Boston Distribution tuo myyntiin entistä kehittyneemmän, monipuolisemman ja älykkäämmän Kandao Meeting Pro -palaverikameran, jolla isotkin verkkopalaverit sujuvat helposti jopa ilman tietokonetta.

Kandao Meeting Pro on älykäs uuden sukupolven 360-asteista videokuvaa lähettävä palaverikamera. Sen käyttö on entistä helpompaa, sillä laitteen sisäisen Android-käyttöjärjestelmän ansiosta etäkokouksen järjestäminen onnistuu pelkällä kameralla ja televisiolla. Kamera kykenee vaikuttavaan 8K-kuvanlaatuun ja osaa automaattisesti näyttää aktiivisen puhujan.

Poikkeusolojen myötä ovat etäkokoukset ja erilaiset etätyöt lisääntyneet alati kiihtyvällä vauhdilla. Myös aika-, kustannus- ja ympäristösyyt ovat kasvattaneet kiinnostusta etänä hoidettaviin videopalavereihin, jotka voidaan tehdä toimistosta tai kotitoimistolta käsin ilman matkustelua ja haastavia aikatauluja. Kokouksissa keskeistä läsnäolon tuntua ei ole kuitenkaan helppo saavuttaa halvoilla yhdysrakenteisilla verkkokameroilla, joiden kuvan- ja äänenlaatu on usein vaatimaton.

Kandao Meeting Pro -kamerassa on kaksi korkealaatuista ja erikoisrakenteista laajakuvalinssiä (ns. kalansilmälinssi), kahdeksan monisuuntaista mikrofonia ja korkeatasoinen kaiutin. Näiden ansiosta kamera voidaan asettaa keskelle kokouspöytää, josta kamera tavoittaa kaikki osallistujat huipputarkalla 8K-kuvanlaadulla. Älykäs kamera osaa tarkentaa kuvan äänessä olevaan puhujaan. Videopalaveriin osallistuvat vastaanottavat täysteräväpiirtoista (1080p) lähikuvaa puhujasta. Entistä parempi äänentoisto ulottuu jopa viiden ja puolen metrin päähän selkeästi. Kuva- ja ääniominaisuuksien ansiosta kaikille osallistujille jää vaikutelma kuin kaikki kokoustaisivat yhdessä ja samassa tilassa.

Hyödyntämällä tietokoneohjattua kasvontunnistusta ja kahdeksaa monisuuntaista mikrofonia, kamera osaa helposti paikallistaa äänessä olevan puhujan ja näin tarkentaa tämän eleisiin ja ilmeisiin. Näin keskustelijalle välittyy aito tunne keskustelun keskiössä olemisesta ilman vaivalloista säätämistä tai kaukosäätimen käyttöä. Kamerassa on myös useita kuvaustiloja erilaisia tarpeita varten. Kuvaa voidaan esimerkiksi jakaa usean aktiivisen puhujan kesken, keskittää vain yhteen pääpuhujaan tai jättää puhujatarkennus kokonaan pois käytöstä.

CES-innovaatiopalkinnolla palkitun uuden sukupolven kokouskameran käyttöönotto on tehty entistäkin helpommaksi. Kamera voidaan liittää hdmi-liitännällä televisioon tai vaihtoehtoisesti usb-kaapelilla tietokoneeseen, ja sen jälkeen palaveri voidaan aloittaa. Kameran oman Android-käyttöjärjestelmän sovellusvalikoimasta löytyy monipuolinen kattaus erilaisia videopalaveriohjelmistoja. Näitä voidaan myös asentaa lisää tarpeen mukaan. Tuettuja ohjelmistoja ovat esimerkiksi Skype, Zoom, Microsoft Teams, Slack, GoToMeeting ja Ciscon videopalaveriohjelmistot. Yhteensä tuettuja ohjelmistoja on lähes parikymmentä. Erillistä ohjelmistoa ei kameran käyttöön tarvita.

Kameran hallinta on helppoa mukana tulevalla kaukosäätimellä. Sillä voidaan valita käytettävä sovellus ilman tietokonetta sekä säätää esimerkiksi äänenvoimakkuutta ja kuva-asetuksia. Kameran linssi voidaan halutessaan peittää mukana tulevalla linssisuojalla. Lisäksi kamerassa on microSD-muistikorttipaikka, jonka avulla kokousvideot voidaan helposti tallentaa muistikortille. Kameran pohjassa on standardikokoinen neljännestuuman kiinnityskierre kamerajalustoille. Kamera tukee langattomia WiFi-yhteyksiä, jonka lisäksi kamerassa on ethernet-liitäntä langallista verkkoyhteyttä varten. Lisäksi kamerassa on usb-liitäntä lisälaitteita varten.

Kompakti ja muodoltaan putkimainen palaverikamera kauko-ohjaimineen kulkee myös helposti mukana palaverista toiseen.

Hinta ja saatavuus
Kandao Meeting Pro -palaverikamera tulee myyntiin välittömästi 899 euron kuluttajahintaan. Hinta sisältää 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja
www.kandaovr.com/kandao-meetingpro/
www.boston.fi
https://youtu.be/bNQICi80MZw (esittelyvideo)
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vhsR8FvnbvfXvZkLB9w?e=c829hO (kuvia)

Kandao Technology
Kiinalainen Kandao Technology Co. Ltd keskittyy virtuaalitodellisuustekniikan tutkimukseen ja sen kehittämiseen tarjoamalla patentoituja kokonaisratkaisuja virtuaalitodellisuuden videoiden tallentamiseen ja suoratoistoon. Lisätietoja osoitteessa www.kandaovr.com.

Boston Distribution
Boston Distribution on yksi suurimmista Pohjoismaissa toimivista tietotekniikan ja kulutuselektroniikan jakelijoista. Boston etsii aktiivisesti uusia innovatiivisia tuotteita jälleenmyyntiin pohjoismaisille markkinoille. Bostonin liikevaihto on noin 60 miljoonaa euroa vuodessa ja se toimii Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Boston on perustettu jo vuonna 1990, ollen näin yksi vanhimmista it-alan maahantuojista. Suomen tytäryhtiö perustettiin syksyllä 2015. Lisätietoja osoitteessa www.boston.fi.