Suomen johtava räätälöityjen tietokoneiden valmistaja, Jimm’s PC-Store (www.jimms.fi) aloittaa yhteistyön parhaillaan elektronisen urheilun maailmanmestaruuskisoissa pelaavan HAVU Gamingin kanssa.

Jimm’s toimittaa HAVU Gamingin pelaajien käyttöön tehokkaat pelitietokoneet, jotta tiimillä on varmasti työvälineet kunnossa. Samalla HAVU avustaa Jimm’s-pelitietokoneiden kehityksessä kertomalla omista kokemuksistaan tositoimissa.

”Jimm’sille on tärkeää, että suomalaisilla joukkueilla on kunnon työvälineet ja siten mahdollisuudet kehittyä maailman parhaiksi. Siksi olemmekin usean suomalaisen joukkueen toiminnassa mukana laitetoimittajan ja sponsorin roolissa. Odotamme HAVU-yhteistyöltä paljon, koska tiimi on todella aktiivinen ja pelaa useita eri pelejä. Se lisää tulevaisuudessa näkyvyyttämme elektronisen urheilun yleisön keskuudessa ja saamme hyödyllistä palautetta eri pelien pelaajilta”, kommentoi Jimm’sin toimitusjohtaja Antti Järvinen.

Elektronisen urheilun (eSports) monipuolinen HAVU Gaming -pelitiimi on monessa mukana. Tällä viikolla HAVUn Counter-Strike: Global Offensive -joukkue kisaa maailmanmestaruudesta International e-Sports Federationin järjestämissä kisoissa Etelä-Koreassa. Muutama viikko sitten HAVU Gaming ilmoitti Saunabois-pelitiimin liittymisestä organisaatioonsa ja näin se kilpailee jatkossa myös Playerunknown’s Battlegrounds -pelin voitoista. Näiden pelien lisäksi HAVU kilpailee myös Hearthstone-pelin parissa.

”Jimm’s on ollut tukemassa HAVU Gamingia sen perustamisesta asti ja on hienoa päästä syventämään yhteistyötä entisestään”, kommentoi HAVU Gaming Oy:n toimitusjohtaja Lasse Salminen.

Jimm’s-pelitietokoneet
Jimm’s-pelitietokoneet ovat avainasemassa elektronisessa urheilussa. Pelityypistä riippumatta elektronisen urheilun keskeisintä osaa yhdessä pelaajan kanssa näyttelee pelaamiseen tarkoitettu tietokone. Sen suorituskyky ja toimintavarmuus ovat tärkeässä roolissa mitä tahansa peliä pelatessa. Pienetkin fyysiset viat tai puutteet tietokoneessa voivat vaikuttaa merkittävästi pelissä pärjäämiseen. Kuten kaikessa muussakin kilpaurheilussa, kanssakilpailijoille ei ole varaa antaa etulyöntiasemaa. Jimm’s-pelitietokoneet myydään aina räätälöityinä, joten kukin pelaaja voi valita itselleen parhaat komponentit ja lisälaitteet.

Elektroninen urheilu
Elektroninen urheilu (eSports) on tietokoneilla, pelikonsoleilla tai älypuhelimilla pelattavien pelien pelaamista kilpailumuodossa. Elektronisen urheilun pelejä on monenlaisia ja niillä voidaan kilpailla yksilö- ja joukkuetasolla aivan kuten tavallisessakin urheilussa. Perinteisimpien urheilulajien lailla myös elektronisessa urheilussa harjoitus tekee mestarin.

Elektronisen urheilun pelit jakautuvat useisiin alalajeihin. Näistä tärkeimpiä ovat ensimmäisen persoonan ammuntapelit (FPS), areenataistelut (MOBA) ja reaaliaikaiset strategiapelit (RTS). Useimmat elektronisen urheilun peleistä ovat joko osittain tai jopa täysin ilmaisia, joten kilpapeliharrastuksen aloittaminen ei vaadi suuria sijoituksia. Käytännössä pelaamiseen vaaditaan pelikelpoinen tietokone oheislaitteineen.

Elektronisen urheilun tutkimusyhtiö Newzoo raportoi, että elektronisen urheilun markkinat kasvavat 696 miljoonaan dollariin tänä vuonna. Tässä on kasvua viime vuoteen yli 41 prosenttia. Kasvu myös jatkuu ja elektronisen urheilun maailmanlaajuisten markkinoiden uskotaan olevan yli 1,5 miljardia dollaria vuonna 2020.

Lisätietoja
www.jimms.fi
www.havu.gg
http://bit.ly/2jcWCVI (kuvia)

Jimm’s PC-Store
Jimm’s PC-Store Oy on sekä Suomen johtava räätälöityjen tietokoneiden valmistaja että asiantunteva tietotekniikan, komponenttien ja viihde-elektroniikan verkkokauppa, jolla on uutuudet ensimmäisenä. Vuoden 2016 liikevaihto oli noin 43 miljoonaa euroa ja henkilökuntaa on 43 henkilöä. Toimipaikkamme sijaitsee Turussa. Lisätietoja osoitteessa www.jimms.fi.