Boston Group tuo myyntiin luujohdintekniikkaa hyödyntävät ja entistä pienikokoisemmat Shokz OpenRun Mini -urheilukuulokkeet.

Shokz (ent. AfterShokz) on luujohdintekniikalla toimiviin urheilukuulokkeisiin ja kuulokemikrofoneihin erikoistunut valmistaja, jonka kuulokkeet toistavat äänen kuuloluita pitkin. Näin korvat voidaan jättää paljaiksi, mikä helpottaa ympäristön äänten kuulemista ja havainnointia turvallisuutta korostaen. Esimerkiksi kuulokkeiden käytöstä huolimatta liikenteen äänet on mahdollista kuulla selkeästi.

Kompaktit ja täyslangattomat Shokz OpenRun Mini -urheilukuulokkeet perustuvat aiemmin julkaistuun OpenRun-kuulokemalliin, mutta ovat nyt entistä pienemmässä koossa. Uudella muotoilulla vastataan etenkin naisten ja nuorten tarpeisiin, joiden pään koko on usein hieman miesten päätä pienempi. Uutuuskuulokkeet soveltuvatkin heille, joille perinteiset luujohdin- tai muut sankakuulokkeet ovat liian isot tai tuntuvat liian löysiltä käytössä. Etenkin liikuntasuoritteissa, kuten juostessa tai pyöräillessä, liika liikkumavara saattaa muodostua häiritseväksi tekijäksi.

Vain 26 gramman painoiset luujohdinkuulokkeet on suunniteltu kaikenlainen liikunta ja liikkuminen edellä. Kehittyneen sankarakenteen ansiosta kuulokkeet pysyvät jämäkästi korvien ympärillä tuoden kaiutinelementit kuuloluiden kohdalle. Näin myös ympäristön äänet on helppo erottaa musiikin, äänikirjojen tai podcast-toiston soidessa. Lisäksi uusittu malli vuotaa ääntä entistä vähemmän kuulokkeiden ulkopuolelle.

Luujohdinkuulokkeiden käyttö tuntuu huomaamattomalta, sillä kevytrakenteiset kuulokkeet jakavat painon tasaisesti korvien ja pään ympärille. Keveydestä huolimatta kuulokesangan titaanirakenne on kestävä ja jämäkkä. Kuulokkeet sopivat hyvin myös vaativaan ulkokäyttöön, sillä ne on suojattu tehokkaasti pölyltä, hikoilulta ja kastumiselta IP67-standardin mukaisesti. Kuulokkeiden kosteusanturi osaa myös kertoa lataamisen turvallisuudesta.

Kahdeksannen sukupolven luujohdinkuulokkeiden äänenlaatu on kirkas ja selkeä. Lisäksi Shokz PremiumPitch 2.0+ -tekniikka vahvistaa alataajuuksia ja näin jämäköittää bassotoistoa. Puhelut onnistuvat hyvin Bluetooth 5.1 -tekniikan ja monipuolisten ääniprofiilien ansiosta. Omia ääniprofiileja voi muokata älypuhelimen Shokz-sovelluksella.

Langattomien kuulokkeiden akku riittää jopa kahdeksan tunnin käyttöön. Jo kymmenen minuutin pikalataus riittää puolentoista tunnin äänentoistoon.

Hinta ja saatavuus
Shokz OpenRun Mini -urheilukuulokkeet tulevat myyntiin välittömästi 139 euron kuluttajahintaan. Hinta sisältää 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja
https://shokz.com/products/openrun
www.boston.fi
https://youtu.be/2j8zWgPgYZ8 (esittelyvideo)
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_viLpM_YzUvutDSrVymw?e=GOvB5r (kuvia)

Shokz
Shokz (ent. AfterShokz) tuo patentoidun luujohdintekniikan urheilu- ja Bluetooth-kuulokkeisiin kuluttajaystävälliseen hintaan. Alkujaan armeijakäyttöön ja lainvalvontaan luotu teknologia esiteltiin ensi kerran Voxtechin toimesta vuonna 2001. Korkeatasoisen ääniteknologian ja kuulokemuotoilun ansiosta Shokz-kuulokkeet ovat ensiluokkainen valinta musiikista nauttivalle liikkujalle. Perustamisvuodestaan 2011 lähtien Shokz on omistautunut kehittämään tuotteita, joissa tilannehavainnointi ja turvallisuus ovat tärkeässä roolissa. Lisätietoja osoitteessa www.shokz.com.

Boston Group
Boston Group on yksi suurimmista Pohjoismaissa toimivista tietotekniikan ja kulutuselektroniikan jakelijoista. Boston etsii aktiivisesti uusia innovatiivisia tuotteita jälleenmyyntiin pohjoismaisille markkinoille. Bostonin liikevaihto on noin 70 miljoonaa euroa vuodessa ja se toimii Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Boston on perustettu jo vuonna 1990, ollen näin yksi vanhimmista it-alan maahantuojista. Suomen tytäryhtiö perustettiin syksyllä 2015. Lisätietoja osoitteessa www.boston.fi.