Suomen johtava räätälöityjen tietokoneiden valmistaja ja tietotekniikan verkkokaupan pioneeri, Jimm’s PC-Store (www.jimms.fi) aloittaa yhteistyön Trellet.net-ajosimulaatioyhteisön kanssa tukemalla tällä viikolla alkavaa sim racing -autokilpailukautta.

Elektroninen urheilu (e-urheilu, eSports) on yksi videopelaamisen nopeimmin kasvavia ilmiöitä. Se on tuonut mukaan paitsi aktiivisia peliharrastajia, myös pelaamisesta kiinnostuneita penkkiurheilijoita, jotka seuraavat erilaisten pelien kisoja kuin perinteisiä urheilukisoja konsanaan.

Yksi helpoimmin lähestyttäviä e-urheilun muotoja on sim racing eli erilaisin autosimulaatiopelein käytävät ajokisat. Näissä kisoissa ajetaan autoa virtuaalisesti tietokoneella tai pelikonsolilla perinteisten ajokisojen tapaan. Yhteistä perinteisille oikeiden autojen kisoille ja virtuaaliselle moottoriurheilulle ovat oikeat automerkit, autojen realistinen fysiikka, usein tosimaailmasta tunnetut ajoradat sekä tietysti kylmäpäiset kuljettajat.

Suomessa sim racing -kisojen järjestämiseen on erikoistunut alalla pitkään toiminut Trellet.net, joka on järjestänyt kisoja jo vuodesta 2001 lähtien. Tänä vuonna käynnistyy 17. kausi, jossa on sponsorina mukana e-urheilua paljon ennenkin sponsoroinut Jimm’s PC-Store.

Jimm’s Cup Series presented by Logitech -nimellä kulkeva kisakausi alkaa 25. tammikuuta ja kestää yhdeksän osakilpailun verran. Jokainen osakilpailu alkaa vapailla harjoituksilla ja aika-ajolla, jonka jälkeen ajetaan varsinainen kisa. Tarkemmat kilpailusäännöt, osallistuvat kuljettajat ja muut tiedot löytyvät Trellet.net-sivustolta.

”Elektroninen urheilu on erittäin kiinnostava ilmiö ja se on vienyt pelaamista eteenpäin monella eri rintamalla”, kommentoi Jimm’s PC-Storen toimitusjohtaja Antti Järvinen. ”Sim racing on tuonut mukaan paljon uusia pelaajia ja katsojia, mikä näkyy tietenkin myös pelien ja lisälaitteiden suosiossa. Trellet.net on sopiva kumppani meille, sillä ajopelithän ovat tunnetusti parhaimmillaan tietokoneilla pelattuna. Kun mukaan otetaan vielä Logitechin laadukkaat rattiohjaimet, kisatunnelma on suorastaan täydellinen.”

Jimm’s-pelitietokoneet
Jimm’s-pelitietokoneet ovat avainasemassa elektronisessa urheilussa. Pelityypistä riippumatta elektronisen urheilun keskeisintä osaa yhdessä pelaajan kanssa näyttelee pelaamiseen tarkoitettu tietokone. Sen suorituskyky ja toimintavarmuus ovat tärkeässä roolissa mitä tahansa peliä pelatessa. Pienetkin fyysiset viat tai puutteet tietokoneessa voivat vaikuttaa merkittävästi pelissä pärjäämiseen. Kuten kaikessa muussakin kilpaurheilussa, kanssakilpailijoille ei ole varaa antaa etulyöntiasemaa. Jimm’s-pelitietokoneet myydään aina räätälöityinä, joten kukin pelaaja voi valita itselleen parhaat komponentit ja lisälaitteet.

Lisätietoja
www.jimms.fi
www.trellet.net
www.simracing.fi
https://youtu.be/6g6RuYf9-Hk (trailerivideo)
http://bit.ly/JimmsTrellet (kuvia)

Jimm’s PC-Store
Jimm’s PC-Store Oy on sekä Suomen johtava räätälöityjen tietokoneiden valmistaja että asiantunteva tietotekniikan, komponenttien ja viihde-elektroniikan verkkokauppa, jolla on uutuudet ensimmäisenä. Vuoden 2016 liikevaihto oli noin 43 miljoonaa euroa ja henkilökuntaa on 43 henkilöä. Toimipaikkamme sijaitsee Turussa. Lisätietoja osoitteessa www.jimms.fi.