Kansainvälinen pelinkehittäjien järjestö IGDA (International Game Developers Association) on nimittänyt suomalaisen Vesa Raudasojan hallituksensa uudeksi puheenjohtajaksi.

Aiemmin maailman suurimman pelinkehittäjien etujärjestön varapuheenjohtajana toiminut Vesa Raudasoja on pelialan konsultti ja yhteisökehittäjä. Hän on yli vuosikymmenen ajan kehittänyt kansainvälistä yhteistyötä, rakentanut yhteisöjä ja auttanut ihmisiä pelialalla. Hän on ollut mukana kasvattamassa IGDA Finlandia yhdeksi koko kansainvälisen järjestön suurimmista paikallisosastoista, jossa oli yli 1 700 jäsentä ja 12 paikallista keskusta. Hänet palkittiin IGDA:n elämäntyöpalkinnolla vuonna 2015. Hän on myös Finnish Game Jam ry:n hallituksen jäsen ja aktiivi sekä Devs.tv-palvelun perustaja.

Kansainvälisen IGDA:n edellinen puheenjohtaja David Seltzer jatkaa hallituksessa emeritus-puheenjohtajana. Nykyisestä hallituksen jäsenestä, Emily Greeristä, tulee uusi varapuheenjohtaja. Lucien Parsons jatkaa rahastonhoitajana ja Renee Gittins hallituksen sihteerinä.

”Vaikka olemme surullisia Davidin lähdöstä, olemme varmoja, että IGDA:n uusi johtajisto tulee tekemään suuria asioita”, sanoo IGDA:n johtaja Jen MacLean. ”Vesa jatkaa omistautumistaan kansainvälisen peliyhteisön parhaaksi ja Emilyn menestys peliyhtiön perustajana ja toimitusjohtajana ovat tehokas yhdistelmä IGDA:n tavoitteiden edistämisessä. Autamme jatkossakin pelinkehittäjiä kaikkialla maailmassa luomaan onnistuneita työuria.”

International Game Developers Association (IGDA)
International Game Developers Association on maailman suurin voittoa tavoittelematon jäsenorganisaatio, joka palvelee pelejä kehittäviä henkilöitä. Yhdistys on jo 24 vuoden ajan edistänyt työuria ja pyrkinyt parantamaan pelinkehittäjien elämää yhdistämällä jäseniä toisiinsa, edistämällä ammatillista kehitystä ja tukemalla kehittäjäyhteisöön vaikuttavia asioita. IGDA Finland tukee Suomessa toimivia pelinkehittäjiä monin eri tavoin. Yksi näkyvimmistä tavoista on säännöllisesti järjestettävät avoimet kokoontumiset. Lisätietoja osoitteessa www.igda.fi.

http://bit.ly/2PUlQYs (kuva)