Poikkeuksellinen pelinkehityshaaste vie kaksi pelinkehittäjää tandemin selässä Helsingistä Malmöön 12.-17. toukokuuta. Kaksikko matkaa pohjoismaiden suurimpaan pelinkehittäjien tapaamiseen, Nordic Game Conferenceen, luoden samalla mahdollisimman vihreän pelin.

Pelin kehittäminen tapahtuu pyöräillessä. Toinen pelinkehittäjistä koodaa peliä sillä aikaa, kun toinen ohjaa pyörää. Matkaa varten on hankittu tandem-pyörä, johon on kiinnitetty aurinkovoimalla toimiva tietokone. Tempauksen voimavarana on suomalaisten pelinkehittäjien hullu luovuus.

Tempauksen idea syntyi helsinkiläisessä Indie Beer -tapaamisessa leikkimielisenä letkautuksena. Vuotta myöhemmin hullu idea realisoitui syvällisemmäksi pelinkehityshaasteeksi. Tavoitteena on luoda peli uusiutuvaa energiaa hyödyntäen ja terveitä elämäntapoja edistäen. Tempauksessa testataan myös pelinkehittäjien ja pelintekemisen rajoja, kuten pelijameilla on ollut aiemminkin tapana.

Pelijamin tiimi koostuu kahdesta suomalaisesta peliammattilaisesta, Samuli Jääskeläisestä ja Jonne Harjasta. Samuli on intohimoinen pelinkehittäjä ja -harrastaja, joka on osallistunut lähes viisi vuotta One Game a Month -haasteeseen, ansainnut Finnish Game Jamin Superjammer-tittelin ja osallistunut pelijameihin ympäri maailmaa vuodesta 2012 lähtien. Kun Samuli ei ole jamittamassa, voi hänet löytää VR-pelien parista Mindfield Gamesilta peliohjelmoijana. Jonne on hulluista ideoista inspiroituva peliyhteisöjen innostaja ja sillanrakentaja. Hän on ollut rakentamassa Jyväskylän peliyhteisöä ja perustamassa pelinkehitysosuuskunta Expaa. Tällä hetkellä hän toimii Helsingissä freelancerina ja pelinkehittäjien ammattilaisjärjestö IGDA Finlandin koordinaattorina.

Tapahtuma on Finnish Game Jam -järjestön tukema ja sitä sponsoroivat rohkeat suomalaiset peliyritykset Fingersoft, Mindfield Games, Frogmind, Yousician ja Two Men And Dog. Nordic Game Conference tarjoaa pelin ensiesittelyn.

Pelijamia on taltioimassa tien päällä pieni mediatiimi luoden lennosta twiittejä, kuvapäivityksiä ja videomateriaalia.

Lisätietoja

miikka.harjuntausta@gmail.com, +358 40 412 1080

Virallinen hashtag: #jambike
Facebook: https://www.facebook.com/jambike17/
Twitter: https://twitter.com/JamBike17
Instagram: https://www.instagram.com/jambike17/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCl9mzxz_QTqmPuGf_OZ2kKA
Kuvia: http://bit.ly/2pEhvqk