Tietojärjestelmien tietoturvan ja riskienhallinnan markkinajohtaja, McAfee Inc. (www.mcafee.com) julkaisi viidennen vuosittaisen Virtual Criminology -raporttinsa. Sen mukaan maailmanlaajuista verkkosotaa varten on käynnissä todellinen kilpavarustelu.

vcr2009

Raportin mukaan poliittisesti motivoidut verkkohyökkäykset ovat lisääntyneet ja ainakin viisi maata on varustautunut verkkoaseilla. Nämä maat ovat Yhdysvallat, Venäjä, Ranska, Israel ja Kiina. Ensimmäistä kertaa raportissa määritellään mitä verkkosota on ja identifioidaan sekä verkkohyökkäyksiä että verkkopuolustuksia kehittävät maat.

Raportti sisältää yli kahdenkymmenen maailman johtavan asiantuntijan näkemyksiä ja raportin on koonnut entinen Valkoisen talon neuvonantaja, Paul Kurtz. Asiantuntijoiden mukaan selkeät määrittelyt ja avoin keskustelu verkkosodankäynnistä ovat tärkeitä. Ilman avointa keskustelua hallitusten ja yksityisen sektorin välillä voivat tulevat verkkohyökkäykset olla tuhoisia.

Tämän vuoden raportti nostaa haasteiksi muun muassa sen, että vaikka verkkosotaa käydään parhaillaan, niin silti ei ole tarkkaan määritelty mitä se oikeastaan tarkoittaa ja kuka on vastuussa sen ehkäisemisestä. Lisäksi verkkoaseet on yhä useammin kohdistettu merkittäviin reaalimaailman kohteisiin, kuten sähköverkkoon, liikenteeseen, tietoliikenneyhteyksiin ja vesivarantoihin. Näin verkkosodankäynti voi aiheuttaa merkittävää tuhoa myös muualla kuin tietokoneissa. Monet kriittiset kohteet ovat yksityisessä omistuksessa ja näin yksityinen sektori on pahimmassa vaarassa. Silti monet yritykset luottavat yhä valtion virastojen tukeen mahdollisten verkkohyökkäyksien ehkäisyssä.

McAfee Virtual Criminology Report 2009 on ladattavissa kokonaisuudessaan täältä:
http://resources.mcafee.com/content/NACriminologyReport2009NF

Lisätietoja

Tiedotus ja testituotteet:
Visionist / Jiri Koivuniemi, email: jiri@visionist.fi, puh: 040-8378097

Tekniset kysymykset ja haastattelut:
McAfee Finland / Janne Aro, email: jarno_aro@mcafee.com, puh: 040-7351705

Myynti:
McAfee Finland / Caj Salovaara, email: caj_salovaara@mcafee.com, puh: 09-2516353

McAfee Avert Labs
McAfee Avert Labs ylläpitää kansainvälistä korkealuokkaista, tietoturvauhkia tutkivaa organisaatiota työllistäen tutkijoita 16 maassa ympäri maailman. Avert Labs yhdistää haittaohjelma- ja virustorjuntatutkimuksen sekä tietoturvahyökkäysten torjunnan ja haavoittuvuuden tutkimisen asiantuntemuksen maailmanlaajuisesti.

McAfee Inc.
McAfee Inc on johtava tietoturvateknologiaan keskittynyt yritys ja sen pääkonttori on Santa Clarassa, Yhdysvalloissa. Se toimittaa proaktiivisia ja hyväksi havaittuja ratkaisuja ja palveluja, jotka suojaavat järjestelmiä ja verkkoja ympäri maailman. Ainutlaatuisen tietoturvaosaamisensa ja innovointiin keskittymisensä ansiosta McAfee auttaa kotikäyttäjiä, yrityksiä, julkista sektoria ja palveluntarjoajia estämään hyökkäyksiä ja käyttökatkoksia sekä seuraamaan ja parantamaan tietoturvaansa. http://www.mcafee.com

McAfee, SiteAdvisor, IntruShield, Foundstone, VirusScan, Avert, Total Protection, AntiSpyware, Secure Content Management, ePolicy Orchestrator, Remediation Manager, Policy Auditor, Data Loss Prevention, Intrusion Prevention System ja Secure Internet Gateway ovat McAfee Inc.:n ja/tai sen tytäryhtiöiden tuotemerkkejä tai rekisteröityjä tuotemerkkejä Yhdysvalloissa ja/tai muissa maissa. McAfeen punainen väri tietoturvan yhteydessä on tunnusomainen McAfeen tuotteille. Kaikki muut rekisteröidyt tai rekisteröimättömät tuotemerkit ovat omistajiensa omaisuutta. © 2009 McAfee Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.