PAN Vision Finland Oy (www.panvision.com) tuo armottoman pallopelin kohennetun version markkinoille. Blood Bowl Chaos Editionissa ei tunneta armoa eikä herrasmiessääntöjä.

bloodbowlchaosedition

Maineikkaan figuuripelivalmistaja Games Workshopin maineikkaimpiin luomuksiin kuuluu ehdottomasti Blood Bowl. Pelin ensimmäinen lautapeliversio näki ensi kerran päivänvalonsa jo 1980-luvun puolivälissä. Sittemmin pelistä on tehty myös versioita tietokoneelle, ensin vuonna 1995 ja myöhemmin vuonna 2009. Pelisarja onkin vuosien aikana saanut miljoonia pelaajia ympäri maailman.

Blood Bowl Chaos Edition on sarjan uusin tulokas ja laajentaa alkuperäistä pelikokemusta uusin ominaisuuksin. Samalla pelattavuutta ja pelin ominaisuuksia on korjattu entistä paremmaksi ja upeammaksi kokonaisuudeksi. Lisäksi mukana on yksi ennennäkemätön peliareena.

Blood Bowlin peli-idea on etäistä sukua amerikkalaiselle jalkapallolle ja brittiläiselle rugbylle. Omia vivahteitaan peliin tuovat kuitenkin sen paljon raaemmat säännöt ja maineikkaan Warhammer-figuuripelin fantasiamaailman erilaiset hirviörodut ihmisten, haltioiden ja kääpiöiden rinnalla.

Hurjimmasta päästä ovat muun muassa erilaiset epäkuolleet olennot, ihmissudet ja peikot. Chaos Editionissa on mukana myös kolme täysin uutta joukkuetta, joita edustavat Khornen demonit, kaaoskääpiöt sekä maanalaisista roduista koostuva sekajoukkue. Yhteensä Blood Bowl Chaos Editionissa on peräti 23 erilaista pelattavaa rotua.

Pelissä pyritään tekemään pisteitä kuljettamalla pallo vastustajan maalialueelle tavalla tai toisella. Niin heitto- kuin juoksupelikin ovat toimivia taktiikoita. Yleensä voittoon on kuitenkin helpompi päästä, kun vastustajan pelaajat taklataan ja telotaan sairaalakuntoon. Tappeleminen ja vastustajan ruhjominen onkin vähintään yhtä keskeisessä osassa itse peliä kuin pallon kanssa pisteiden kerääminen. Pelattavuutensa puolesta tämä yhdistelmä vaatii sekä taktisia päätöksiä, että aggressiivista vastustajajoukkueen murskaamista.

Perinteisen urheilupelin tapaan myös Blood Bowlissa valitaan oma joukkue, jota voidaan muokata ja säätää niin pelaajavalintojen kuin pelikuvioidenkin osalta. Pelimuotoina voidaan nauttia paitsi yksittäisistä otteluista, myös aivan uutena pelimuotona laajennettua World Championship -tilaa. Mestaruuspeliin pääseminen taas edellyttää runkosarjassa menestymistä ja cup-voittoja.

Moninpelipuolella Blood Bowl Chaos Edition tarjoaa mahdollisuudet pelata ihmispelaajia vastaan. Lisäksi verkkopelissä on täysmittaiset piste- ja liigatilastot, joiden avulla omaa menestystä voi mitata ympäri maailmaa käytävien turnausten myötä.

Hinnat ja saatavuus
Blood Bowl: Chaos Edition julkaistaan Suomessa 18. lokakuuta PC-tietokoneille 29,90 euron kuluttajahintaan. Hinta sisältää 23 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja internetissä
www.panvision.com/pelit
www.bloodbowl-game.com

Lisätietoja ja testikappaleet
Visionist / Jerry Kurunen, 050 56 98 320, jerry@visionist.fi
PAN Vision / Niklas Von Schöneman, 010 843 8492, niklas.vonschoneman@panvision.com

PAN Vision on johtava interaktiivisen viihteen julkaisija ja jakelija Pohjoismaissa ja Baltiassa. Päätoimialana ovat pelit ja IT-oheislaitteet. PAN Vision edustaa useita johtavia maailmanlaajuisia tuotemerkkejä. Yli sadan henkilön yhtiönä PAN Visionilla on toimipisteet kaikissa Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Tukholmassa. Vuodesta 2001 PAN Visionin on omistanut KF-ryhmä, joka on merkittävä toimija vähittäismyynnin saralla pohjoismaisilla markkinoilla. Lisätietoa löytyy osoitteesta www.panvision.com.