Maailman johtava oheislaitteiden valmistaja, Logitech (www.logitech.fi) voitti seitsemän CES Innovations 2010 -palkintoa. Palkinto jaetaan vuosittain erinomaisesti suunnitelluille ja toteutetuille kulutuselektroniikkatuotteille. Palkintoa on jaettu jo vuodesta 1976 lähtien.

cesinnovations

“Logitech on innoissaan saadessaan arvostettuja CES Innovations -palkintoja”, sanoo Logitechin pääjohtaja Gerald P. Quindlen. ”Olemme ilahtuneita siitä, että tuotteemme on nostettu maailman arvostetuimpien tuotteiden joukkoon. Palkitut tuotteemme osoittavat, että Logitech jatkaa innovointia ja etsii jatkuvasti uusia tapoja ihmisten saamiseksi mukaan digitaaliseen maailmaan.”

Logitechin palkitut tuotteet ovat:

Tietokoneiden lisälaitteet: Logitech Anywhere Mouse MX
Logitech® Anywhere Mouse MX™ toimii kaikilla pinnoilla – myös lasilla! Hiiren käyttämä Logitech Darkfield -tekniikka hyödyntää pimeäkenttämikroskopiaa, jonka ansiosta se tunnistaa pintojen mikroskooppisen pienet eroavaisuudet ja jopa pölyhiukkaset. Näin se pystyy seuraamaan hiiren liikkeitä myös kirkkaalla lasipinnalla, jonka paksuus on vähintään neljä millimetriä. Logitech Anywhere Mouse MX toimii pienen kokonsa ansiosta missä vain ja hiiren muotoilu on luontevasti käteen sopiva. Sen edellinen- ja seuraava-painikkeet on sijoiteltu ergonomisesti oikein, joten netissä surffaaminen onnistuu tehokkaasti.

Kotiteatterijärjestelmien tarvikkeet: Logitech Harmony 900
Radiotaajuuksia hyödyntävällä Harmony 900 -yleiskaukosäätimellä voi hallita kaikkiaan 15 laitetta jopa 30 metrin etäisyydeltä. Se käyttää täysin uudenlaista radiotaajuusjärjestelmää, joten se toimii tehokkaasti hankalissakin olosuhteissa. Värillisellä kosketusnäytöllä, näppäinten asettelussa ja käyttöliittymän toiminnoissa on saavutettu poikkeuksellinen käytön helppous ja nopeus. Kaukosäätimellä voidaan käynnistää kokonainen katselukokemus yhdellä napin painalluksella ja sen asentaminen on erittäin helppoa. Laitteen mukana toimitetaan myös yksi iso ja kaksi pienempää infrapunalähetintä.

Äänentoistokomponentit: Logitech Squeezebox Radio
Logitech Squeezebox Radio tarjoaa perinteisen radion yksinkertaisuuden, mutta tuo Internetin musiikkitarjonnan heti ulottuville. Squeezebox Radion käyttöönotto on helppoa. Se tarvitsee vain kytkeä, käynnistää ja liittää langattomaan WLAN/Wi-Fi-verkkoon, jonka jälkeen Internet-radioiden musiikkitarjonta on heti käytettävissä. Käyttäjän oma kopiosuojaamaton musiikki (esim. mp3 ja iTunes Plus) ja esimerkiksi Last.fm -suoratoistopalvelun tarjonta ovat myös helposti kuunneltavissa. Sen värillinen näyttö näyttää albumien kuvitukset sekä kappaleiden ja radioasemien tiedot selkeästi. Lisäksi soittimessa on automaattinen kirkkauden säätö ja sisäänrakennettu herätyskello.

Äänentoistokomponentit: Logitech Squeezebox Touch
Logitech Squeezebox Touchin avulla voidaan hyödyntää kodin jo olemassa olevia stereojärjestelmiä. Kytkemällä Squeezebox Touch kotistereoiden kaiuttimiin ja langattomaan verkkoon, sillä voidaan kuunnella kaikkea kodin digitaalisessa muodossa olevaa musiikkia. Soittimessa on myös USB-liitäntä ja SD-korttipaikka, joten musiikin kuuntelu ja valokuvien katselu onnistuu kätevästi muistitikulta tai muistikortilta. Soittimen upean 4,3 tuuman värillisen kosketusnäytön avulla musiikin hallinta on helppoa ja albumikuvitusten katselu viihdyttävää. Soitin tukee jopa 24 bittistä 96 kilohertsin taajuudella toimivaa näytteenottotaajuutta, joten sen äänimaailma on puhdas ja virheetön.

Kuulokkeet: Ultimate Ears 700
Ultimate Ears 700 -tulppakuulokkeet ehkäisevät taustamelua tehokkaasti ja musiikki kuulostaa siltä kuin sen on tarkoitettukin kuulostavan. Kuulokkeet ovat kaksirunkoiset ja kaksikanavaiset erittäin tarkkaan äänentoistoon suunnitellut mallit. Ne ovat erittäin mukavasti muotoiltuja ja sopivat korviin täydellisesti. Ne sulkevat pois jopa 26 desibelin taustamelun, jotta voit keskittyä vain musiikkiisi.

Pelaaminen: Logitech Flight System G940
Logitech Flight System G940:ssä yhdistyvät realistisella tärinätoiminnalla varustettu joystick, ohjelmoitava kaksiosainen kaasukahva ja aidon tuntuiset peräsinpolkimet. Tällä kokoonpanolla lentosimulaattorilla lentäminen tuntuu todella aidolla. Tärinätoiminnolla tunnet ilmavirtojen, käännösten ja kiihtyvyyden vaikutukset. Kaasukahvalla voi ohjata moottoreita erikseen tai yhdessä lukitsemalla vivut toisiinsa. Polkimien avulla peräsimen hallinnasta tulee todellisen tuntuista niin laskeutuessasi kuin helikopteria ohjatessasi.

Pelaaminen: Logitech Wireless Guitar Controller
Logitech Wireless Guitar Controller on saatavana Wii™-, PLAYSTATION®3- ja Xbox 360®-pelikonsoleille. Kitaraohjaimessa käytetään oikeista kitaroista tuttuja materiaaleja, kuten vaahterasta tehtyä kaulaa, ruusupuista otelautaa sekä metallisia näppäimiä. Näppäinten toiminta on käytännössä äänetöntä, joten pelaaja voi keskittyä oleelliseen eli soittamiseen ja yleisön ihailusta nauttimiseen. Kitaran kaulassa on myös nuottien näppäilyä helpottava kosketusherkkä slider-paneeli.

Lisätietoja
Visionist / Jiri Koivuniemi, puh: 040-837 8097, jiri@visionist.fi
Logitech Finland / Iikka Buss, puh: 040-7231102, iikka_buss@eu.logitech.com

Tukkurit
GNT Finland, puh: 03-213 6100, www.gnt.fi
PAN Vision Finland, puh: 010 843 8400, www.panvision.com
Tech Data Finland, puh: 0201 553636, www.techdata.fi

Logitech
Logitech on maailman johtava tietokoneiden ja kodin viihdelaitteiden oheislaitteiden valmistaja. Sen valikoimaan kuuluvat tietokoneiden näppäimistöt ja hiiret, Internet-kommunikointiin sopivat laitteet, digitaaliset musiikkituotteet, ohjelmoitavat kaukosäätimet, peliohjaimet ja langattomat tuotteet. Logitech International on perustettu Sveitsissä vuonna 1981. www.logitech.com