Xiaomi MiOT-ekosysteemiin kuuluva, älykelloja ja aktiivisuusrannekkeita valmistava Zepp Health Corporation (ex-Huami) on julkaissut kokonaan uuden älykellojen tuotemerkin. Tyylikkäät ja laatumateriaaleista tehdyt Zepp-rannekellot on luotu käyttäjänsä fyysinen ja henkinen hyvinvointi etusijalla.

Tie kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin koostuu monesta asiasta. Siinä missä liikunta ja oikeanlaiset ruokailutottumukset ovat suoraan yhteydessä fyysiseen hyvinvointiin, ovat riittävä ja laadukas uni sekä mielekäs tekeminen paljolti vastuussa henkisestä hyvinvoinnista. Zepp-kellot tarkkailevat ja analysoivat sekä käyttäjänsä liikuntatottumuksia että unenlaatua näyttävän tyylikkäästi.

Henkiseen hyvinvointiin liittyy myös terveellinen omakuva. Oman tyylinsä luominen ja itsensä esille tuonti heijastuu keskeisesti myös siihen, miten pukeudumme ja miltä näytämme. Tyyliseikat ovat tärkeitä myös urheilu- ja älykelloissa. Tämä on huomioitu Zepp-kellojen muotokielessä. Urheilu- ja älykelloteknologia voi myös näyttää tyylikkäältä ja arvokkaalta klassisen kellomuotoilun tapaan.

Zepp Z
Selkeällä ja tyylikkäällä AMOLED-näytöllä varustetun Zepp Z -rannekellon runko on kestävää titaaniseosta. Pyöreä näyttö muistuttaa klassista kellomuotoilua ja sitä korostaa ruskea nahkaranneke. Lopputuloksena on klassikkokello, joka näyttää arvokkaalta ja miehekkään tyylikkäältä. Vähävirtainen Zepp Z -kello toimii yhdellä latauksella tyypillisesti noin 15 päivää.

Zepp Z -älykelloa voi myös puheohjata Amazon Alexa -virtuaaliavustajalla. Sillä voi hallita kodin älylaitteita, asettaa hälytyksiä ja ajastuksia, tarkistaa sään ja paljon muuta. Kellossa on myös älykäs ääniavustaja, joka tukee 58 äänikomentoa silloinkin, kun kello ei ole yhteydessä älypuhelimeen.

Zepp E
Selkeällä ja tyylikkäällä AMOLED-näytöllä varustetut Zepp E -rannekellot ovat saatavana kahdella eri muotoilulla. Pyöreä Zepp E Circle muistuttaa klassista kellomuotoilua, kun taas neliömäinen Zepp E Square näyttää nykyaikaiselta älykellolta. Mustapintainen ja kaareva 3D-lasinäyttö yhdistyy saumattomasti kellon kiillotettuun teräsrunkoon ja muodostaa kellosta upean kokonaisuuden. Lopputuloksena on erittäin matalaprofiiliset ja kevyet kellot, jotka näyttävät suurenmoisilta ja henkivät ajatonta tyylikkyyttä. Vähävirtainen Zepp E -kello toimii yhdellä latauksella tyypillisesti noin seitsemän päivää.

Zepp E -kellot ovat saatavana useilla eri väreillä ja rannekkeilla. Zepp E Circle -värejä ovat Polar Night Black, Moon Grey, Champagne Gold, Onyx Black ja Ice Blue. Zepp E Square -värejä ovat puolestaan Polar Night Black, Moon Grey, Deep Sea Blue, Metallic Black, Onyx Black ja Pebble Grey.

Zepp-älyominaisuudet
Zepp-kellot mittaavat useita kehon toimintoja, joilla voidaan seurata käyttäjän hyvinvointia. Näitä ovat esimerkiksi unenlaatu, veren happisaturaatio (SpO2-taso) ja sydämen syke. Unenlaadulla on keskeinen merkitys hyvinvoinnissa, sillä huonoilla yöunilla harjoituksista palautuminen kärsii. Lisäksi univaje vaikuttaa keskittymiseen, muistiin ja tavallisista arkiaskareista suoriutumiseen. Laadukkaan unenseurannan avulla onkin helppo seurata, miten hyvin on levännyt ja palautunut. Happisaturaation mittaustiedot ovat puolestaan hyödyllisiä esimerkiksi äärimmäisissä urheilusuorituksissa. Optinen sykemittaus ranteesta huomaa kaiken tavallisesta poikkeavan ja hälyttää, jos syke on poikkeuksellisen korkea.

Zepp-kellot tukevat useita urheilu- ja kuntoilumuotoja, kuten kävelyä, sisä- ja ulkojuoksua, pyöräilyä, uintia, kiipeilyä ja hiihtoa. Kellot ovat myös vesitiiviitä 50 metrin syvyyteen asti (5ATM-standardi), joten uintia voidaan seurata myös vedenpinnan alla. Lisäksi kelloissa hyödynnetään PAI-terveydenseurantajärjestelmää, joka antaa vinkkejä parempaan hyvinvointiin. PAI (Personal Activity Intelligence) on terveyspisteytysjärjestelmä, joka mittaa fyysisen aktiivisuuden vaikutusta sydämeen ja opastaa pidempään, terveellisempään elämään. Kellot osaavat myös automaattisesti ilmoittaa liian pitkäjaksoisesta liikkumattomuudesta ja näin kannustaa liikkumiseen.

Zepp-älykelloilla voidaan myös suorittaa useita älypuhelimista tuttuja toimintoja, kuten määrittää ajastukset ja herätystoiminnot sekä tarkistaa sääennuste. Lisäksi erilaiset sovelluskohtaiset ilmoitukset voidaan tuoda suoraan kellon näytölle. Myös musiikintoiston hallinta onnistuu helposti suoraan kellosta.

Vähävirtaiset kellot toimivat yhdellä latauksella tyypillisesti noin seitsemän päivää. Niiden virrankulutukseen voi vaikuttaa monin eri tavoin, kuten esimerkiksi ilmoituksia ja seuranta-asetuksia määrittämällä.

Hinta ja saatavuus
Zepp Z- ja Zepp E -älykellot ovat saatavana heti 349 ja 249 euron kuluttajahintaan. Hinta sisältää 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja
www.ewdist.fi/zepp
https://youtu.be/7xrV0mrg4i8 (esittelyvideo)
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vhuBwv6GMCtCTqHAlig?e=t2t7PZ (kuvia)

Zepp Health Corporation
Kiinalainen elektroniikkajätti Xiaomi tunnetaan älypuhelintensa lisäksi valtavasta valikoimasta muita teknologiatuotteita, joita se tuottaa yhteistyössä MiOT-ekosysteemiin kuuluvien kumppaniyritysten kanssa. Älykelloja ja aktiivisuusrannekkeita valmistava Zepp Health Corporation (ex-Huami) on osa tätä ekosysteemiä. Sen omat Zepp- ja Amazfit-tuotemerkit yhdistävät tuotteissaan korkealuokkaiset materiaalit, upean muotoilun ja älykkään huipputeknologian. Huami on biometristen liikuntarannekkeiden markkinajohtaja maailmassa ja yhtiö on New Yorkin pörssissä (NYSE: HMI). Sen pääkonttori on Yhdysvaltain Mountain Viewssä.

East & West Distribution Oy
East & West Distribution Oy on suomalainen teknologiatuotteiden maahantuontiin ja tukkumyyntiin keskittyvä yritys. Se toimii Xiaomin ja sen MiOT-ekosysteemiyritysten virallisena agenttina, tukkurina ja Mistore.fi-kauppapaikan ylläpitäjänä. Lisätietoja osoitteessa www.mistore.fi.