Maailman johtava oheislaitteiden valmistaja, Logitech (www.logitech.com) julkisti kaksi valovoimaista tuotetta pelikäyttöön. Näitä ovat Logitech G560 -pelikaiuttimet ja mekaaninen Logitech G513 -pelinäppäimistö.

Logitech tuo LIGHTSYNC-teknologiallaan ja uutuustuotteillaan värivalot keskeiseksi osaksi pc-pelaamista. Logitech G560 -kaiuttimet ovat markkinoiden ensimmäiset LIGHTSYNC-tekniikkaa hyödyntävät pelikaiuttimet, joissa pelien visuaaliseen loistoon reagoiva värivalaistus yhdistyy ja synkronisoituu saumattomasti osaksi peliääniä. Myös Logitech G513 -näppäimistö tukee LIGHTSYNC-värivalaistusta. Lisäksi näppäimistössä on mekaaniset Romer-G-kytkimet ja ergonominen irrallinen rannetuki.

”Näiden pelituotteiden tarkoitus on laajentaa laitekokonaisuutta yhdessä suositun Logitech G502 -pelihiiremme kanssa”, kommentoi Logitech G -pelitarvikkeiden johtaja Ujesh Desai. ”LIGHTSYNC-teknologiaa hyödyntämällä voimme tuoda älyä RGB-värivalojen käyttöön synkronoimalla äänen ja valon toisiinsa. Lisäämällä näppäimistön ja kaiuttimet hiiren seuraksi pelikokemuksesta tulee entistä kokonaisvaltaisempi.”

Logitech G560
Logitech G560 -pelikaiuttimet tarjoavat rikasta ja täyteläistä ääntä tarkalla erottelukyvyllään. Peräti 240 watin huipputehoon ja jatkuvaan 120 watin RMS-tehoon yltävä kaiutinjärjestelmä sopii peliäänten ohella oivallisesti myös musiikinkuunteluun. Peliäänistä saa entistä enemmän irti DTS:X Ultra 1.0 -tilaäänitekniikan ansiosta. Se tarkentaa äänien suuntaa kuulijan ympärillä, lisää pelin realismia ja tunnelmaa, sekä tehostaa pelaajan pelitaitoja. Logitech G560 -pelikaiuttimista välittyy Logitechin 25 vuoden mittainen kokemus laadukkaan äänentoiston parissa.

LIGHTSYNC-teknologia mahdollistaa valojen ja äänen yhteistyön kaiuttimien valaistuksen reagoidessa näytön värien muutoksiin tarkasti ja reaaliaikaisesti. Valaistus koostuu neljästä 16,8 miljoonan värin led-valosta, jotka mukautuvat käyttäjän valitsemien neljän näytössä olevan alueen mukaan ja lisäävät pelitapahtumien dramaattisuutta. Logitech G650 -pelikaiuttimet ovat liitettävissä tietokoneeseen langallisesti usb-liitännällä tai muihin äänilähteisiin 3,5 millimetrin stereoliitännällä sekä langattomasti Bluetooth-tekniikan avulla. Kaiuttimet voidaan liittää yhtäaikaisesti jopa neljään eri äänilähteeseen ja Easy-Switch-teknologian ansiosta äänilähdettä voi vaihtaa helposti ja nopeasti. Näin musiikkia voidaan kuunnella vuoroin vaikkapa tietokoneelta, tablettilaitteelta tai älypuhelimesta. Peliäänten lisäksi LIGHTSYNC-valotekniikka toimii oivallisesti myös musiikin ja videoiden kanssa elävöittäen niitä värivalaistuksella.

Logitech G513
Logitech G513 -pelinäppäimistö vie Logitechin palkitut pelinäppäimistöt uudelle tasolle tuomalla mukaan RGB-valaistuksen LIGHTSYNC-tuella. Mekaaninen Logitech G513 -näppäimistö on saatavana kahdella eri kytkinvaihtoehdoilla, joita ovat Romer-G Tactile ja Romer G Linear. Tactile-kytkimet sopivat paremmin pelaajille, jotka haluavat tuntuvan painallusvasteen näppäimistään, kun taas Linear-kytkin tarjoaa pehmeämmän painallustuntuman. Molemmat kytkinmallit ovat hiljaisia ja nopeita pelikäyttöön valmistettuja huippukytkimiä. Ne tarjoavat kilpaileviin kytkimiin nähden jopa 25 prosenttia nopeamman painalluksen. Lisäksi 1,5 millimetrin painallusmatka ja 45 gramman painallusvaste tekevät näppäimestä kevyen ja nopean. Näppäimistö sopii erinomaisesti esimerkiksi vaativaan elektroniseen urheiluun (e-sports) tai muuhun pitkäjaksoiseen pelaamiseen.

Logitech G513 -pelinäppämistössä on anodisoitu lentokonetason alumiinipinnoite, joka tekee näppäimistöstä tyylikkään ja kestävän. Lisäksi näppäimistö on viimeistelty ylimääräisellä usb-läpiviennillä ja irrallisella rannetuella, joka tarjoaa parempaa ergonomiaa pelihetkiin. Logitech G513 -pelinäppäimistö on saatavana mustalla Carbon-värityksellä molemmilla kytkinvaihtoehdoilla sekä hopeanvärisenä Silver-mallina Tactile-kytkimillä.

Saatavuus ja hinnoittelu
Logitech G560 -pelikaiuttimet ja Logitech G513 -pelinäppäimistö tulevat myyntiin huhtikuussa 279 ja 179 euron suositushinnoin. Hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja
https://www.logitechg.com/fi-fi/product/g513-backlit-mechanical-gaming-keyboard
https://www.logitechg.com/fi-fi/product/g560-rgb-gaming-speakers
http://bit.ly/logitech-lightspeed (kuvia)
https://youtu.be/AYcB29NtFBM (Logitech G560 -esittelyvideo)
https://youtu.be/y0xcqq3NJ5M (Logitech G513 -esittelyvideo)

Tukkurit
ALSO Finland, puh: 03 213 6100, www.also.fi
Despec Finland, puh: 09 827 53 00, www.despec.fi
Tech Data Finland, puh: 0201 55 3636, www.techdata.fi

Logitech G
Logitech Internationalin omistama Logitech G -tuotemerkki on tietokone- ja konsolipelitarvikkeiden maailmanlaajuinen markkinajohtaja. Logitech G tarjoaa kaiken tasoisille pelaajille alan johtavia näppäimistöjä, hiiriä, kuulokkeita, hiirimattoja ja simulaatio-ohjaimia, kuten ratteja ja lento-ohjaimia. Ne ovat syntyneet intohimosta pelaamiseen sekä innovatiivisen muotoilun ja kehittyneiden teknologioiden ansiosta. Logitech International on perustettu vuonna 1981 ja sen pääkonttori sijaitsee Sveitsin Lausannessa. Yhtiö on pörssilistattu SIX Swiss Exchangessa (LOGN) ja Nasdaq Global Select Marketissa (LOGI). Lisätietoa Logitech G:stä osoitteessa www.logitechg.com.