Suomen johtava räätälöityjen tietokoneiden valmistaja ja tietotekniikan verkkokaupan pioneeri, Jimm’s PC-Store (www.jimms.fi) tutki pelaajien tuolimieltymyksiä ja tuo myyntiin uudenlaisia noblechairs-pelituoleja.

Jimm’s PC-Store järjesti elokuussa 2021 nettikyselyn, jonka tuloksista voidaan päätellä, että pelaajat arvostavat mainettaan enemmän ergonomiaa. Kaikkiaan kyselyyn tuli 1030 vastausta. Vastaajista hieman alle puolet (45,5 %) omistaa pelituolin ja 42,3 prosenttia toimistotuolin. Muut eli 12,2 prosenttia vastaajista istuu jollakin muulla vähemmän selkeästi määriteltävällä istuimella puujakkarasta muoviseen keittiötuoliin.

Kyselyyn vastanneista peräti 95,7 prosenttia piti tuolin istuinmukavuutta tuolin tärkeimpänä ominaisuutena. Vasta sen jälkeen heitä kiinnostivat tuolin ulkonäkö (1,7 %) ja materiaalivalinnat (2,6 %). Tuolin verhoilua kysyttäessä voiton vei hiuksenhienosti keinonahka 46,8 prosentilla, mutta hyvänä kakkosena tuli kangasverhoilu 45,6 prosentin osuudellaan. Loput 7,6 prosenttia jakautuivat sekalaisten materiaalien kesken tasaisesti.

”Usein kuvitellaan, että pelaajia kiinnostavat ensisijaisesti vilkkuvat valot ja muut ulkoiset seikat, mutta kyselymme perusteella voimme todeta tilanteen olevan aivan toisenlainen”, kommentoi Jimm’s PC-storen tuore toimitusjohtaja Veli ”Wellu” Nietula. ”Pelaajat istuvat usein etenkin verkko- ja kilpapelaamisen yhteydessä tietokoneen ääressä tuntikausia. Heille istuinmukavuus ja kokonaisvaltainen ergonomia ovat erittäin tärkeitä asioita. Vaikka keinonahka on tuolien verhoilumateriaalina suosiossa, niin kangasmateriaalit hengittävät paremmin ja lisäävät siksi suosiotaan. Pelituolit eivät myöskään ole ainoastaan pelaajien suosiossa, vaan niiden ergonomiaa arvostavat myös monet muut paljon istumatyötä tekevät.”

noblechairs TX
noblechairs on julkaissut EPIC-, HERO- ja ICON-tuolisarjoihinsa pitkään odotetut hengittävällä kankaalla päällystetyt TX-pelituolit. Tyylikäs antrasiitinharmaa kangasverhoilu ja fleecevuoraus tekevät tuoleista kestäviä ja mukavia käyttää. Lisäksi likaa hylkivä pintamateriaali on helppo pitää puhtaana.

noblechairs TX -tuolien korkeus ja käyttökulma ovat vapaasti säädettävissä. Istuinosien asennot ovat lukittavissa eri kallistuskulmiin. Tuolien jalustojen hydrauliset männät tarjoavat alansa parasta luotettavuutta ja turvallisuutta. Viiden jalustapyörän ansiosta tuolit liikkuvat helposti eri lattiapinnoilla. Tuolien pehmusteet ovat ensiluokkaisia ja päällysteiden viimeistelyt huokuvat arvokkuutta sekä kestävät kulutusta. Kaikki mallistot ovat saatavana kangaspäällysteen lisäksi myös nahkaisella tai keinonahkaisella päällysteellä.

noblechairs EPIC on kuin sporttinen ja mukava valtaistuin sekä pelaamiseen että muuhun tietokoneen käyttöön. Pelituoli tarjoaa miellyttävän istumiskokemuksen ja päällysteiden viimeistely tuo poikkeuksellista tyyliä. Tuolin maksimikantavuus on 120 kilogrammaa.

noblechairs HERO on suunniteltu yhteistyössä elektronisen urheilun ammattilaisten kanssa. HERO-mallisto onkin erityisesti paljon pelaaville suunniteltu pelituoli ja samalla noblecharsin ergonomisin vaihtoehto. HERO-pelituolit ovat muita malleja leveämpiä ja näin sopivat erinomaisesti myös isommille pelaajille. Tuolin maksimikantavuus on peräti 150 kilogrammaa.

noblechairs ICON edustaa urheiluautojen istuinten tinkimätöntä muotoilua ja tyyliä, joka hakee vertaistaan toimisto- ja pelituolien saralla. Tyylistä huolimatta noblechairs-tuolit kulkevat aina istuinergonomia edellä, sillä miellyttävyys ja oikeanlainen selän tukeminen ovat kaikki kaikessa. ICON-tuolissa onkin erinomainen alaselän tuki, jonka lisäksi tuoli on muotoiltu tukemaan koko vartaloa tasapainoisesti istuimen kaltevuudesta riippumatta. Tuolin maksimikantavuus on peräti 150 kilogrammaa.

Pelituolit valmiiksi koottuna ja kotiinkuljetuksella
Jimm’s PC-Storesta pelituolinsa hankkiva voi lisätä tilaukseensa sekä pelituolin kokoamisen että kotiinkuljetuksen omina palveluinaan. Nämä 46 ja 12,50 euron lisäpalvelut mahdollistavat valmiiksi kootun pelituolin saapumisen kotiovelle sovittuna ajankohtana. Toimituksen yhteydessä vastaanottajalle ei jää hoidettavakseen edes turhia pakkausmateriaaleja, vaan nekin viedään pois asiakkaan puolesta.

Hinta ja saatavuus
Noblechairs TX -pelituolit ovat saatavana välittömästi 379 – 419 euron kuluttajahintaan. Hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja
https://www.noblechairs.fi/TX-Series
https://www.jimms.fi/fi/Product/List/000-17W/pelaaminen–pelituolit?ob=6&fv=1410
https://youtu.be/zf205VuBZEg (esittelyvideo)
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vh7ohBInE-1egM4rrJw?e=hQP8ud (kuvia)

Jimm’s PC-Store
Jimm’s PC-Store Oy on sekä Suomen johtava räätälöityjen tietokoneiden valmistaja että asiantunteva tietotekniikan, komponenttien ja viihde-elektroniikan verkkokauppa, jolla on uutuudet ensimmäisenä. Vuoden 2020 liikevaihto oli 57,3 miljoonaa euroa ja henkilökuntaa oli 54 henkilöä. Toimipaikka sijaitsee Turussa. Lisätietoja osoitteessa www.jimms.fi.