Maailman johtava oheislaitteiden valmistaja, Logitech (www.logitech.fi) on tehnyt yhteistyötä yhden Euroopan tunnetuimman Fengshui-asiantuntijan, Paul Darbyn kanssa. Hänen ohjeillaan olohuoneen voi pitää tasapainossa teknisistä laitteista huolimatta.

logitechfengshui

Olet sisustanut itsellesi täydellisen olohuoneen, jossa viihdyt erinomaisesti. Yhä useammin käytät myös kannettavaa tietokonettasi olohuoneessa ja haluaisit käyttää myös kaiuttimia, hiirtä, tietokonealustaa ja muita tarvikkeita, kunnes huomaat, että olohuoneestasi on tullut sekava tekniikkapaja. Miten voit varmistaa, että käyttämäsi teknologia sulautuu kotiisi eikä vie sieltä kaikkea positiivista energiaa?

Fengshui on kiinalainen, esteettiseen sisustukseen keskittyvä filosofia, joka auttaa löytämään ympäristön tasapainon ja luo positiivista energiaa (qi). Fengshui-periaatteiden mukaan värivalinnoilla ja tavaroiden sijoittelulla voi saada aikaan tasapainon ja menestystä niin työ- kuin yksityiselämässäkin.

Logitech ja Paul Darby ovat luoneet kaksi ainutlaatuista ja inspiroivaa ympäristöä, joista voit ottaa vinkkejä oman olohuoneesi tasapainon löytämiseen käytitpä kannettavaa tietokonettasi sitten työhön, sosiaalisen verkostosi ylläpitämiseen, musiikin kuunteluun tai elokuvien katseluun. Molemmissa esimerkeissä Paul Darby sekä esittelee valitsemansa värit ja tavarat että kertoo niiden sijoittelusta ja miksi kaikki tämä on tärkeää tasapainon löytämiseksi.

“Logitechin kanssa työskentely oli mielenkiintoista, koska keskityimme mukavuuteen ja luomaan ympäristöjä, joissa on hyvä olla. Logitech ja Fengshui sopivat täydellisesti yhteen ja luovat ympäristön, jossa voi rentoutua ja pitää hauskaa”, sanoo Paul Darby.

Länsihuone
Ensimmäinen esimerkki edustaa rentoa ja mukavaa huonetta, jossa voi pelata ja katsella elokuvia. Siellä voi olla luova ja valita omalla tahdilla mitä haluaa tehdä. Positiivinen energia eristää ulkomaailmasta omaan luovaan kuplaan. Vaikka tämä tila on rento, niin siinä on paljon energiaa, hauskuutta ja kevytmielisyyttä.

Huoneessa käytetyt värit ovat maanläheisiä. Toffeen ja ruskean sävyjä on käytetty mm. tyynyissä ja vaasissa. Hyllyllä oleva koriste-esine, sohvalla oleva peite ja kahvikuppi ovat valkoisen ja kerman sävyjä. Kulmat ovat ”pysähtyneitä” alueita, joten pyöreillä muodoilla positiivista energiaa voi lisätä ja kääntää negatiivisuuden pois huoneesta. Logitech Speaker Lapdesk N700 -tietokonealusta täydentää tämän tilan hyvänolon tunnetta hopeanharmaalla värityksellään, pyöristetyillä kulmillaan ja pehmeän mukavalla alapinnallaan.

Myös lasipöytä on merkittävässä maanläheisessä roolissa, sillä lasi on tehty hiekasta ja se on hyvin vakaa materiaali. Lasipöydällä oleva Logitech Anywhere Mouse MX -hiiri toimii tavallisista hiiristä poiketen myös lasipinnoilla.

Musiikkia soittavat esineet, kuten Squeezebox Radio, pitävät energian liikkeellä. Kaikki huoneen energiat olisi hyvä olla tasapainossa ja harmonisessa liikkeessä, koska liian hidas energia on masentavaa ja negatiivista. Tämän huoneen kaikki energia on rentouttavaa.

logitechfengshui1

Etelähuone
Toinen esimerkki keskittyy ulkopuolisen maailman kanssa yhteydenpitoon. Tässä huoneessa on mukava kommunikoida ystävien ja kollegoiden kanssa Facebookilla, Twitterillä, pikaviestimillä ja sähköpostilla. Muinaisessa Japanissa ja Kiinassa eteläinen ilmansuunta oli uloskäynti ulkomaailmaan tapaamaan muita ihmisiä.

Huoneen tärkeimmät värit ovat punainen ja keltainen. Punainen väri tuo onnea ja koska se on myös veren väri, niin se on samalla elämän väri. Keltainen väri kuvastaa auringonpaistetta ja rohkaisee kommunikoimaan. Japanilaisessa kukka-asetelmassa (ikebana) kukat ovat kolmessa tasossa. Ylimpänä oleva kukka kuvaa taivasta, keskimmäinen ihmisiä ja alimpana oleva maanpintaa. Näiden yhdistelmä kuvaa ulkomaailmaa ja yhteydenpitoa takaamalla menestyksen ja hyvä maineen. Taustalla oleva lohikäärme on sijoitettu tilan itäpuolelle ja tämä edistää kasvua ja lisää intohimoa.

Kannettavissa tietokoneissa on useimmiten suoria linjoja, joten kurvikkaat ja pyöreät muodot tasapainottavat energioita. Logitech Z320 -kaiuttimien, Logitech Notebook Kit MK605 -päivityspaketissa olevan hiiren ja Logitech Portable Webcam C905 -webbikameran kurvikkaat muodot täydentävät teräviä kulmia ja suoria linjoja. Pöydällä oleva kristallikivi puhdistaa huonetta ja auttaa energian liikkumisessa. Myös pöytälamppu ja kynttilät pitävät energian liikkeellä.

logitechfengshui2

Liitteenä olevat kuvat ovat saatavana myös painokelpoisina. Lisää Fengshui-vinkkejä ja Paul Darbyn taustatietoja on saatavana pyydettäessä. Yleistietoa Fengshuista löytyy lisäksi Suomen Fengshui ry:n webbisivustolta osoitteesta www.fengshui.fi.

Lisätietoja
Visionist / Jiri Koivuniemi, puh: 040-837 8097, jiri@visionist.fi
Logitech Finland / Iikka Buss, puh: 040-7231102, iikka_buss@eu.logitech.com

Tukkurit
GNT Finland, puh: 03-213 6100, www.gnt.fi
PAN Vision Finland, puh: 010 843 8400, www.panvision.com
Tech Data Finland, puh: 0201 553636, www.techdata.fi

Logitech
Logitech on maailman johtava tietokoneiden ja kodin viihdelaitteiden oheislaitteiden valmistaja. Sen valikoimaan kuuluvat tietokoneiden näppäimistöt ja hiiret, Internet-kommunikointiin sopivat laitteet, digitaaliset musiikkituotteet, ohjelmoitavat kaukosäätimet, peliohjaimet ja langattomat tuotteet. Logitech International on perustettu Sveitsissä vuonna 1981. www.logitech.com