Helsinkiläinen musiikkipalvelu Jamifind.com mahdollistaa soitonharrastajien ja muusikoiden verkostoitumisen keskenään ympäri maailman. Jamifind tarjoaa myös musiikin- ja soitonopettajille alustan, jolla markkinoida palveluitaan.

Jamifind Founders

”Tarkoituksenamme on ollut kehittää palvelu, joka madaltaa kynnystä soittaa tai luoda musiikkia yhdessä. Huomasimme, että markkinoilta puuttuu helppokäyttöinen sivusto, jonka kautta voisi järjestää spontaanit jammailut vaikka seuraavalle päivälle, löytää uuden kosketinsoittajan bändiinsä tai pestata vaikka hanuristin levytyssessioonsa. Sivustomme on tarkoitettu kaikille musiikin ystäville riippumatta siitä, tavoitteleeko bändin perustamisella rocktähteyttä vai kaipaako vain kavereita, joiden kanssa jammailla ja viettää letkeästi aikaa”, sanoo yhtiön toinen perustaja Ilkka Mäentakanen.

Käyttäjä voi luoda Jamifindiin profiilin, jossa kuvailee esimerkiksi omia musiikillisia vaikutteitaan ja mieltymyksiään. Lisäksi hän voi kertoa instrumentit, joita osaa soittaa ja taitavuustasonsa niissä. Profiiliin voi lisätä ääntä, videota ja kuvia. Käyttäjät voivat myös kommunikoida keskenään viestien avulla.

Yksi palvelun ulottuvuuksista perustuu paikannukseen. Kartalla voi heti nähdä itseään lähellä olevat käyttäjät, jotka täyttävät omat hakukriteerit parhaiten. Jamifind on kuin soitonharrastajien Match.com ja LinkedIn yhdistettynä. Sen avulla voi luoda kätevästi itselleen musiikkialan ansioluettelon ja tutustua toisten vastaaviin.

”Olemme käyttäneet paljon aikaa käyttöliittymän kehittämiseen, jotta samanhenkiset ihmiset löytäisivät kätevästi toisensa. Säästyy aikaa ja vaivaa, kun ei tarvitse selata kaikkia profiileja läpi, vaan palvelu löytää käyttäjän kannalta kiinnostavimmat. Tavoitteena on saada myös kaikki soitonopettajat saman katon alle ja tuoda esiin heidän persoonalliset eronsa. Tämä auttaa rakentamaan parempia oppilas-opettajasuhteita. Toivotamme toki myös tervetulleiksi kaikki muutkin alan tekijät, kuten tuottajat, sovittajat, sanoittajat, äänittäjät ja muut musiikin parissa toimivat. Lista on loputon ja palvelun käyttömahdollisuuksia on aivan älyttömästi!”

Juuri avautunut Jamifind on intuitiivinen, mobiilioptimoitu palvelu, jolla soitonharrastajat ja muusikot voivat löytää helposti toisensa. Jamifindin avulla soittokavereita voi etsiä rajatulta alueelta, yhteisten mieltymysten pohjalta. Palvelusta löytää myös itselleen sopivimman soitonopettajan. Palveluun rekisteröityminen ja profiilin luominen ovat ilmaisia.

Lisätietoja
www.jamifind.com
http://bit.ly/1PmC6eZ (kuvamateriaalia)
https://youtu.be/-bsLFSZ8GZQ (esittelyvideo)

Jamifind
Jamifindin ovat perustaneet Ilkka Mäentakanen ja Slobodan Stanic. Molemmat ovat harrastajamuusikoita. Palvelun kehittäminen lähti liikkeelle, kun molemmat havaitsivat, että olemassa olevat musiikkiharrastajien foorumit ovat kankeita ja hitaita sopivan soittokaverin tai soitonopettajan etsimiseen. Oli aika luoda jotain uutta.