Maailman johtava oheislaitteiden valmistaja, Logitech (www.logitech.fi) julkaisi aurinkoisen keskikesän kunniaksi aurinkoenergiaan liittyviä faktoja. Valokennosta käyttöjännitteensä saava Logitech Wireless Solar Keyboard K750 voisi säästää jopa 828 miljoonaa paristoa vuodessa.

maapallo

Aurinko on suurin käytettävissämme oleva energialähde. Tiesitkö, että vain yksi tunti auringon energiaa riittäisi täyttämään maapallon 6,8 miljardin ihmisen energiatarpeen kokonaiseksi vuodeksi? Amerikkalaiskeksijä Charles Fritts tajusi auringonvalon valtavan energiapotentiaalin kehittäessään maailman ensimmäisen valokennon vuonna 1883. Nykyään aurinkoenergiasta puhutaan paljon ja sitä hyödynnetään kaikkialla yhä enemmän. Mikäli koko maailma saisi energiansa pelkästään auringosta, ainoastaan 0,3 prosenttia maapallon pinta-alasta pitäisi peittää aurinkopaneeleilla.

Jos kaikki näppäimistöt vaihdettaisiin Logitech K750:n kaltaisiin valokennolla toimiviin näppäimistöihin, maailmassa säästettäisiin 828 miljoonaa AA-paristoa vuodessa. Mikäli nämä säästetyt paristot laitettaisiin peräkkäin, ne yltäisivät helposti maapallon ympäri. Ne täyttäisivät myös 785 tenniskentän tarvitseman tilan. Säästetyllä sähkön määrällä voitaisiin valaista miltei neljä Eiffel-tornia vuodessa, joka vuosi, ikuisesti.

Logitech päätti viime vuonna hyödyntää tätä uusiutuvaa energianlähdettä kehittämällä maailman ensimmäisen kokonaan valokennolla toimivan langattoman näppäimistön. Logitech Wireless Solar Keyboard K750 on huippuohut tyylinäppäimistö, joka lataa itseään valokennon avulla myös sisätiloissa. Näppäimistö ei siis tarvitse enää minkäänlaisia vaihdettavia paristoja tai akkuja latauskaapeleineen. Vaikka näppäimistö saa käyttöjännitteensä valokennosta, se toimii täydellisessä pimeydessä jopa kolme kuukautta. Se rasittaa muutenkin vähemmän luontoa, koska näppäimistö kuluttaa viisi kertaa vähemmän sähköä kuin aiemmat näppäimistöt. Lisäksi näppäimistössä ei käytetä lainkaan pvc-muovia ja sen paketointi on tehty kokonaan kierrätetystä materiaalista.

Logitech Wireless Solar Keyboard K750:n kuluttajahinta on 79 euroa.

Tiedotteen ohessa toimitettu kuvitus on tarvittaessa saatavana myös tarkempana versiona ja suomenkielisenä. Myös osa kuvista on saatavana tarvittaessa erikseen.

Lisätietoja Internetissä
http://www.logitech.com/en-roeu/keyboards/keyboard/devices/k750-keyboard
http://blog.logitech.com/2010/11/01/logitechs-latest-innovation-a-wireless-keyboard-powered-by-light/ (video)

Lisätietoja
Visionist / Jiri Koivuniemi, puh: 040-837 8097, jiri@visionist.fi
Logitech Finland / Iikka Buss, puh: 040-7231102, iikka_buss@eu.logitech.com

Tukkurit
ALSO Finland, puh: 03-213 6100, www.also.fi
PAN Vision Finland, puh: 010 843 8400, www.panvision.com
Tech Data Finland, puh: 0201 553636, www.techdata.fi

Logitech
Logitech on maailman johtava tietokoneiden ja kodin viihdelaitteiden oheislaitteiden valmistaja. Sen valikoimaan kuuluvat tietokoneiden näppäimistöt ja hiiret, Internet-kommunikointiin sopivat laitteet, digitaaliset musiikkituotteet, ohjelmoitavat kaukosäätimet, peliohjaimet ja langattomat tuotteet. Logitech International on perustettu Sveitsissä vuonna 1981. www.logitech.com