Maailman johtava oheislaitteiden valmistaja Logitech julkisti ammattilaistason rattiohjaimen ja polkimet, jotka vievät simulaatioajamisen uudelle tasolle.

Logitech G PRO Racing Wheel -rattiohjain ja Logitech PRO Racing Pedals -polkimet tuovat ajosimulaatioita ajaville kilpakuljettajille ja muille harrastuksensa vakavasti ottaville virtuaalikuljettajille korkeatasoiset ja monipuoliset ohjausvälineet. Rattiohjain ja polkimet on suunniteltu yhdessä ammattilaistason simulaatiokuljettajien kanssa ja kehitetty vastaamaan heidän vaativiin tarpeisiinsa.

”Logitechin PRO-rattiohjain tekee simulaatioajamisesta äärimmäisen aidon tuntuista. Vallankumoukselliseksi ratin tekee se, kuinka voin tuntea radan kunnon ja auton muutokset kisan aikana pelkän kosketuksen välityksellä”, kommentoi McLaren-tallin Formula 1 -kuljettaja Lando Norris. ”Kun ajan kotona tällä ratilla, tunnen olevani takaisin kilparadalla.”

Logitech PRO -rattiohjaimen tehokas Direct Drive -suoravetomoottori kykenee vaikuttavaan 11 newtonmetrin vääntövoimaan. Tämä tekniikka yhdessä Logitech G:n kehittämän TRUEFORCE-voimapalauteteknologian kanssa tekee ohjaimesta ainutlaatuisen miellyttävän ja realistisen kaikenlaisiin ajopeleihin. Suoravetomoottorin ansiosta rattiohjain toistaa pelifysiikan ja -äänet äärimmäisen tarkasti suoraan kuljettajalle. Alhaisen viiveen takia peleistä välittyvä fysiikkapalaute saa ajosimulaation tuntumaan aidolta ajokokemukselta. Tämän ansiosta radan kunto, kuten töyssyt, kuopat ja moottorin tärinä, välittyvät rattiohjaimeen aidon tuntuisesti.

”Rattiohjaimiemme fanit voivat varautua merkittävään kehitysaskeleeseen realismin, suorituskyvyn ja hallittavuuden suhteen. Lisäksi ohjainten muotoilu ja kestävyys ovat uudella tasolla”, kommentoi Logitechin tuotepäällikkö Richard Neville. ”Olemme analysoineet tuotteistamme kaiken, aina vaihteiden vaihtamisesta ratin kääntämiseen ja suoravetomoottorin vääntöön. Lisäksi olemme käyneet läpi tarkasti, mitä materiaaleja ja komponentteja voimme käyttää saadaksemme aikaan rattiohjaimen, joka kestää vaativimmatkin ajo-olosuhteet kisasta toiseen.”

Voimapalaute, suoravetomoottori ja ohjauksen tarkkuus tekevät uudesta rattiohjaimesta lyömättömän ohjausvälineen. Painikkeet, suuntaohjaimet ja magneettiset vaihdesiivekkeet tarjoavat nopean ja tarkan hallittavuuden, mistä on etua tiukoissa kisatilanteissa. Lisäksi mekaaniset siivekevaihtimet takaavat napakan tuntuman ja kestävät käytössä miljoonia painalluskertoja. Näiden ohella analogiset kytkinvaihtimet mahdollistavat monipuoliset hallintatoiminnot pelistä toiseen. Näitä voidaan määrittää pelikohtaisesti toimimaan esimerkiksi kytkimenä tai vaikkapa vaihtoehtoisina kaasu- ja jarrupainikkeina.

Rattiohjaimessa on myös räätälöitävä näyttö asetuksille. Sen avulla voidaan helposti hallita eri käyttötiloja, kuten viittä eri käyttäjäprofiilia. Näin rattiohjaimesta voidaan helposti valita tilanteeseen ja peliin sopiva profiili tarpeen mukaan. Nopea ja vaivaton pöytäkiinnitys tekee käyttöönotosta ja varastoinnista helppoa.

Rattiohjaimen kumppanina toimivat Logitech PRO -polkimet tunnistavat painalluspaineen tarkasti, mikä tuo ohjaamiseen luonnollisen vaivatonta hallittavuutta. Myös jokaista poljinosan kolmesta polkimesta voidaan räätälöidä käyttäjäkohtaisin asetuksin. Esimerkiksi kytkin- ja jarrupolkimien jäykkyyttä voidaan säätää vaihdettavin jousin. Kontaktiton painallusanturi tekee polkimista kestävät. Poljinosan viimeistelee polkimien sivuttaissuuntainen säädettävyys, jonka avulla niiden käyttöväli on säädettävissä käyttäjäkohtaisten mieltymysten mukaisesti.

Logitech G PRO -rattiohjain tulee saataville kahtena eri versiona, joita ovat PlayStation 4- ja PlayStation 5 -yhteensopiva sekä Xbox One- Ja Xbox Series X/S -yhteensopiva malli. Molemmat mallit ovat yhteensopivia PC-tietokoneiden kanssa. Logitech G PRO -poljinosa on suoraan yhteensopiva Windows 10/11 -tietokoneiden kanssa liitettynä tietokoneen usb-liitäntään sekä eri pelikonsolien kanssa ollessaan liitettynä Logitech G PRO -rattiohjaimeen.

Hinta ja saatavuus
Logitech G PRO Racing Wheel ja Logitech PRO Racing Pedals tulevat myyntiin välittömästi 1 099 ja 389 euron kuluttajahinnoin. Kaikki hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja
www.logitechg.com/fi-fi/products/driving/pro-racing-wheel.html
www.logitechg.com/fi-fi/products/driving/pro-racing-pedals.html
https://youtu.be/15-WWvdMThc (esittelyvideo)
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_viMQKC4Xr8jHfkEOVhw?e=47srEk (kuvia)

Logitech G
Logitech Internationalin omistama Logitech G -tuotemerkki on tietokone- ja konsolipelitarvikkeiden maailmanlaajuinen markkinajohtaja. Logitech G tarjoaa kaiken tasoisille pelaajille alan johtavia näppäimistöjä, hiiriä, kuulokkeita, hiirimattoja ja simulaatio-ohjaimia, kuten ratteja ja lento-ohjaimia. Ne ovat syntyneet intohimosta pelaamiseen sekä innovatiivisen muotoilun ja kehittyneiden teknologioiden ansiosta. Logitech International on perustettu vuonna 1981 ja sen pääkonttori sijaitsee Sveitsin Lausannessa. Yhtiö on pörssilistattu SIX Swiss Exchangessa (LOGN) ja Nasdaq Global Select Marketissa (LOGI). Lisätietoa Logitech G:stä osoitteessa www.logitechg.com.