Boston Distribution on tuonut myyntiin FeiyuTechin kehittämän käsivakaimella varustetun Feiyu Pocket -minikameran, jolla kaikenlaisen toiminnan kuvaaminen sujuu näppärästi.

Liikkuva videokuvaaminen, videoblogaaminen eli vlogaaminen, YouTube-videoiden kuvaaminen ja monenlaiset sosiaalisen median videoleikkeet ovat yleistyneet räjähtävällä vauhdilla. Kirjoitettujen blogien rinnalle syntyneet valokuva- ja videoblogit antavatkin vapaat kädet kaikenlaiseen elämykselliseen näkemiseen ja kokemiseen erilaisten videoiden ja valokuvien muodossa. Kun perinteistä videokuvaa vielä terästetään erilaisin tehokeinoin, sen kirjo on monipuolinen ja kaiken kattava.

Tavalliset älypuhelimet, taskukamerat ja järjestelmäkamerat eivät kuitenkaan sovi liikkuvaan videokuvaamiseen erityisen hyvin. Nopea liike ja jopa kävelystä tai pyöräilystä aiheutuva tasainen tärinä tekevät kuvasta helposti levotonta ja rauhatonta katsottavaa. Juuri tällaiseen tarkoitukseen on omiaan Feiyu Pocket -minikamera. Siinä on kiinteä kuusiakselinen gimbaali eli kuvanvakain, jonka ansiosta kamera kuvaa aina tasaisesti ja rauhallisesti. Erityisesti kuvauskoptereista tuttu gimbaali huolehtii vakauksesta ja tasapainotuksesta automaattisesti, joten kuvaaja voi keskittyä kuvauksen kohteeseen ja kuvan rajaamiseen.

Kuvausominaisuuksiltaan Feiyu Pocket on verraton. Sen 8,5 megapikselin kameralla voidaan kuvata jopa 120 asteen laajakuvaa. Kameran 1/2,5 tuuman CMOS-kuvakenno ja valovoimainen f/2.8-aukkoarvo takaavat upean videokuvan niin pienillä kuin isoillakin kuvatarkkuuksilla. Valokuvia voidaan ottaa yksittäiskuvina tai panoraamoina. Videoita kamera kykenee kuvaamaan enimmillään 4K-tarkkuudella 60 kuvan sekuntinopeudella ja täysteräväpiirtoinen videokuva tallentuu jopa 120 kuvan sekuntinopeudella.

Kameralla voi tehdä myös erilaisia hidastus-, timelapse- ja motionlapse-videoita sekä määrittää erilaisia kohteen seurantaan liittyviä toimintoja. Kuvanvakaimen liikeradat ovat poikkeuksellisen laajat. Kamera liikkuu sivusuunnassa jopa 314 astetta, pystysuunnassa 280 astetta ja kierrossa 180 astetta.

Alumiini- ja muovirunkoinen kamera on kestävä ja kevyt (115 g). Kameran käsikahvassa on toimintopainikkeet ja kirkas 1,3 tuuman kosketusnäyttö, josta kuvattavan kohteen näkee selkeästi ja valikkotoimintoja voi hallita helposti. Käsikahvan pohjassa on 1/4 tuuman vakiokierteet, joten kameran kiinnittäminen kaikenlaisiin kuvausjalustoihin ja muihin tarvikkeisiin on helppoa. Kameralla kuvatut valokuvat ja videot tallennetaan erikseen hankittavalle enintään 512 gigatavun micro-sd-muistikortille, jolle on paikkansa kameran käsikahvan kyljessä.

Feiyu Pocket -kamera soveltuu tehokkaan ladattavan akun ja monipuolisten ominaisuuksiensa ansiosta pitkäkestoisiinkin kuvaushetkiin. Virtaa riittää täydellä latauksella täysteräväpiirtoiseen videokuvaukseen jopa 4,5 tunniksi ja ultrateräväpiirtoiseen 4K-kuvaamiseen 3,5 tunniksi. Kymmenen watin usb-c-laturilla akku latautuu täyteen runsaassa tunnissa.

Kamerassa on langaton WiFi-verkkoyhteys, jonka kautta kuvamateriaalin voi siirtää älypuhelimeen. Ilmaisella FeiyuCam-älypuhelinsovelluksella voi hallita kameran kaikkia ominaisuuksia.

Kamerapakettiin sisältyy myös näytönsuoja, rannehihna ja usb-c-latauskaapeli. Lisäksi kameraa on helppo laajentaa erilaisin lisävarustein, joita ovat muun muassa jatkovarsi, kantopussi, puhelinteline ja kolmijalka.

Hinta ja saatavuus
FeiyuTech Feiyu Pocket -minikamera tulee myyntiin välittömästi 249 euron kuluttajahintaan. Hinta sisältää 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja
http://www.feiyu-tech.com/feiyu-pocket/
www.boston.fi
https://youtu.be/BQl0gxIl4qg (esittelyvideo)
https://bit.ly/3eHX3jd (kuvia)

FeiyuTech
FeiyuTech on yksi maailman johtavista videokuvan vakaukseen keskittyvistä yrityksistä. Se kehittää ja valmistaa kameravakaajia älypuhelimiin, actionkameroihin ja suurempiin DSLR-digikameroihin. Se on ensimmäinen kameravakainten valmistaja, joka on tehnyt yhteistyötä Applen kanssa. Lisätietoja osoitteessa www.feiyu-tech.com.

Boston Distribution
Boston Distribution on yksi suurimmista Pohjoismaissa toimivista tietotekniikan ja kulutuselektroniikan jakelijoista. Boston etsii aktiivisesti uusia innovatiivisia tuotteita jälleenmyyntiin pohjoismaisille markkinoille. Bostonin liikevaihto on noin 30 miljoonaa euroa vuodessa ja se toimii Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Boston on perustettu jo vuonna 1990, ollen näin yksi vanhimmista it-alan maahantuojista. Suomen tytäryhtiö perustettiin syksyllä 2015. Lisätietoja osoitteessa www.boston.fi.