Pelikonsoli-, mobiili- ja tietokonepelien johtava julkaisija Ubisoft järjesti eilen Six Berlin Major -finaaliturnauksen, jossa suomalainen Juhani ”Kantoraketti” Toivonen teki e-urheilun historiaa voittamalla ainoana pelaajana Six Major -turnauksen toistamiseen.

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege on yksi pelatuimpia ja seuratumpia kilpaurheilupelejä. Sen Major-peliturnauksissa kohtaavat lajin huiput ottaessaan toisistaan mittaa taktisissa, mutta nopeatempoisissa peliotteluissa. Tämän kesän Six Major -kisat pelattiin Berliinissä 15.-21. elokuuta. Mukana oli 16 parasta joukkuetta neljältä eri alueelta ympäri maailmaa. Voittajaksi selviytyi Rogue-tiimi, jossa pelaa myös suomalainen Juhani ”Kantoraketti” Toivonen. Hän teki pelissä historiaa voittamalla ainoana pelaajana Six Major -turnauksen toistamiseen.

Huikean finaaliturnauksen ja sen loppujuhlallisuudet voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/-gafDerYpb4.

Finaaliturnauksen yhteydessä Ubisoft julkisti myös 6. syyskuuta alkaen pelattavan Operation Brutal Swarm -laajennuksen sisällön. Se on seitsemännen pelivuoden kolmas vaihe ja tuo mukanaan singaporelaisen Grim-sotilaan. Lisäksi pelipäivitys tuo stadionkentän pysyvään käyttöön sekä joukon pienempiä uudistuksia ja muutoksia.

Grim on nopeasti liikkuva hyökkääjäluokan tiedustelija, jonka erikoisuutena on Kawan Hive -laukaisujärjestelmä. Sillä päästetään ilmaan kanisterillinen robottimehiläisiä, jotka muodostavat tiedustelukäyttöön tarkoitetun mikrolennokkiparven. Kun puolustajaoperaattori kulkee tällaisen parven valtaaman alueen läpi, hänen liikkeensä ilmaantuu hyökkääjien kartalle näkyviin. Merkattu puolustaja näkyy kartalla aina siihen asti, että robottimehiläisten akunvaraus loppuu.

Grim on nopeasti liikkuva hyökkääjä ja käyttää pääaseenaan joko 552 Commando -rynnäkkökivääriä tai SG-CQB-pumppuhaulikkoa. Käsiaseena hänellä on P229-pistooli. Yleisvarusteissa vaihtoehtoja Grimille ovat joko seinäräjähteet tai claymore-miinat.

Uutena pelikarttana kiertoon tulee alkujaan vuonna 2021 Road to SI -tapahtumassa esitelty Stadium. Tämä osin läpinäkyvistä, mutta tuhoutumattomista väliseinistä koostuva kenttä tekee taistelusta ainutlaatuista ja vaatii ryhmiltä oivallusta viestinnän suhteen. Stadionin kaltainen kenttä tulee pelattavaksi peruspelin lisäksi myös Team Deathmatch -pelimuodossa.

Operaattori- ja kenttälisäysten ohella sähkömagneettiset EMP-kranaatit tulevat mukaan osaksi joidenkin operaattorien varustevalikoimaa. Välittömästi heittämisen jälkeen räjähtävä kranaatti on oivallinen apuväline sähkölaitteiden lamauttamisessa. Lisäksi Operation Brutal Swarm sisältää joukon muita parannuksia, kuten entistä paremman taktisen minikartan. Myös huijaripelaajista ilmoitusten tekeminen on tehty aiempaa helpommaksi. Muita pieniä uudistuksia ovat muun muassa joidenkin aseiden rekyylimuutokset, varustekoostumusten aiempaa vapaampi muokkausmahdollisuus ja operaattorikohtainen ominaisuuksien tasapainotus.

Operation Brutal Swarm -pelilaajennus on jo tänään käytössä pelin testipalvelimilla, joiden mukaan uusia ominaisuuksia hienosäädetään lopullista julkaisua varten.

Grim-sotilaan esittelyvideon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/_81jF-QuJh0 ja Operation Brutal Swarm -esittelyvideon osoitteessa https://youtu.be/QhPf49XkHZc.

Moninpelivetoisella Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege -toimintapelillä on maailmanlaajuisesti yli 60 miljoonaa rekisteröitynyttä pelaajaa. Samalla pelin suosio elektronisen urheilun saralla on kasvanut kovaa vauhtia. Taktisen ja toimintapitoisen erikoisryhmätoiminnan ykkösnimi vie pelaajansa jännittävän ja kiihkeätunnelmaisen toiminnan maailmaan, jossa lainvalvojat ja ammattirikolliset ottavat yhteen toistensa kanssa. Rainbow Six -pelisarja ei kuitenkaan edusta suoraviivaista räiskimistä, vaan rakentuu tarkkaan laadittujen strategioiden ja taktisten toimintamallien varaan. Poliisin ja armeijan erikoisryhmistä tutut erikoisvälineet, kuten erilaiset räjähteet, kranaatit, suojakilvet ja monet muut apuvälineet ovat yhtä tärkeässä osassa kuin vaativaan voimankäyttöön tarkoitetut ampuma- ja lähitaisteluaseet. Tom Clancy’s Rainbow Six Siege onkin yhdistelmä sekä kiivasta räiskintää, vaarallisia lähitaistelutilanteita että taktista osaamista ja strategista pohdintaa. Yksinpelin lisäksi Tom Clancy’s Rainbow Six Siege tarjoaa monipuoliset moninpelitilat, joissa pelaajat voivat toimia ryhmissä toisiaan vastaan. Peli soveltuukin erinomaisesti myös elektronisen urheilun temmellyskentäksi.

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege on saatavana sekä PlayStation 5-, PlayStation 4-, Xbox Series X- ja Xbox One -pelikonsoleille että pc-tietokoneille. Se on saatavana myös Ubisoftin Uplay+ -tilauspalvelussa. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Lisätietoja
https://www.ubisoft.com/fi-fi/game/rainbow-six/siege/
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vhcsQf8-elFZKUkLVBg?e=cNLadH (kuvia)

Ubisoft
Ubisoft on maailman johtava interaktiivisten viihdetuotteiden tekijä, julkaisija ja jakelija, jolla on laaja valikoima maailmanluokan pelibrändejä, kuten Assassin’s Creed, Brawlhalla, Far Cry, For Honor, Just Dance, Watch Dogs, The Crew, Tom Clancy’s -pelisarja mukaan lukien The Division, Ghost Recon ja Rainbow Six. Ubisoftin maailmanlaajuinen pelistudioiden ja myyntitoimistojen verkosto on sitoutunut toimittamaan omaperäisiä ja muistettavia pelikokemuksia kaikilla suosituilla pelialustoilla mukaan lukien pelikonsolit, älypuhelimet, tablettilaitteet ja tietokoneet. Ubisoftin myynti vuonna 2020-2021 oli yli 2,241 miljardia euroa. Lisätietoja osoitteessa www.ubisoftgroup.com.