Insta360GO3

Boston Groupin maahantuoma pikkuruinen Insta360 GO 3 -toimintakamera mahdollistaa kuvaamisen, editoinnin ja julkaisemisen nopeasti kaikenlaisissa olosuhteissa ja paikoissa.

Vain noin peukalon kokoinen Insta360 GO 3 -toimintakamera mahdollistaa valokuvien ja videoiden taltioinnin ja videobloggauksen vaikkapa ilman käsiä. Monipuolisesti kiinnitettävä, äärimmäisen kevytrakenteinen ja monipuolisia kuvausominaisuuksia tarjoava minikamera on mitä kätevin tilanteiden taltioija. Kokonsa puolesta kamera kulkee mukana missä tahansa ja sen voi kiinnittää sekä magneettisesti metallipintoihin että erilaisiin kiinnitysjalustoihin. Näin kamera voidaan yhtäältä kiinnittää vaikkapa suoraan vaatteisiin ja selfietikkuun tai erilaisiin kulkuneuvoihin ja jopa koiranleluun.

Insta360 GO 3 -toimintakameran käyttö on äärimmäisen helppoa, sillä sitä voi käyttää vaikkapa äänikomennoin. Valokuville ja videokuvaukselle löytyvät omat käskynsä, joilla kamera voidaan komentaa taltioimaan muistoja ilman painalluksia. Tämä mahdollistaa monipuoliset kuvausmahdollisuudet silloinkin, kun kädet ovat täynnä tekemistä eikä otetta voi irrottaa painalluksia varten.

Videokuvauksessa kamera kykenee jopa 2.7K-videotarkkuuteen, joka on huomattavasti täysteräväpiirtoista videota tarkempi. Tällöin kuvausnopeus on enintään 30 kuvaa sekunnissa. Laadukkailla 1440p- ja 1080p-tarkkuuksilla videota voidaan taltioida jopa 50 kuvan sekuntinopeudella. Lisäksi kameralla voidaan ottaa erilaisia nopeutus- ja hidastusvideoita sekä toistuvia silmukkavideoita.

Magneettikiinnityksellä toimintakamera voidaan vaivatta kiinnittää vaikkapa eri kulkuneuvoihin tai mukana tulevan magneettiriipuksen avulla esimerkiksi paidanrintaan roikkumaan. Tällaisesta kuvakulmasta on vaivaton ottaa kuvia ja videoita kuin omin silmin kuvattuna. Lisäksi kameran paketissa on nopea kiinnike, jolla kamera voidaan kiinnittää vaikkapa hattuun tai kypärään. Mukana tulevalla kamerajalustalla kameran voi liittää vaikkapa auton tuulilasiin. Kamera on suojattu IPX4-standardin mukaisesti ja se on vesitiivis jopa viiden metrin syvyyteen asti. Tämä mahdollistaa kameralla kuvaamisen myös veden alla.

Liike, tärinä, pyörähdykset ja kääntymiset eivät toimintakameraa haittaa, sillä sen käänteentekevän kuvausteknologian ansiosta kuva pysyy aina vakaana ja oikein päin. Vakautusteknologia takaa, että jopa nopeassa liikkeessä kuva on aina tarkkaa ja selkeää. Tämän lisäksi kamerassa on kaksi eri yhdysrakenteista mikrofonia, jotka taltioivat äänen selkeästi ja kuuluvasti. Tämä mahdollistaa kameran käyttämisen esimerkiksi videobloggauksessa ilman erillistä äänentallennusta.

Insta360 GO 3 -kameran mukana tulee ainutlaatuinen Action Pod -telakka, joka toimii kameran lataajana ja esikatselunäyttönä. Siltä voidaan hallita myös kameran erilaisia asetuksia, kuten kuvia ja videoita sekä leikata ja muokata kameran taltioimaa materiaalia. Näin editointi onnistuu helposti ja nopeasti ilman tietokonetta. Editointia voi tehostaa tekoälyn avulla, joka auttaa videoiden leikkaamisessa ja kuvan yhdistämisessä ääneen. Valmista videota ja kuvaa voidaan tuottaa vaaka- ja pystysuuntaisena (16:9, 9:16) sekä neliönä (1:1), joten materiaali sopii sellaisenaan jaettavaksi erilaisissa sosiaalisen median kanavissa.

Toimintakameran omasta akusta riittää virtaa yhdellä latauksella jopa 45 minuutin käyttöön. Action Pod -telakan kanssa käyttöaika pitenee peräti 173 minuuttiin eli lähes kolmeen tuntiin. Kamera ja telakka ovat helposti ladattavissa usb-liitännän kautta.

Hinta ja saatavuus

Insta360 GO 3 -toimintakamera tulee myyntiin 32, 64 ja 128 gigatavun tallennuskapasiteetilla 499, 549 ja 599 euron kuluttajahinnoin. Pakettiin sisältyy kameran lisäksi linssinsuojus, Action Pod -telakka, magneettiriipus, kiinnike ja kamerajalusta. Kaikki hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron. Kameraan on saatavana myös kattava valikoima lisävarusteita, kuten pikakiinnitysjalusta, erilliset linssinsuojat, linssin ND-suotimet, näytönsuoja, säilytyskotelo, säilytyspussi ja jopa 60 metrin syvyyteen asti tiivis sukelluskotelo sekä koiranlelun ja selfietikun yhdistelmänä toimiva noutokeppi.

Lisätietoja

www.insta360.com/product/insta360-go3
www.boston.fi
https://youtu.be/CSsZDVzvwEc (esittelyvideo)
https://1drv.ms/f/s!Avh8gGYzxU_viZZxHJiOVqmrxz3i5A?e=SlLLSp (kuvia)

Insta360

Insta360 on maailman johtava 360 asteen kameroiden valmistaja. Insta360-kamerat auttavat ihmisiä jakamaan kokemuksensa täydellisillä elokuvamaisilla videoilla, jotka ympäröivät katsojansa ajasta ja paikasta riippumatta. Insta360-kameralla kuluttajat ja ammattikäyttäjät voivat kuvata korkeatarkkuuksisia 360 asteen valokuvia ja videoita, jotka on helposti katsottavissa suoratoistona tai tallenteina eri sosiaalisen median alustoilla. Virtuaalilaseilla katsotut Insta360-kokemukset voivat viedä katsojansa paikkoihin ja hetkiin, joita he eivät ole koskaan aiemmin edes kuvitelleet näkevänsä. Lisätietoja löytyy osoitteesta www.insta360.com.

Boston Group

Boston Group on yksi suurimmista Pohjoismaissa toimivista tietotekniikan ja kulutuselektroniikan jakelijoista. Boston etsii aktiivisesti uusia innovatiivisia tuotteita jälleenmyyntiin pohjoismaisille markkinoille. Bostonin liikevaihto on noin 120 miljoonaa euroa vuodessa ja se toimii Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Boston on perustettu jo vuonna 1990, ollen näin yksi vanhimmista it-alan maahantuojista. Suomen tytäryhtiö perustettiin syksyllä 2015. Lisätietoja osoitteessa www.boston.fi.