Tietojärjestelmien tietoturvan ja riskienhallinnan markkinajohtaja, McAfee Inc. (www.mcafee.com) julkaisi päivityksen suosittuun McAfee SiteAdvisor -tietoturvaohjelmistoonsa. Se on ilmainen ohjelma, joka auttaa kuluttajia tietämään mikä Internetissä on turvallista ja mikä sisältää riskejä. SiteAdvisor-teknologia Secure Search -ominaisuuksilla antaa käyttäjille mahdollisuuden estää ja suodattaa hakutuloksista haitalliset Internet-sivustot.

Secure Search -ominaisuudet on keskitetty Secure Search Box -toimintoon, joka tarjoaa käyttäjälle yksinkertaisen ja kätevän tavan surffata Internetissä turvallisesti. Lisäksi se hyödyntää McAfee SECURE -turvamerkintöjä kaikessa käyttäjän nettisurfaamisessa.

Kuluttajat tarvitsevat enemmän kuin koskaan erityisen helppokäyttöisen apuvälineen turvaamaan heidän Internet-hakunsa, surffaamisen ja nettiostokset. McAfeen tutkimusten mukaan tärkeimpien hakukoneiden hakuvastauksissa tarjotaan useita miljardeja kertoja kuukaudessa vastauksiksi riskejä sisältäviä sivustoja. Tutkimustuloksissa ilmenneissä riskeissä tulee esille lähes koko uhkien kirjo, kuten vakoiluohjelmat, roskapostit, identiteettivarkaudet, tietojen kalastelu tai vaikka luottokorttien väärinkäytöt.

Sen jälkeen kun jokainen sivusto on tarkistettu haitallisen sisällön varalta, riskejä sisältävät sivustot on helppo tunnistaa saamastaan luokituksesta punaisiksi sivustoiksi. Vähäisen tietoturvariskin sisältävät sivustot saavat keltaisen luokituksen. Turvalliset ja riskittömät sivustot saavat vihreän luokituksen. Sivustot, jotka käyttävät erillistä McAfee SECURE -merkintää, käyvät päivittäin läpi intensiivisen testauksen yli 10 000 tunnetun haavoittuvuuden varalta. McAfee SECURE -sivustojen täytyy läpäistä SiteAdvisor-testit ja siten saavuttaa vihreä luokitus. Tällä hetkellä yli 80 000 Internet-sivustoa käyttää McAfee SECURE-merkintää.

McAfee Secure Search on saatavana uusille ja vanhoille käyttäjille välittömästi. Secure Search -ominaisuus voidaan lisätä Internet Explorer -selaimeen omana erillisenä ominaisuuksien ryhmänä tai se voidaan ladata Yahoo! -työkalulla. Firefox-versio tulee saataville myöhemmin. Päivityksen voi ladata veloituksetta osoitteesta www.mcafee.com/siteadvisor.

Lisätietoja

Tiedotus ja testituotteet:
Visionist / Jiri Koivuniemi, email: jiri@visionist.fi, puh: 040-8378097

Tekniset kysymykset ja haastattelut:
McAfee Finland / Janne Aro, email: jarno_aro@mcafee.com, puh: 040-7351705

Tukkurit ja myynti:
Scribona Oy, www.scribona.fi, puh: 09-52721
DNS Finland Oy, www.dns-finland.fi, puh: 09-4393630
McAfee Finland / Caj Salovaara, email: caj_salovaara@mcafee.com, puh: 09-2516353

McAfee Avert Labs
McAfee Avert Labs ylläpitää kansainvälistä korkealuokkaista tietoturvauhkia tutkivaa organisaatiota työllistäen tutkijoita 16 maassa ympäri maailman. Avert Labs yhdistää haittaohjelma- ja virustorjuntatutkimuksen sekä tietoturvahyökkäysten torjunnan ja haavoittuvuuden tutkimisen asiantuntemuksen maailmanlaajuisesti.

McAfee Inc.
McAfee Inc on johtava tietoturvateknologiaan keskittynyt yritys ja sen pääkonttori on Santa Clarassa, Yhdysvalloissa. Se toimittaa proaktiivisia ja hyväksi havaittuja ratkaisuja ja palveluja, jotka suojaavat järjestelmiä ja verkkoja ympäri maailman. Ainutlaatuisen tietoturvaosaamisensa ja innovointiin keskittymisensä ansiosta McAfee auttaa kotikäyttäjiä, yrityksiä, julkista sektoria ja palveluntarjoajia estämään hyökkäyksiä ja käyttökatkoksia sekä seuraamaan ja parantamaan tietoturvaansa. http://www.mcafee.com

McAfee, SiteAdvisor, IntruShield, Foundstone, VirusScan, Avert, Total Protection, AntiSpyware, Secure Content Management, ePolicy Orchestrator, Remediation Manager, Policy Auditor, Data Loss Prevention, Intrusion Prevention System ja Secure Internet Gateway ovat McAfee Inc.:n ja/tai sen tytäryhtiöiden tuotemerkkejä tai rekisteröityjä tuotemerkkejä Yhdysvalloissa ja/tai muissa maissa. McAfeen punainen väri tietoturvan yhteydessä on tunnusomainen McAfeen tuotteille. Kaikki muut rekisteröidyt tai rekisteröimättömät tuotemerkit ovat omistajiensa omaisuutta. © 2008 McAfee Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.