Suomalainen peli- ja animaatiostudio Nopia on julkaissut maailmanlaajuisesti ensimmäisen pelin, jonka sankarina on tosielämän radio-DJ. Päähenkilönä on Radio Novan Retroperjantai-ohjelmasta ja 7300 päivää -hittibiisistä tunnettu DJ Oku Luukkainen.

Oku Game – DJ Runner on retrotyylinen mobiilipeli, jossa pingotaan pitkin Helsingin katuja ilkeitä ninjoja ja kärttyisiä mummoja väistellen. Tavoitteena on ehtiä dj-keikalle ajoissa. Pelissä voi kerätä lisäpisteitä poimimalla reitiltä cd-levyjä ja kivuta tulostaulukon kuninkaaksi. Hauskoista minipeleistä saa lisäpisteitä ja ne avaavat myös lisää pelin tarinaa.

Matkan varrella apuaan tarjoavat Okun ystävät musiikkimaailmasta, kuten jäsenet suosituista eurodance-yhtyeistä Movetron ja Chorale. Päivitysten myötä peliin tullaan lisäämään myös muita musiikkimaailmasta tuttuja henkilöitä.

Eurodance on tekemässä musiikkilajina paluuta kaikkialla Euroopassa. Varsinkin keikkayleisö on löytänyt 90-luvun uudelleen jo jonkin aikaa sitten. Myös nuoremmat sukupolvet ovat löytäneet vanhat tähdet uudestaan. Oku Luukkainen on Suomessa Eurodance-skenen kestosuosikki, joka on viikoittaisen radio-ohjelmansa lisäksi ollut mukana monissa Eurodance-kappaleissa. Näistä viimeisimpänä tämän vuoden 7300 päivää -hittibiisi, jota on katsottu YouTubessa jo lähes 2,5 miljoonaa kertaa.

”Olin todella todella otettu, kun sain tietää, että Nopia olisi kiinnostunut tekemään minusta pelihahmon. Olen myös ollut alusta asti mukana suunnittelemassa peliä. Mukana on myös ihan tosi tilanteita omasta elämästäni. Jokainen saa pelatessaan tehdä omat johtopäätökset, mitä ne ovat”, summaa Oku.

Pelin on tehnyt yksi Suomen pelialan tunnetuimmista hahmoista ja johtava esteettömyyden puolestapuhuja Felicia Prehn. Hän työskenteli Nopia-tiiminsä ja Oku Luukkaisen kanssa kehittääkseen tarinan ja pelityylin, joka vetoaisi kaikkiin huolimatta siitä, tuntevatko he pelin sankarin.

Felicia on itse lähes sokea ja on siksi puhunut paljon esteettömyydestä pelien kehittämisessä. Hän on pitänyt useita inspiroivia luentoja aihetta koskevissa kansainvälisissä pelialan tapahtumissa. Felician asiantuntemus esteettömyyden suunnittelussa näkyy myös pelissä. Erityisesti värisokeat pelaajat on otettu huomioon Oku Game – DJ Runnerin suunnittelussa.

Oku Game – DJ Runner on nyt saatavana lähes maailmanlaajuisesti App Storesta ja Google Playsta.

Lisätietoa
www.nopia.fi
https://apps.apple.com/app/id1475885860 (Apple App Store)
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nopia.okugame (Google Play)
https://youtu.be/CxBq9sK2W5U (trailerivideo)
http://bit.ly/2kgAcE9 (kuvia)

Nopia / Felicia Prehn, 044 9508119, felicia@nopia.fi
Oku Luukkainen, 050 3806138, oku.luukkainen@bauermedia.fi

Nopia
Porilainen Nopia Oy aloitti animaatiostudiona vuonna 2010. Olemme työstäneet videoita, animaatioita ja mainoksia yrityksille ja tuotemerkeille, kuten Mercedes Benz, Mountain Dew, Wolfenstein, Alias ja Lumo Stars. Olemme tehneet myös visuaalisia tehosteita Hollywood-elokuviin. Olemme kehittäneet useita mobiilipelien prototyyppejä vuodesta 2015 lähtien ja tehneet musiikkivideoita esimerkiksi norjalaiselle EDM-kokoonpano Pegboard Nerdsille.