PAN Visionin jakelema ja NACONin julkaisema Monster Truck Championship -ajopeli on julkaistu. Peli tuo televisiosta ja areenoilta tutut jättimäiset monsteriautot pelikonsoleille ja tietokoneille.

Jättirenkailla varustetut ja isotehoiset monsteriautot ovat tuttu näky televisio-ohjelmista ja kisa-areenoiden hurjista ajokisoista. Kovaääniset ja voimaa uhkuvat monsteriautot ajavat kilpaa töyssyisillä radoilla toistensa kanssa ja hyppivät töyräiltä alas valtavien moottoreiden jyrähdellessä. Toisinaan ajokkien pelti rytisee rajusti näyttävissä tempuissa.

Monster Truck Championship on ajopeli, jossa perinteisen vauhtiajon sijasta pelaaja osallistuu astetta erikoisempiin ajokisoihin oikean hirviöauton ratissa. Kiikkerästi ohjautuvan auton hallinta tuo kisailuun omat haasteensa, sillä valtavat renkaat sekä realistinen ja tarkka fysiikanmallinnus tekevät autosta vaikeasti hallittavan. Isokokoisissa autoissa ja valtavassa maavarassa on myös hyvät puolensa, sillä pienet töyssyt eivät tunnu isojen renkaiden alla edes hidasteina.

Pelissä on 25 erilaista ajorataa ja ajoareenaa eri puolilla Yhdysvaltoja. Pelaaja saa haastaa muita kuljettajia monissa erilaisissa pelitiloissa. Näitä ovat freestyle-kisat, vauhdikkaat rallit, rajut tuhoajot ja hyvää ajotaitoa vaativat aika-ajot. Pelissä on myös jopa kahdeksan pelaajan verkkopelitila.

Peli sisältää myös kiehtovan urapelimuodon, jonka myötä pelaaja ottaa osaa erilaisiin ajotapahtumiin. Kisamenestyksen palkintorahoilla pelaaja voi tuunata ja räätälöidä autoaan lukemattomin eri tavoin. Pelaajan tulee myös huolehtia omasta tiimistään ja sen varallisuudesta. Lopullisena tavoitteena on mestaruussarjan voitto Monster Truck -finaaleissa.

Ajoneuvovalikoima koostuu 16 erilaisesta monsteriautosta. Näistä jokaista voi muokata erilaisin ominaisuuksin niin kiihtyvyyden, jousituksen, huippunopeuden kuin rengasvalintojenkin suhteen. Kaikkiaan mukana on 50 erilaista viritysosaa, joten vaihtoehtoja riittää myös vaativampaan makuun.

Kisatunnelmaa kohentavat aidot ajoympäristöt, kannustava yleisö ja autojen yksityiskohtainen vahingonmallinnus peltien kolistessa yhteen. Peli mallintaa aidontuntuisesti ärhäköiden monsteriautojen voimansiirron, jousituksen ja renkaiden reagoinnin vauhdikkaissa kisoissa.

Pelin esittelyvideon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/ekbfBo4O-VE.

Monster Truck Championship on nyt saatavilla sekä PlayStation 4- ja Xbox One -pelikonsoleille että pc-tietokoneille. Peli julkaistaan Nintendo Switch -pelikonsolille 19. marraskuuta 2020. Pelin ikäraja on PEGI 3.

Lisätietoja
https://corporate.nacongaming.com/en/video-games/
www.panvision.com/pelit
http://bit.ly/3aoFfqs (kuvia)

PAN Vision
PAN Vision on johtava interaktiivisen viihteen jakelija Pohjoismaissa ja Baltiassa. Päätoimialana ovat pelit. PAN Vision edustaa useita johtavia maailmanlaajuisia tuotemerkkejä. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Göteborgissa. Lisätietoa löytyy osoitteesta www.panvision.com.