Suomen johtava räätälöityjen tietokoneiden valmistaja, Jimm’s PC-Store (www.jimms.fi) ja Suomen elektronisen urheilun liitto (SEUL ry) lähettävät yhteistyössä kotimaisen pelaajakaksikon kisaamaan Pohjoismaiden suurimmassa elektronisen urheilun tapahtumassa, Dreamhackissa.

Jimms_text_black

Kotimaista peliosaamista Tukholmaan lähtevät edustamaan Samuli ”elfi” Sihvonen ja Vesa ”Welmu” Hovinen. Molemmat osallistuvat huippusuosittuun StarCraft II: Heart of the Swarm -turnaukseen ja kisaavat näin 25 000 dollarin palkintopotista. Yhteensä osallistujia on 96 pelaajaa useasta eri maasta.

Peliturnaus järjestetään 24. ja 25. syyskuuta ja on todennäköisesti samalla StarCraft II: Heart of the Swarm -pelin viimeinen avoin Premier-luokan tapahtuma. Pelisarjan seuraava osa StarCraft II: Legacy of the Void julkaistaan nimittäin maailmanlaajuisesti 10. marraskuuta. Julkaisun myötä StarCraftin kilpapelaaminen siirtyneekin pelisarjan uusimpaan osaan tulevissa elektronisen urheilun turnauksissa.

Sihvosen ja Hovisen matkaa sponsoroivat Jimm’s PC-Store ja SEUL ry.

“SEUL etsii jatkuvasti keinoja kehittää ja tuoda esiin suomalaista elektronista urheilua”, kommentoi Suomen elektronisen urheilun liiton puheenjohtaja Erkka Jouste. ”Nyt Jimm’s PC-Store Oy:n kanssa yhteistyössä kehitetty malli tuo esiin elektronista urheilua Suomessa ja tuo suomalaisuutta esiin kansainvälisesti. On hienoa, että Jimm’s tukee suomalaisia huippupelaajia, joilla ei muuten olisi resursseja lähteä kansainvälisiin turnauksiin.”

”Olemme innoissamme, että saamme olla mukana viemässä suomalaisia pelaajia maailmalle”, kommentoi Jimm’s PC-Storen toimitusjohtaja Antti Järvinen. ”Saan päivittäin sponsorointipyyntöjä eritasoisilta pelaajilta, mutta valitettavasti kaikkiin ei ole mahdollisuutta lähteä mukaan. Tämän vuoksi nyt kokeiltava malli on mielestämme loistava, koska SEUL tietää niistä pelaajista, joilla on mahdollisuus pärjätä huipputasolla.”

Suomalaisista pelaajista tapahtumassa nähdään myös mYinsanity-tiimiä edustava Joona “Serral” Sotala, Team Menacen Wenlei “ZhuGeLiang” Da ja Karnage eSports -joukkueen Benjamin “PuPu” Puha.

Lisätietoja
www.jimms.fi
www.seul.fi
http://dreamhack.se

Jimm’s PC-Store / Antti Järvinen, puh: 029 70 70707, antti.jarvinen@jimms.fi
Visionist / Jiri Koivuniemi, puh: 040 837 8097, jiri@visionist.fi

Jimm’s PC-Store
Jimm’s PC-Store Oy on sekä Suomen johtava räätälöityjen tietokoneiden valmistaja että asiantunteva tietotekniikan, komponenttien ja viihde-elektroniikan verkkokauppa, jolla on uutuudet ensimmäisenä. Vuoden 2014 liikevaihto oli noin 31 miljoonaa euroa ja henkilökuntaa on 41 henkilöä. Toimipaikkamme sijaitsee Turussa. Lisätietoja osoitteessa www.jimms.fi.

SEUL ry
Suomen elektronisen urheilun liitto (SEUL ry) toimii suomalaisen kilpapeliurheilun keskusjärjestönä. Sen tehtävänä on kehittää ja tuoda esille elektronista urheilua sekä jäsentensä toimintaa. SEUL perustettiin joulukuussa 2010 elektronisen urheilun suosion kasvun luotua tarve yhteiselle, kilpapelaamisen kattojärjestönä toimivalle elimelle. Liitto pyrkii toimillaan nostamaan elektronisen urheilun tunnettuutta ja arvostettavuutta harrastuksena.

Dreamhack
Ruotsalaisvetoinen DreamHack on yksi maailman johtavista yrityksistä kilpapelaamiseen keskittyvien tapahtumien saralla. Vuoden 2015 aikana DreamHack-tapahtumia järjestetään kaikkiaan viidessä eri maassa yhteensä seitsemän kertaa, joista kolmesti Ruotsissa.

StarCraft II: Heart of the Swarm
StarCraft II -pelisarja on reaaliaikaisten strategiapelien merkkipaaluja. Pelisarjan toinen osa Heart of the Swarm on vakiinnuttanut asemansa yhtenä elektronisen urheilun vakiopeleistä. Se onkin yksi pelatuimmista peleistä erilaisissa elektronisen urheilun (eSports) turnauksissa.