PoP

Pelikonsoli-, mobiili- ja tietokonepelien johtava julkaisija Ubisoft julkaisee Prince of Persia: The Lost Crown -toimintapelistä ilmaiseksi pelattavan demoversion 11. tammikuuta.

Legendaarinen Prince of Persia -pelisarja sai alkunsa jo vuonna 1989. Tuolloin julkaistu tasohyppelypeli esitteli sulavaa toimintaa, ongelmanratkaisua ja jännittäviä taisteluita aikansa huippugrafiikalla. Sittemmin pelisarja on jatkunut läpi vuosikymmenten jatko-osilla ja onpa sarjasta tehty myös menestynyt toimintaelokuvakin.

Tammikuussa julkaistava Prince of Persia: The Lost Crown on osin paluu sarjan juurille, sillä sen keskiössä on niin sanottu 2,5-ulotteinen pelimaailma. Käytännössä tämä tarkoittaa osin kolmiulotteista ja osin kaksiulotteista pelimaailmaa, joka sulautuu sujuvaksi tasohyppelyn ja taistelun yhdistelmäksi. Metroidvania-pelityyliin lukeutuva peli tarjoaakin kiehtovia haasteita, kutkuttavia taisteluita ja tasohyppelypeleille ominaista suorittamista näyttävässä pelimaailmassa.

Ennen pelin julkaisua tulee koettavaksi ilmaiseksi pelattava demoversio. Se esittelee meille keskushahmo Sargonin, joka on Immortals-eliittisoturiryhmän nuorin jäsen. Ryhmän tavoitteena on etsiä prinssi Ghassan, joka näyttäisi tulleen kaapatuksi ja päätyneen vaaralliselle, mysteerien varjostamalle Qaf-vuorelle.

Matkan varrella Sargon kohtaa taisteluissa myyttisiä hirviöitä, välttelee kuolettavia ansoja ja yrittää selvittää oudon alueen salaperäisiä outouksia, joiden toimesta ympäristö on pirstaloitunut merkillisellä tavalla.

Pelin toiminnallisen tarinavideon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/XkJnsZ9NgB8.

Prince of Persia: The Lost Crown julkaistaan 18. tammikuuta sekä PlayStation 5-, PlayStation 4-, Xbox Series X-, Xbox One ja Nintendo Switch -pelikonsoleille että pc-tietokoneille. Lisäksi peli on pelattavissa Ubisoft+-tilauksella. Pelin ikäraja on PEGI 16.

Lisätietoja

https://www.ubisoft.com/en-us/game/prince-of-persia/the-lost-crown
https://1drv.ms/f/s!Avh8gGYzxU_vicscEr2z-3-GwPZJ9g?e=CE8hH1 (kuvia)

Ubisoft

Ubisoft on maailmojen luoja, joka on sitoutunut rikastuttamaan pelaajien elämää alkuperäisillä ja ikimuistoisilla viihdekokemuksilla. Ubisoftin maailmanlaajuiset kehitystiimit luovat ja kehittävät monipuolisia pelejä, joihin kuuluvat muun muassa Assassin’s Creed, Brawlhalla, For Honor, Far Cry, Tom Clancy’s Ghost Recon, Just Dance, Rabbids, Tom Clancy’s Rainbow Six, The Crew ja Tom Clancy’s The Division. Ubisoft Connectin kautta pelaajat voivat nauttia palveluiden ekosysteemistä parantaakseen pelikokemuksiaan, saadakseen palkintoja ja pitääkseen yhteyttä ystäviin eri alustoilla. Ubisoft+ -tilauspalvelun avulla pelaajat pääsevät käsiksi jatkuvasti kasvavaan pelivalikoimaan, joka sisältää yli 100 Ubisoftin peliä ja niiden lisäosaa. Tilivuotena 2022–2023 Ubisoftin myynti oli 1 739 miljoonaa euroa. Lisätietoja on osoitteessa www.ubisoftgroup.com.