Pelikonsoli-, mobiili- ja tietokonepelien johtava julkaisija, Ubisoft tuo suositun strategiapelin uuden sukupolven pelikonsoleille maaliskuussa.

Anno 1800 on suositun pelisarjan ensimmäinen aluevaltaus pelikonsolialustalla. Tähän asti Anno-peleistä on saatu nauttia vain pc-tietokoneilla, joilla sarjan uusinta peliä onkin myyty jo yli 2,5 miljoonaa kappaletta. Sekä Anno-sarjalle että pelaajille konsolivalloitus on ensiluokkaisen tärkeää, sillä nyt myös konsoleillaan peleistään nauttivat pelaajat saavat kokea strategisen ja virtuaalisen kaupunkisuunnittelun ilot ja haasteet.

Anno 1800 on monipuolinen ja yksityiskohtainen strategiapeli, jossa pelaaja keskittyy suunnittelemaan ja rakentamaan omaa valtakuntaansa rakennuksista infrastruktuuriin avoimessa pelimaailmassa. Erilaiset tontit, rakennelmat ja katuverkostot ovat pelaajan suunniteltavissa. Jotta kaupunki ja sen talous voisivat kukoistaa, on tärkeää sijoittaa myös kulttuuriin, viihteeseen ja yleiseen hyvinvointiin. Puistojen ja erilaisten tapahtumapaikkojen ohella tarvitaan myös kaupankäynnin ja tuotannon rakennuksia, unohtamatta aina niin tärkeää laivateollisuutta. Myös maanpuolustukselliset asiat ovat tärkeitä muistaa valtion turvallisuuden nimissä.

Rakentamisen ja kaupunkisuunnittelun lisäksi diplomatia, tutkimusmatkat, kaupankäynti ja jopa mahdollinen sodankäynti ovat pelaajien päätettävissä. Koska kaikki seikat vaikuttavat toisiinsa, joutuu pelaaja toisinaan vaikeiden päätösten eteen tasapainoa etsiessään.

Yksinpelin lisäksi Anno 1800 sisältää moninpelitilan, joka haastaa pelaajat yksinpelistä poikkeavalla tavalla tarjoten tekemistä lukemattomiksi tunneiksi.

Pelikonsolille Anno 1800 julkaistaan sekä peruspelin ja sen päivitykset sisältävänä standardiversiona että näiden lisäksi kosmeettiset lisäpaketit kattavana deluxe-versiona. Pelin ennakkotilaajat saavat näiden ohella lisäsisältöä, kuten kosmeettisia lisäyksiä, pelin digitaalisen taidekirjan ja pelimusiikin digimuodossa. Pelin kosmeettiset lisäykset ovat myös ostettavissa erikseen julkaisun myötä.

Pelin esittelyvideon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/WBU_iCDxjIc.

Anno 1800 julkaistaan 16. maaliskuuta Xbox Series X/S- ja PlayStation 5 -pelikonsoleille. Tämän lisäksi Anno 1800 on saatavilla digitaalisesti Ubisoft Store- ja Epic Games -kauppapaikoista Windows-tietokoneille.

Lisätietoja
www.annogame.com
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vhtQFT1232EFLNOD2Yw?e=Vkk6KC (kuvia)

Ubisoft
Ubisoft on maailman johtava interaktiivisten viihdetuotteiden tekijä, julkaisija ja jakelija, jolla on laaja valikoima maailmanluokan pelibrändejä, kuten Assassin’s Creed, Brawlhalla, Far Cry, For Honor, Just Dance, Watch Dogs, The Crew, Tom Clancy’s -pelisarja mukaan lukien The Division, Ghost Recon ja Rainbow Six. Ubisoftin maailmanlaajuinen pelistudioiden ja myyntitoimistojen verkosto on sitoutunut toimittamaan omaperäisiä ja muistettavia pelikokemuksia kaikilla suosituilla pelialustoilla mukaan lukien pelikonsolit, älypuhelimet, tablettilaitteet ja tietokoneet. Ubisoftin myynti vuonna 2020-2021 oli yli 2,241 miljardia euroa. Lisätietoja osoitteessa www.ubisoftgroup.com.