Pelikonsoli-, mobiili- ja tietokonepelien johtava julkaisija, Ubisoft (www.ubi.com) käynnisti tänään Assassin’s Creed Valhalla -toimintaroolipelissä kevätjuhlan täynnä uutta tekemistä ja kerättävää.

Assassin’s Creed Valhallan ensimmäinen iso lisäosa julkaistaan 29. huhtikuuta. Sen myötä pelaaja matkustaa Irlantiin ja tutustuu mystisiin druideihin. Sitä ennen pelissä juhlitaan pääsiäistä eurooppalaisen Ostara-juhlan perinteiden mukaisesti. Juhlien myötä pelihahmolle on saatavilla uusia erikoistaitoja ja palkintoja.

Pelin toinen kausi, Ostara, aloittaa keväisen vuodenajan ja tuo mukanaan värikylläisen juhlan kukkineen ja koristeineen sekä erilaisine juhlatapahtumineen. Lumet ovat kaikonneet Ravensthropen viikinkikylästä ja sen sijasta aina 8. huhtikuuta saakka juhlitaan viikinkien kevätjuhlaa eli Ostaraa. Samainen juhla tunnetaan meillä pääsiäisenä. Juhlallisuuksiin kuuluu kylän koristelu sekä jousiammunta-, tappelu- ja juomiskisat. Lisäksi kolme uutta kevätteemaista tehtävää tarjoaa tekemistä pääsiäisrientoihin. Ostara-tehtäviä ovat munajahti, kevätkuningattaren juhlinta ja kyläyhteisön puolustaminen yöhenkiä vastaan.

Nyt julkaistun päivityksen myötä Eivor saa taitopuuhunsa kolme uutta erikoiskykyä, joita ovat Fearless Leaper -hyökkäystaito ja saaliin keräämistä tehostavat Raven’s Loot ja Loot Food. Lisäksi kevätjuhlaan kuuluu palkintoina erilaisia koriste- ja räätälöintitarpeita.

Ostara-juhlaa juhlistaakseen pelaajan pitää olla saavuttanut pelissä jompikumpi pelin ensimmäisistä tarinankaarista loppuun asti. Näitä ovat joko Grantebridgesciren tai Ledecestresciren tarinat. Kevätkuningattaren juhlaa varten asutuksen pitää olla vähintään tasolla kolme. Kevätjuhlaa vietetään pelissä 8. huhtikuuta saakka.

Lisäksi pelaaja voi tästä päivästä lähtien muokata Eivorin ulkonäköä entistä monipuolisemmin pelin Change Apperance -valikoista. Ulkonäön muokkaaminen ei vaikuta varusteiden ominaisuuksiin tai pistearvoihin, joten hahmonsa tyyliä voi muokata entistä vapaammin pelikokemuksen huonontumatta. Kun oma tyyli on löytynyt, sen voi käydä ottamassa käyttöön kylän sepän luona, joka ottaa vaihtotoimenpiteestä pienen maksun hopearahana. Lisäksi pelaajayhteisöä juhlistaakseen on pelaajille tarjolla ilmaisia lahjoja. Pelaaja voi käydä Animus Storessa lunastamassa itselleen ilmaisen Altair-asun, Yule-varustepaketin ja 300 opaalia.

Peli laajenee 29. huhtikuuta isolla Wrath of the Druid -lisäosalla. Sen myötä Eivor matkustaa Irlantiin selvittämään muinaisen ja salaperäisen druidikultin toimintaa. Lisäksi lisäosa tutustuttaa pelaajan gaelilaisiin myytteihin ja kansantaruihin. Pelaajalla onkin tekemistä yrittäessään taivuttaa gaelilaiset kuninkaat puolelleen. Kattava ja paljon lisäpelattavaa sisältävä Wrath of the Druid -lisäosa on ostettavissa erikseen 24,99 euron hintaan tai vaihtoehtoisesti osana Assassin’s Creed Vallhalla -pelin kausikorttia. Kausikortti sisältyy pelin Gold- ja Ultimate-painoksiin sekä keräilijäversioihin.

Kevätkauden esittelyvideon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/ESN1N5AXe3E.

Assassin’s Creed IV Black Flag- ja Assassin’s Creed Origins -toimintapelit luonut pelistudio Ubisoft Montreal vie pelaajat viikinkiajalle ja kertoo Eivor-viikinkisoturin tarinan. 800-luvulle sijoittuva Assassin’s Creed Valhalla -peli esittelee upean, avoimen ja eläväisen pelimaailman, joka nivoo yhteen sekä viikinkien ryöstöretket että Englannin synkän ja verisen aikakauden. Peli tuo sarjaan uusia ominaisuuksia, kuten mahdollisuuden järjestää omia ryöstöretkiä ja perustaa oma uudisasukasyhteisö uuteen maahan. Vahvistamalla omaa yhteisöä kasvaa myös pelaajan johtaman alueen vaikutusvalta. Pelaajan ohjastama Eivor voi pelaajan valinnan mukaan olla mies- tai naistaistelija. Omaa hahmoaan voi myös muokata monella tapaa hiustyylien, tatuointien, sotamaalausten ja varusteiden osalta ilmentämään omaa tyyliään.

Assassin’s Creed Valhalla on saatavilla Xbox Series X/S-, Xbox One-, PlayStation 5- ja PlayStation 4 -pelikonsoleille sekä Epic Games Store- ja Ubisoft Store -kauppapaikkojen kautta pc-tietokoneille. Lisäksi peli on saatavilla Ubisoft+- ja Stadia-pelipalveluista. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Lisätietoja
www.ubisoft.com/fi-fi/game/assassins-creed/valhalla
https://bit.ly/2y0c2EN (kuvia)

Ubisoft

Ubisoft on maailman johtava interaktiivisten viihdetuotteiden tekijä, julkaisija ja jakelija, jolla on laaja valikoima maailmanluokan pelibrändejä, kuten Assassin’s Creed, Far Cry, For Honro, Just Dance, Watch Dogs, Tom Clancy’s -pelisarja mukaan lukien The Division, Ghost Recon ja Rainbow Six. Ubisoftin maailmanlaajuinen pelistudioiden ja myyntitoimistojen verkosto on sitoutunut toimittamaan omaperäisiä ja muistettavia pelikokemuksia kaikilla suosituilla pelialustoilla mukaan lukien pelikonsolit, älypuhelimet, tablettilaitteet ja tietokoneet. Ubisoftin myynti vuonna 2018-2019 oli yli kaksi miljardia euroa. Lisätietoja osoitteessa www.ubisoftgroup.com.