Johtava pohjoismainen kulutuselektroniikan tarviketoimittaja, Aurora Group tuo myyntiin lapsille suunnatut ja muun muassa Muumi-hahmoilla kuvioidut BuddyPhones-kuulokkeet.

Hyväntuuliset, ystävälliset ja aina uteliaat Muumi-hahmot ovat tulleet suomalaisille tutuiksi monista rakastetuista tarinoista yli sukupolvien rajojen. Nyt nämä sulostuttavat hahmot koristavat lapsille tarkoitettuja BuddyPhones-kuulokkeita.

Muun muassa Muumipeikon, Pikku Myyn ja Nuuskamuikkusen kuvilla koristellut kuulokkeet on tehty lapsia ajatellen. Tämä tarkoittaa kestävää rakennetta ja lapsille turvallista äänenvoimakkuutta. Maltillisella äänenvoimakkuudella ehkäistään lasten kuulon vaurioitumista.

Vuosittain miljoonat lapset ja nuoret kärsivät kuulovaurioista liian lujalla äänenvoimakkuudella kuunnellun musiikin takia. Erityisesti tablettilaitteilta ja älypuhelimilta toistettu musiikki kuulokkeiden kautta on yksi yleisimmistä syistä kuulon vaurioitumiseen.

Kuulon heikkeneminen tapahtuu vaiheittain eikä sitä yleensä huomaa ennen kuin on liian myöhäistä. Ihmisen kuulo ei koskaan palaudu sen kerran tuhoutuessa. Siksi siitä on hyvin tärkeä pitää huolta.

Yleistyneiden älypuhelinten ja tablettilaitteiden ansiosta lapset voivat kuunnella musiikkia, pelata pelejä ja katsoa tv-ohjelmia helposti. Tällaisessa käytössä kuulokkeet ovat suosittuja, mutta samalla niissä piilee riski liian kovan äänentoiston muodossa. BuddyPhones rajoittaa äänenvoimakkuuden Maailman terveysjärjestö WHO:n ohjeistuksen mukaan lapsille turvalliseen 85 desibeliin.

BuddyPhones InFlight -kuulokkeiden äänenvoimakkuuden rajoitetta voidaan myös räätälöidä lapsen ja ympäristön mukaan joko 75, 85 tai 94 desibelin ylärajaan asti. Korotettu yläraja voi olla tarpeen, kun lapsi on vanhempi ja kun kuulokkeita käytetään esimerkiksi meluisassa tilassa, kuten lentokoneessa. Vastaavasti herkemmille lapsille jo 75 desibelin yläraja saattaa olla riittävä. Tämän äänentoistorajan säätäminen on kuitenkin tehty siten, etteivät lapset pääse sitä itse vahingossa muuttamaan.

BuddyPhones-kuulokkeissa on erityinen BuddyCable-liitäntäjohto, johon voidaan liittää myös toiset kuulokkeet. Näin kuuntelusta voi tehdä entistä sosiaalisempaa riippumatta siitä mitä mobiililaitteesta toistetaan. Lisäksi kuulokejohto on litteä, mikä ehkäisee johdon sotkeentumisen.

BuddyPhones-kuulokkeet on valmistettu kestävistä ja joustavista materiaaleista. Sen ansiosta ne kestävät kovempaakin käyttöä leikin ja puuhastelun keskellä. Termoplastisen valmistusmateriaalin ansiosta BuddyPhones-kuulokkeet kestävätkin vääntämistä ja kasaan painumista selvästi tyypillisiä kuulokkeita enemmän.

BuddyPhones-kuulokkeita on saatavilla sekä Muumi-kuvioinnilla että erikseen liimattavilla eri teemaisilla tarroilla ja useilla eri väreillä. Näin lapset voivat itse muokata omia kuulokkeitaan haluamallaan tavalla.

BuddyPhones-kuulokemalleja on useita erilaisia, kuten perusmallin lisäksi mikrofonilla varustettu Explorer tai lentomatkailuun sopiva InFlight.

Saatavuus ja hinnoittelu
BuddyPhones-kuulokkeet ovat saatavilla välittömästi 24,90 – 69,90 euron kuluttajahinnoin. Kaikki hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja
www.auroragroup.fi/fi/#ac=m_Start&f=b%3ABuddyPhone%3ABuddyPhones%24
www.onanoff.com
https://youtu.be/YQY-PdjIytQ (esittelyvideo)
http://bit.ly/2rLrKiB (tuotekuvia)

Aurora Group
Aurora Group jakelee ja markkinoi useita tunnettuja ja kiinnostavia kulutuselektroniikan tuotemerkkejä Pohjoismaissa. Merkittäviä tuoteryhmiä ovat audio/video, kodin elektroniikka, IT-/pelitarvikkeet, mobiilituotteet ja valkoisen linjan tuotteet. Aurora Group Finland Oy sijaitsee Pirkkalassa ja vastaa niin Suomen kuin Baltian myynnistäkin. Lisätietoja osoitteessa www.auroragroup.fi.

onanoff
Perustajat Petur Olafsson ja Yvonne La Mather yhdistivät voimansa tuotesuunnittelussa ja käytännön tarpeissa luodakseen tuotteita, jotka ovat hyödyllisiä lapsille. Peturin perfektionismi yhdistyy täydellisesti Yvonnen äidinvaistoihin ja ymmärrykseen ominaisuuksista, jotka vetoavat lasten vanhempiin. Vuonna 2014 perustettu onaonff on kuluttajaelektroniikkaan keskittynyt muotoilu- ja tyylibrändi, jonka nimi viittaa kaikenlaiseen elektroniikkaan – nimellisesti on- ja off-kytkimiin.

Onanoff suhtautuu intohimoisesti ongelmanratkaisuun ja muotoiluun, valmistaen käytännöllisiä ja tyylikkäitä tuotteita, jotka sopivat nykyaikaiseen elämäntyyliin. Onanoff saa innoituksensa pohjoismaisista arvoista, jotka yhdistyvät aasialaiseen harmoniaan ja käytännöllisyyteen. Lisätietoja osoitteesta www.onanoff.com.