Maailman suurin aktiivisuusrannekkeiden valmistaja, kiinalainen elektroniikkajätti Xiaomi, on julkaissut Xiaomi Mi Smart Band 5 -aktiivisuusrannekkeen, joka voi seurata liikkujansa aktiviteetteja jopa kahden viikon ajan kertalatauksella.

Uudistettu aktiivisuusranneke osaa seurata unta, sykettä ja monia muita asioita kokonaisvaltaisesti 24 tuntia vuorokaudessa. Optinen PPG-anturi mittaa sykettä ranteesta tarkasti sekä levossa että liikkeessä. Älykäs sykemittaus huomaa mitä tahansa tavallisesta poikkeavaa ja hälyttää, jos syke on poikkeuksellisen korkea. Seurantatarkkuus on parantunut jopa 50 prosenttia aiemmasta etenkin epäsäännöllisessä liikunnassa.

Unianalyysi on tarkentunut aiemmasta noin 40 prosenttia, minkä ansiosta aktiivirannekkeen käyttäjä saa parempaa tietoa nukkumisestaan. Sovellus antaa lisäksi neuvoja parempaa nukkumista varten. Aktiivisuusranneke seuraa myös naisten kuukautiskierron ja ovulaation vaiheita. Se tallentaa tietoa, muistuttaa käyttäjäänsä ja antaa hyödyllistä tietoa sitä enemmän, mitä enemmän ranneketta käyttää.

Aktiivisuusranneke tuntee 11 urheilulajin erityispiirteet. Näitä lajeja ovat jooga, soutu, naruhyppy, juoksu, pyöräily, uinti ja monet muut. Ranneke seuraa ja analysoi sykettä, vauhtia ja kulutettuja kaloreita, jotta käyttäjä saavuttaa helpommin tavoitteensa. Aktiiviisuusranneke voi seurata käyttäjänsä toimia jopa kahden viikon ajan kertalatauksella. Virransäästötilassa aktiivisuusranneke voi toimia jopa 20 päivää yhdellä latauksella. Lataaminen on helppoa magneettisella latausjohdolla.

Aktiivisuusrannekkeen 1,1 tuuman värinäyttö on noin 20 prosenttia aiempaa suurempi. Sen ansiosta näytöltä näkyy kerralla useampi asia ja näyttö on selkeämpi kuin ennen. Myös viestit ja hälytykset ovat nyt paremmin esillä kuin aiemmin. Aktiivisuusranneke on vesitiivis 50 metrin syvyyteen (5 ATM), joten sitä voi käyttää myös uidessa ja muissa kosteissa ympäristöissä. Varsinainen rannekeosa on aina musta, mutta sen voi vaihtaa viiteen muuhun väriin hankkimalla tarvikerannekkeen. Erikseen hankittavien tarvikerannekkeiden värit ovat keltainen, sinivihreä, sininen, mintunvihreä ja oranssi.

Mi Fit -puhelinsovellus tallentaa kaikki aktiivisuusrannekkeen seuraamat tiedot ja näyttää ne selkeäst. Tyylikäs graafinen käyttöliittymä järjestelee tiedot loogisesti ja tietoja voi hyödyntää pitkään. Lisäksi PAI-terveydenseurantajärjestelmä antaa hyvinvointivinkkejä. Se on terveyspisteytysjärjestelmä, joka mittaa fyysisen aktiivisuuden vaikutusta sydämeen ja opastaa pidempään, terveellisempään elämään. Merkittävän HUNT-terveystutkimuksen mukaan vähintään sadan PAI-pisteen ylläpitäminen on havaittu suojaavan parhaalla mahdollisella tavalla sydän- ja elämäntapasairauksilta.

Hinta ja saatavuus
Xiaomi Mi Smart Band 5 on saatavana heti 49,90 euron kuluttajahintaan. Kaikki hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja
https://www.mistore.fi/urheilu-ja-terveys/aktiivisuusrannekkeet/xiaomi-mi-smart-band-5
https://youtu.be/hsK6StsFXP8 (esittelyvideo)
https://bit.ly/3eGRDnq (kuvia)

Xiaomi
Kiinalainen elektroniikkajätti Xiaomi on perustettu vuonna 2010. Se on kasvanut älypuhelinten ja muiden teknologiatuotteiden kärkivalmistajaksi MiOT-ekosysteeminsa avulla. Siihen kuuluu kymmenittäin oman alansa johtavia kumppaniyrityksiä ja tuotemerkkejä, jotka voivat hyödyntää Xiaomin teknologista asiantuntemusta ja myyntikanavia. Kattavan tuotevalikoiman suosituimpa tuotteita ovat älypuhelimet, älykellot ja aktiivisuusrannekkeet, monenlaiset älykotituotteet, robotti-imurit, sähköpotkulaudat, audio- ja videotuotteet, valaisimet, kamerat ja hyvinvointituotteet.

East & West Distribution Oy
East & West Distribution Oy on suomalainen teknologiatuotteiden maahantuontiin ja tukkumyyntiin keskittyvä yritys. Se toimii Xiaomin ja sen MiOT-ekosysteemiyritysten virallisena agenttina, tukkurina ja Mistore.fi-kauppapaikan ylläpitäjänä. Lisätietoja osoitteessa www.mistore.fi.