sen käyttö on huomattavasti miellyttävämpää missä tahansa.

Vinkki 4: Pidä kiinni unirytmistä. Pimeinä aikoina unirytmi muuttuu helposti ja tunnet itsesi aamuisin väsyneeksi. Siksi kannattaa mennä nukkumaan ja herätä aina samaan aikaan, jolloin keho tottuu tiettyyn rytmiin eikä olo tunnu ahdistavalta. Käytä sylimikrosi taustakuvana rentouttavaa maisemaa ja kuuntele rauhoittavaa musiikkia Logitechin matkakaiuttimilla.

Vinkki 5: Hoida raha-asioita. Alkuvuosi on hyvää aikaa hoitaa raha-asioita ja säästää rahaa. Olo tuntuu helpottuneelta, kun raha-asiat on kunnossa. Sylimikrolla on helppo hoitaa raha-asioita ja samalla kuunnella rentouttavaa musiikkia Logitechin audiotuotteilla.

Vinkki 6: Varaa aikaa itsellesi. Pakene makuuhuoneeseen tai rentoudu sohvalla. Hanki ympärillesi uusia sisustuselementtejä, kuten luonnonvalolamppu tai kukkasia. Voit välittömästi paremmin. Haaveile vapaasti tulevasta ja etsi virikkeitä internetistä.

Vinkki 7: Hanki itsellesi harrastus. Älä haaskaa iltojasi television edessä, vaan hanki itsellesi harrastus, kuten käsityöt, taiteet tai vaikka blogin ylläpitäminen. Blogin kirjoittaminen vapauttaa ajatuksesi ja voit jakaa ideoitasi lukijoiden kanssa. Käytä Logitech MK605 -telinettä, jolla sylimikron käyttö pöydällä on entistä kätevämpää.

Vinkki 8: Päivitä itsesi. Mieti miten olet parhaimmillasi tänä vuonna. Kirjaa ylös mistä haluat olla tunnettu ja miksi sinua arvostetaan. Haluatko kenties päivittää tyyliäsi, asennettasi tai tapojasi?

Vinkki 9: Suunnittele tulevaisuuttasi. Mieti missä haluat nähdä itsesi ensi joulukuussa ja tee sen jälkeen kuukausittainen suunnitelma miten saavutat tavoitteesi. Jos haluat esimerkiksi oppia tekemään ruokaa, tee selkeä suunnitelma. Ensimmäisenä kuukautena hankit keittokirjoja ja osallistut kokkauskurssille, toisena kuukautena harjoittelet perusasioita ja kokkaat lähipiirillesi, kolmantena kuukautena järjestät illalliskutsut ystävillesi.

Vinkki 10: Nauti talvesta. Vaikka talvisää voi olla toisinaan ikävä, opi nauttimaan kauniista talvipäivistä. Kylmään voi myös varustautua oikein. Hae pukeutumisvinkkejä internetistä ja vaihda kokemuksia ystäviesi kanssa.

Lisätietoja sylimikrojen tarvikkeista:
http://www.logitech.com/en-roeu/notebook-products

Lisätietoja
Visionist / Jiri Koivuniemi, puh: 040-837 8097, jiri@visionist.fi
Logitech Finland / Iikka Buss, puh: 040-7231102, iikka_buss@eu.logitech.com

Tukkurit
ALSO Finland, puh: 03-213 6100, www.also.fi
PAN Vision Finland, puh: 010 843 8400, www.panvision.com
Tech Data Finland, puh: 0201 553636, www.techdata.fi

Logitech
Logitech on maailman johtava tietokoneiden ja kodin viihdelaitteiden oheislaitteiden valmistaja. Sen valikoimaan kuuluvat tietokoneiden näppäimistöt ja hiiret, internet-kommunikointiin sopivat laitteet, digitaaliset musiikkituotteet, ohjelmoitavat kaukosäätimet, peliohjaimet ja langattomat tuotteet. Logitech International on perustettu Sveitsissä vuonna 1981. www.logitech.com