Maailman johtava oheislaitteiden valmistaja, Logitech (www.logitech.fi) julkaisi tutkimuksen, jonka mukaan jalkapallon MM-kisat aiheuttavat eurooppalaisissa miehissä taikauskoista käyttäytymistä.

footballfrenzy1

Logitechin tilaaman ja Lightspeed Researchin toteuttaman kyselyn mukaan urheilun kuninkuuslajin katselijoilla on olohuoneissaan monenlaisia rituaaleja suosikkijoukkueensa menestyksen takaamiseksi. Esimerkiksi 65 prosenttia miesvastaajista istuu sohvalla aina samassa paikassa välttääkseen tuomasta huonoa onnea omalle joukkueelleen. Lisäksi 10 prosenttia eurooppalaismiehestä välttää ajamasta partaansa koko turnauksen aikana, 15 prosenttia laulaa kansallislaulun ennen ottelun alkua ja 7 prosenttia pitää yllään jotakin onnea tuovaa vaatetta.

Myös naisten kannattaa varautua turnausta varten, sillä miesten kömpelyys olohuoneessa lisääntyy kisojen edetessä. Kun tunteet saavat vallan, niin miehistä tulee alttiita kaikenlaisille onnettomuuksille. Tutkimuksen mukaan jopa neljännes vastaajista on vahingoittanut itseään tai ystäväänsä juhliessaan maalia. Lisäksi 21 prosenttia kertoi hajottaneensa jonkin huonekalun, jopa 53 prosenttia on läikyttänyt olutta matolle tai sohvalle ja 24 prosenttia vastanneista on heittänyt kaukosäätimen halki olohuoneen.

Tutkimuksen mukaan kaukosäätimen omineet miehet ovat kuitenkin lahjottavissa, sillä 58 prosenttia vastanneista suostuu luopumaan kaukosäätimestä sopivan lahjan avulla. Halvaksi tämä ei kuitenkaan tule, sillä television saa takaisin hallintaansa vain hyödyllisillä ja arvokkailla lahjoilla.

Logitech on julkaissut tämän kevään kuluessa peräti kolme uutta Harmony-yleiskaukosäädintä, jotka sopivat kaikille kukkaroille ja korvaavat muiden kaukosäätimien tarpeen. Kaikissa Harmony-yleiskaukosäätimissä on usb-liitäntä, jonka kautta laitteen käyttöönotto on yksinkertaista ohjatun Internet-asennuksen avulla. Kaukosäätimet tukevat yli 225 000 eri laitetta yli 5 000 valmistajalta. Kun kaukosäädin on määritelty, sillä pääsee käsiksi kaikkeen viihteeseen muutamassa sekunnissa yhtä nappia painamalla. Esimerkiksi ”Watch TV” -näppäin avaa automaattisesti television ja digiboksin.

Saatavuus ja hinnoittelu
Logitech Harmony 300i, 600 ja 650 ovat saatavana välittömästi ja niiden kuluttajahinnat ovat 29, 59 ja 79 euroa (sis. ALV 22%).

Lisätietoja Internetissä:
http://www.logitech.com/index.cfm/remotes/&cl=roeu,en

Lisätietoja
Visionist / Jiri Koivuniemi, puh: 040-837 8097, jiri@visionist.fi
Logitech Finland / Iikka Buss, puh: 040-7231102, iikka_buss@eu.logitech.com

Tukkurit
ALSO Finland, puh: 03-213 6100, www.also.fi
PAN Vision Finland, puh: 010 843 8400, www.panvision.com
Tech Data Finland, puh: 0201 553636, www.techdata.fi

Logitech
Logitech on maailman johtava tietokoneiden ja kodin viihdelaitteiden oheislaitteiden valmistaja. Sen valikoimaan kuuluvat tietokoneiden näppäimistöt ja hiiret, Internet-kommunikointiin sopivat laitteet, digitaaliset musiikkituotteet, ohjelmoitavat kaukosäätimet, peliohjaimet ja langattomat tuotteet. Logitech International on perustettu Sveitsissä vuonna 1981. www.logitech.com