Tietokoneisiin ja internetiin liitettävien digitaalisten viihdetuotteiden maailmanlaajuinen markkinajohtaja, Creative Labs (www.creative.com) julkisti äänentoiston ja puhekommunikoinnin mullistavan Sound BlasterAxx -kaiutinperheen tietokoneille ja kannettaville Bluetooth-laitteille.

sb-axx-series

”Sound BlasterAxx -kaiuttimet tuovat käyttäjälleen sekä täydellisen liikkumisen vapauden että erinomaisen äänenlaadun puhekommunikointiin, musiikkiin, elokuviin ja peleihin”, sanoo Creative Labsin pääjohtaja Sim Wong Hoo. ”Ensimmäistä kertaa olemme luoneet Sound Blasterin, joka erinomaisen äänentoiston lisäksi myös kuuntelee käyttäjää ja ympärillään olevaa ympäristöä tarjoten näin uskomattoman kommunikointikokemuksen.”

Sound BlasterAxx on maailman ensimmäinen neliytimistä audioprosessoria käyttävä kaiutin, jossa on myös Bluetooth-yhteys ja korkealaatuiset mikrofonit. Sound BlasterAxx SBX 20 ja SBX 10 on suunniteltu käytettäväksi langattomasti sekä iPad- ja Android-tablettilaitteiden, iPhone- ja Android-älypuhelinten että PC- ja Mac-tietokoneiden kanssa. Sound BlasterAxx SBX 8 on puolestaan liitettävissä usb-liitännän kautta suoraan PC- ja Mac-tietokoneisiin.

Sound BlasterAxx hyödyntää niin sanottua stacked stereo -kaiutinasettelua, jossa kaiutinelementit ovat päällekkäin hieman eri kulmiin aseteltuina. Laadukkaat kaiutinelementit yhdistettynä SBX Pro Studio Surround -ääniteknologiaan saavat aikaiseksi muhkean koko tilan täyttävän äänentoiston yhdestä tornikaiuttimesta.

Sound BlasterAxx -kaiuttimissa on myös korkeatasoiset sisäänrakennetut mikrofonit, joissa on hyödynnetty CrystalVoice-tekniikkaa äänenlaadun parantamiseksi. Mikrofonien ja taustamelua vaimentavan tekniikan ansiosta Skype-puhelut ja muu puhekommunikointi onnistuvat helposti meluisassakin tilassa. Smart Volume -tekniikka säätää äänenvoimakkuuden kohdalleen automaattisesti puhe-etäisyyden huomioiden, joten keskustelija voi liikkua tilassa vapaasti.

Elegantit kuusikulmionmuotoiset tornikaiuttimet huokuvat tyyliä mustalla värityksellään. Kaiuttimen yläpäähän on sijoiteltu taustavalaistut hipaisupainikkeet helppoa hallintaa varten. Painikkeiden lisäksi kaiuttimia voidaan hallita Bluetooth-yhteyden tai tietokoneen usb-liitännän kautta.

Sound BlasterAxx -kaiuttimen ääniasetuksia on helppo hallita ilmaisella Creative Central -sovelluksella, joka on saatavilla PC-, Mac-, iOS- ja Android-laitteille. Sovelluksella voidaan hallita muun muassa kaiuttimen ja mikrofonin äänentasoja sekä määrittää taajuuskorjaimen asetuksia. Creative Central -ohjelmassa on myös tuki äänentunnistustekniikalle, kuten iPhonen Siri-sovellukselle tai Androidin Eva-sovellukselle.

Hinta ja saatavuus
Sound BlasterAxx SBX 20 ja SBX 8 tulevat myyntiin heinäkuussa 199 ja 99 euron kuluttajahinnoin. Sound BlasterAxx SBX 10 tulee myyntiin elokuussa 149 euron hintaan. Hinnat sisältävät 23 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja ja videoesittelyjä
www.soundblaster.com

Creative Labsin tukkurit
ALSO Finland Oy, www.also.fi
PAN Vision Finland Oy, www.panvision.com

Creative Labs
Creative Labs on PC-käyttäjien digitaalisten viihdetuotteiden maailmanlaajuinen markkinajohtaja. Yhtiö on erityisen tunnettu Sound Blaster® -äänikorteistaan sekä multimediavallankumouksen aloittamisesta. Nykyisin Creative vie eteenpäin digitaalista PC-pohjaista viihdettä palkituilla tuotteilla, kuten ZEN MP3-soittimet. Creativen innovatiiviset laitteet, omat teknologiat, sovellukset sekä palvelut hyödyntävät Internetiä ja antavat kuluttajille mahdollisuuden kokea korkealaatuista digitaalista viihdettä milloin ja missä tahansa. www.creative.com