Aloitin kirjoittamaan mainostekstiä etätyöskentelystä, mutta jotenkin ajatukset pyörivät ympyrää ja jatkoin kirjoittamista omista fiiliksistäni. Tuntuu jotenkin merkityksettömältä, että kirjaimellisesti paksusti voiva keski-ikäinen viestintätyyppi kirjoittaa nykytilanteesta yhtään mitään. Kirjoittaminen kuitenkin jäsentää omiakin ajatuksiani, joten toivotaan tästä olevan jotain iloa muillekin.

Yritykseni Visionist on tehnyt etätöitä kotitoimistoista käsin koko 19-vuotisen olemassaolonsa ajan. Meillä nykyisin kolmen miehen firmana ei ole koskaan ollut yhteistä toimistoa ja hommat sujuvat silti mallikkaasti. Nytkin meillä työt jatkuvat lähes normaalisti paitsi fyysisten tapaamisten ja fyysisten tuotteiden toimittamisen osalta. Olemme muuttaneet kaikki tapaamiset puhelin- tai nettipalavereiksi ja tuotetoimitukset riippuvat tilanteesta tapaus kerrallaan.

Teemme yleensä paljon viihteeseen – erityisesti pelialaan ja teknologiaan – liittyvää viestintää. Jatkamme tällä linjalla tulevaisuudessakin, vaikka etenkin näinä aikoina aiheet tuntuvat välillä suoraan sanoen joutavilta. Onneksi itselleni on väitetty, että ihmiset kaipaavat viihdettä huonojen uutisten vastapainoksi, joten luotan tähän väittämään. Toki viestimme myös hyödyllisistä asioista, kuten uudesta tekniikasta ja palveluista – ja zombeista! 😉 Tulevaisuus sitten kai osoittaa, mikä on ollut merkityksellistä ja mikä ei.

Näinä poikkeuksellisina aikoina autamme mielellämme kaikenlaisessa viestinnässä tarpeiden ja kykyjemme mukaan. Jos tarvitset kevyttä konsultointiapua esimerkiksi etätyöskentelyyn, tarjoamme sitä ilmaiseksi. Jos tarvitset etätyöskentelyn tekemiseen käytännön toimenpiteitä tai tarvitset poikkeuksellisten tilanteiden viestintäapua, autamme mielellämme niissäkin tarpeissa hyvin edullisesti tai jopa ilmaiseksi yleishyödyllisille tahoille ja mikroyrittäjille. Tästä esimerkkinä avustamme parhaillaan uutta tapahtumapalvelua, joka on juuri avannut sivustonsa osoitteessa www.digitapahtumat.fi. Käykää tutustumassa ja antakaa palautetta!

Suurimmista asiakkaistamme etenkin Logitech on etätyöskentelyn ja työergonomian asiantuntija. He tarjoavat monenlaisia ratkaisuja ergonomiseen etätyöskentelyyn ja videokommunikointiin. Näistä löytyy paljon lisätietoa osoitteissa www.logitech.com/fi-fi/video-collaboration.html ja www.logitech.com/fi-fi/ergo/digital-wellness.html. Kannattaa tutustua näiden sivujen vinkkeihin, jotta etätyöskentely sujuisi mahdollisimman sujuvasti ja tehokkaasti.

Sosiaalisen median kanavat ovat myös oiva paikka erilaisista asioista viestimiseen. Ylläpidämme useiden asiakkaidemme somekanavia päivittäin, joten voit kysyä meiltä apua myös someviestintääsi. Meillä tai ainakin yhteistyökumppaneillamme pysyy myös kamera ja muut pensselit kädessä, joten pystymme auttamaan monissa visuaalisissa tarpeissakin.

Vaikka tästä tuli vähän tällainen oman kehun mainosviesti, uskon vilpittömästi kirjoittamaani ja yritän sanoa, että autetaan toisiamme erilaisissa tarpeissa ja pidetään suljettu Suomi edes jotenkin pyörimässä. Tarjotaan ja pyydetään apua kukin omalla tavallaan, kun sitä tarvitaan!

Tiedän olevani etuoikeutettu voidessani tehdä töitä kotona, koska voin olla lähellä perhettäni ja voin itsekin hyvin. Tuntui helpottavalta, kun 11-vuotias poikani oli jo alkuviikolla kotona turvassa, kun hänellä oireista päätellen on vain kausi-influenssan aiheuttamaa kuumetta eikä voinut mennä kouluun. Tyttäreni on puolestaan armeijan harmaissa Santahaminan kasarmilla, jossa uskon hänen olevan tällä hetkellä myös niin turvassa kuin nykymaailmassa voi olla. Vaimonikin naputtaa vimmaisesti työläppäriään vieressäni. Vanhempanikin ovat luvanneet vihdoin uskoa olevansa yli 70-vuotiaita ja pysyvät kotonaan. Lähimmillä ystävilläkin tuntuu asiat olevan ihan kunnossa. Voinko enempää pyytää tässä tilanteessa? Asiat ovat aika hyvin ja asioilla on tapana järjestyä! 😊

Jiri Koivuniemi
Viestintätoimisto Visionistin perustaja