PAN Vision Finland Oy (www.panvision.com) tuo myyntiin todellisen legendan, kun Street Fighter V iskeytyy kauppojen hyllylle helmikuussa. Luvassa onkin kaikkien aikojen upein ja monipuolisin tappelupelikokemus.

SFIV

Vuonna 1987 pelihalleista alkunsa saanut ja 1988 PC-tietokoneille siirtynyt tappelupelisarja on alan elävä legenda. Pelisarjan eri osat ovat saaneet useita eri versioita vuosien varrella. Samalla tappeluun keskittyvä pelisarja on laajentunut niin elokuvien, animaatioiden, sarjakuvien kuin myös korttipelien puolelle. Street Fighter V on sarjansa ensimmäinen varta vasten PlayStation 4 -pelikonsolille kehitetty peli. Lisäksi Street Fighter V julkaistaan PC-tietokoneille. Eri pelialustojen versiot ovat myös moninpelissä keskenään yhteensopivia.

Äärimmäisen tehokasta Unreal Engine 4 -pelimoottoria käyttävä Street Fighter V jatkaa pelisarjan tavaramerkeiksi muodostuneiden tappelukohtaamisten parissa. Tyypillisesti eri teemoin rakennetuilla taistelukentillä kohtaa kaksi erilaista Street Fighter -taistelijaa, joista jokaisella on omat vahvuutensa, taistelutyylinsä ja erikoisvoimansa.

Jokaisella kuudellatoista eri taistelijalla on oma historiansa, taustatarinaa henkivä pukeutumistyylinsä ja ainutlaatuiset maneerinsa. Näistä rakentuvat persoonalliset ottelijat, jotka kykenevät toinen toistaan hurjempiin lyönteihin, potkuihin, heittoihin ja loikkiin. Näiden lisäksi merkittävässä roolissa ovat supervoimien kaltaiset erikoishyökkäykset. Näitä ovat tulipallot, sähköhyökkäykset ja muut erikoiskyvyt.

Alkuperäisen kuudentoista taistelijan lisäksi luvassa on kuusi uutta ottelijaa, jotka julkaistaan vuoden 2016 aikana noin parin kuukauden välein. Yhteensä ottelijoiden kokonaismäärä nousee peräti 22 taistelijaan vuoden 2017 alkuun mennessä.

Perinteisen kaksinpelin lisäksi luvassa on vahva panostus elektroniseen urheiluun. Edeltäjänsä Street Fighter IV -pelin tavoin myös Street Fighter V tarjoaa verkkomoninpelin, jossa pelaajat voivat ottaa yhteen toistensa kanssa. Luvassa on erillisiä peliturnauksia, joissa parhaiten menestyneet palkitaan rahapalkinnoin.

Pelissä mitataan edistymistä kahdella eri tavalla. Pelaajat voivat suorittaa sekä päiväkohtaisia erikoishaasteita että kerätä kokemuspisteitä tietylle ottelijalle. Kummallakin tavalla pelaaja saa tappeluvaluuttaa, jolla voi ostaa käyttöönsä uusia pelihahmoja. Vaihtoehtoisesti hahmoja voi hankkia oikealla rahalla ostettavalla Zenny-valuutalla.

Tarkemmat tiedot jokaisesta Street Fighter V -taistelijasta sekä pelin turnaustiloista ja elektronisen urheilun tapahtumista löytyvät Street Fighter V -sivustolta.

Hinnat ja saatavuus
Street Fighter V julkaistaan PlayStation 4 -pelikonsolille ja PC-tietokoneille 16. helmikuuta 2016. Pelin hinta eri julkaisualustoille varmistetaan myöhemmin.

Lisätietoja internetissä
www.streetfighter.com
www.panvision.com/pelit
https://youtu.be/Syn4MfYnwjI (pelin esittelyvideo)
http://bit.ly/1RKmQF8 (tuotekuvia)

PAN Vision
PAN Vision on johtava interaktiivisen viihteen jakelija Pohjoismaissa ja Baltiassa. Päätoimialana ovat pelit. PAN Vision edustaa useita johtavia maailmanlaajuisia tuotemerkkejä. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Göteborgissa. Vuodesta 2001 PAN Visionin on omistanut KF-ryhmä, joka on merkittävä toimija vähittäismyynnin saralla pohjoismaisilla markkinoilla. Lisätietoa löytyy osoitteesta www.panvision.com.